Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj ste kuhali danes

kaj ste kuhali danes

Danes so bili goveji zrezki v omaki, kruhove rezine in brusnična omaka , jutri bom šla med malico v nabavo na tržnico po kakšno dobro večjo ribo za v pečico, odvisno od ponudbe.

Danes bo ričet in buhtlji z marmelado

Danes bo pasulj brez mesa, domači pita kruh in domači ajvar. Imamo obiske in Kanade in so si zaželeli domače hrane 🙂

Segedin , kruh in jabolčni zavitek.

Zelenjavna juha in pica margerita burek.

Trenutno se nič, komaj iz postelje in od zajtrka, razmišljam o enolončnico, v hladilniku imam ohrovt, krajnske, tako da bo nekaj iz tega. Ulala pa se sonček je posijal, grem eno rundo odtec, ostalim pa želim miren in prijeten dan, pa pa

Včeraj: pečenica, zelje, kruhovi cmoki

Danes: sirovi štruklji, solata

Jutri: grem v hribe in na žgance

Imaš v službi hladilnik, da do odhoda domov jo tam hraniš? Ali boš imela pod mizo v časopisu zavito?😅
Zato je polno mačk na tržnici in sledijo kam gredo ribice… 😁

Lečina mineštra z okro, jabolčno – orehovi štruklji. Bodo še za zvečer 😊

Juha iz hokaido buče, palačinke, kompot.

Cvetačno juho z grahom in krompirjem. Ostanek sem hotela zamrzniti, a sem pozabila izključiti štedilnik, preden smo šli ven. Čez nekaj ur je bilo vse zažgano. Od juhe so ostali le posamezni zogleneli koščki. Kaj takega še nikoli nisem naredila in upam, da tudi nikoli več. Na srečo sem prej znižala na 3, in lonec je bil ob odhodu še skoraj poln juhe, sicer bi se verjetno slabo končalo. Lonec se zdaj namaka. A kdo ve, kako bi se ga dalo rešit? Je jeklen.

Sreca v nesreci, samo da se je srecno koncalo! Ufff ..

Uspešno zmazali : ajdovo kašo z gobami, piščančja bedra , zeleno/radič solato s pinjolami.

Za pisker pa: natoči vanj vodo in detergent, pa prekuhaj na nizkem ognju – če je jeklen bi lahko šlo stran.

Fižolovka z bleki. Mlada endivja s češnjevim paradižnikom, popečeni kruhki s česnom. Za sladico pa nadevana pečena jabolka.

Pečen krompir in svonjski kotleti iz pečice, mešana zelena solata.

Sem šla malo pogledat za gobe, zato danes gobova juha, pečeni svinjski kotleti, pražen krompir, zelena solata. Pa še žemljice sem pekla, ker je zmanjkalo kruha.

Kokošja juha, iz pečice krompir in piščanec, dušena zelenjava(korenček, paprike,..), solata
Popoldan pa naredim figovo krostato z vaniljevo kremo.

Goveja juha
Meso iz juhe, s kruhovim nadevom polnjena piščančja bedra, praženo rdeče zelje, grah na maslu, pražen krompir, hrenova omaka, radič

Bučna juha, pohane marele, krompirjeva solata, domača tatarska omaka. Dobro je bilo.

Piščančji trakci z zelenjavo , tenki rezanci, solata.

Mehiške tortille.
Noter pa domača priprava – meso + bučke + paradižniki + paprike + fižol. Čez vse še malo čili omake in ribanega sira + solata, za blaženje žlica kisle smetane.
Njam!

Sv. rebra na žaru, pečen krompir, mešana solata. Zraven rebr domač ajvar.

Špinača, pražen krompir, pečeno jajce

zelje, grah, hren, radič….kako gre to sploh skupaj?

Joto(zame brez mesa, za druge pa standardno), zdrobovo pecivo z jabolki in orehi.

New Report

Close