kaj ste kuhali danes
Testo za pico narediti vsaj 24 ur pred uporabo. Čaka v hladilniku.
[/quote]
Naj bi bilo tako, ampak je moj način priprave takšen, da imam v roku dveh ur pizzo od a do ž narejeno. Leta izkušenj, izbira pravih sestavin, nič cukra, nič mleka, svež kvas in gas. Vnaprej naj pa testo mesijo v picerijah, jst sem sam svoj gospod ali deklica za vse, kakor se vzame✌
Včeraj: juha iz pečene hokaido buče, pečen krompir, bučkini polpeti, rdeča pesa
Danes: juha milijonka, ajdova kaša z jurčki in lisičkami, polpeti iz rdeče pese, paradižnikova solata (še domač)
Jutri: Špinačna kremna juha, pire krompir, dušeno rdeče zelje, mariniran in popečen tofu
Za sladico imam jabolčni štrudl iz domačih jabolk.
Kari: bel fizol, zelje, korenje, spinaca, paprike, tak, res bogat zelenj.kari, ki se ga poljubno kombinira s čimer že (poelnta, krompir, riž…) … Jaz ga kar brez prologe ‘goltam’, mi je povsem dovolj hranilen.
Kocke bajadera stil, a nanje spominja predvsem videz sestavine pa: ajdova kasa, mleti orehi, mandlji, cokolada, med … Okusno, da dol pades (me zanima, kako se obnese, ko si jih zamreznjene privošcis-napol slad.torta stil, domnevam) …
Prosim recept za te bajadere.
[/quote]
Z veseljem pripenjam povezavo na spl.stran, pišuka, sem ga kar iskala, pa sem ga prejšnji teden zasledila:
https://odprtakuhinja.delo.si/recepti/domaca-bajadera-malo-drugace/
Z veseljem pripenjam povezavo na spl.stran, pišuka, sem ga kar iskala, pa sem ga prejšnji teden zasledila:
https://odprtakuhinja.delo.si/recepti/domaca-bajadera-malo-drugace/
[/quote]
Oooo, najlepša hvala. Bomo kmalu probali.