Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj ste kuhali danes

kaj ste kuhali danes

Da ne spregledate – tudi jaz prosim za recept.
[/quote]

Za ta pekač prosimo recept! 🙂

Za tegale, :))))

Za vse, ki ste želele recept, here it is:

Da ne spregledate – tudi jaz prosim za recept.
[/quote]

Za ta pekač prosimo recept! 🙂
[/quote]

V bistvu je recept zelo enostaven, pa rabiš samo eno posodo, žlico in pekač 🙂

Sestavine:

3 cela jajca
500g skute (jaz vzamem z 10% m.m.)
200g cottage cheese (to je po želji; lahko spustite ali pa daste več skute)
6 žlic sončničnega olja
1 kisla smetana (jaz vzamem 20% m.m., lahko pa tudi light)
4 dl radenske (lahko tudi 1/3 mleka + 2/3 vode, če se zgodi, da mi radenske zmanjka; za mero uporabim kar lonček od kisle smetane)
sol
200 g feta sira (narežem na koščke: pol dam takoj noter, pol pa šele potem, ko natrgam vse liste vlečenega testa, da ostanejo celi)
500 g vlečenega testa
in olivno olje za pekač (lahko je tudi navadno, ampak mi je z olivnim boljše, se lepše zapeče)

V večji posodi zmešajte jajca, skuto in cottage cheese, kislo smetano, olje, radensko in ½ feta sira. Nato natrgajte vlečeno testo (500g je 6 listov), vsak list posebej, na male koščke, od oka cca. 4X4 cm (ne merim ;)), sproti vmešavajte te koščke v testo. Na polovici (po 3. listu), vklopite pečico. Ko končate, dodajte še drugo ½ feta sira. Na koncu dodajte še sol, kolikor je potrebno – jaz počakam do konca, ker je feta sir zelo slan, da ne presolim. Še enkrat vse premešajte. Pekač namastite z oljem in vlijte maso v pekač.

Peče se:
– klasična pečica: 200°C, cca. 40 minut
– jaz imam eno ful agresivno ventilacijsko, tako da nastavim na 165°C za dobrih 20 min. Za tiste, ki imate ventilacijsko, priporočam, da prvič spremljate, kako se peče in si čas peke – če je potrebno – prilagodite.

Ko je lepo zapečeno, vzemite ven. Pustite, da se malo ohladi, kakšnih 15 min. Pa dober tek 🙂

V hladilniku komot zdrži 4-5 dni, ne da bi se opazilo pri okusu. Če seveda pridemo do tja… 😉

Delam tudi sladko varianto: namesto feta sira dodam 150-200g rozin, namočenih v rumu (2 zamaška) in sladkor po okusu. In malo soli (toliko, da poudari okus).

V bistvu je recept zelo enostaven, pa rabiš samo eno posodo, žlico in pekač 🙂

Sestavine:

3 cela jajca
500g skute (jaz vzamem z 10% m.m.)
200g cottage cheese (to je po želji; lahko spustite ali pa daste več skute)
6 žlic sončničnega olja
1 kisla smetana (jaz vzamem 20% m.m., lahko pa tudi light)
4 dl radenske (lahko tudi 1/3 mleka + 2/3 vode, če se zgodi, da mi radenske zmanjka; za mero uporabim kar lonček od kisle smetane)
sol
200 g feta sira (narežem na koščke: pol dam takoj noter, pol pa šele potem, ko natrgam vse liste vlečenega testa, da ostanejo celi)
500 g vlečenega testa
in olivno olje za pekač (lahko je tudi navadno, ampak mi je z olivnim boljše, se lepše zapeče)

V večji posodi zmešajte jajca, skuto in cottage cheese, kislo smetano, olje, radensko in ½ feta sira. Nato natrgajte vlečeno testo (500g je 6 listov), vsak list posebej, na male koščke, od oka cca. 4X4 cm (ne merim ;)), sproti vmešavajte te koščke v testo. Na polovici (po 3. listu), vklopite pečico. Ko končate, dodajte še drugo ½ feta sira. Na koncu dodajte še sol, kolikor je potrebno – jaz počakam do konca, ker je feta sir zelo slan, da ne presolim. Še enkrat vse premešajte. Pekač namastite z oljem in vlijte maso v pekač.

Peče se:
– klasična pečica: 200°C, cca. 40 minut
– jaz imam eno ful agresivno ventilacijsko, tako da nastavim na 165°C za dobrih 20 min. Za tiste, ki imate ventilacijsko, priporočam, da prvič spremljate, kako se peče in si čas peke – če je potrebno – prilagodite.

Ko je lepo zapečeno, vzemite ven. Pustite, da se malo ohladi, kakšnih 15 min. Pa dober tek 🙂

V hladilniku komot zdrži 4-5 dni, ne da bi se opazilo pri okusu. Če seveda pridemo do tja… 😉

Delam tudi sladko varianto: namesto feta sira dodam 150-200g rozin, namočenih v rumu (2 zamaška) in sladkor po okusu. In malo soli (toliko, da poudari okus).
[/quote]

Hvala za trud. Žal pa je to preveč komplicirano.

(sem mislila, da je to ena pita v treh korakih)

Ohjej, nobenega resnega recepta nimam😮 delam, kot smo delali doma.
skuham olupljen krompir in ga pretlačim, kot za pire, (dober je tudi pire, če ti ostane od kosila).
Naredim kupček z jamico, na sredi ubijem jajce (ali dve, odvisno od količine) in začnem mesiti, ves čas dodajam moko, dokler ni ravno prav rahlo in mehko. Potem pa samo zvaljaš z rokami v “kače” in narediš svaljke. Enako delam tudi njoke, samo da ti so oklogli in na eni strani narebreni (potisneš s palcem ob ribežen). Skuhaš v vreli slani vodi, ko priplavajo na vrh, so kuhani, jaz jih pobiram s penavko. Svaljke lahko delaš tudi na sladko z drobtinami in sladkorjem, cimetom itd.
[/quote]

hvala. bom pa na slano 🙂

Hvala za trud. Žal pa je to preveč komplicirano.

(sem mislila, da je to ena pita v treh korakih)
[/quote]

koliko korakov si pa ti naštela?

a ja, nisi, samo podjebavaš.

hvala. bom pa na slano 🙂
[/quote]

Joj, najboljše sem pa pozabila: kot otroci smo najraje imeli te iste svaljke oblikovane v kifeljčke ali krogce in ocvrte v olju. Potem pa isto – ali na sladko, ali na slano, na kupe smo jih pojedli.

Aja, danes bosta na družinsko željo dva velika protvanja pice.

Jst bom pa ješprenčka dons😊

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Tenstano kislo zelje, pečenica, krompir.

Tale pekač zgoraj bo pa tudi pri nas prišel na vrsto enkrat v bližnji prihodnosti. Danes kosilo na hitro: zelenjavna kremna juha in kupljen sirov burek.

Kalamari na žaru, blitva.

Telečja rebrca, brstični ohrovt in pečen krompir. Pa solata, jasno.

Makaronflajs

Pečenice, pire krompir, potenstana kisla repa.

Svinjski zrezek z grahovo omako, pire krompir in zeljnata solata.

P.S. Lonec je vzel slovo. Sem ga prekuhala, pomila, a je ostal temen in na spodnji strani lonca je nastala bunka in čez 2 dni je bila spodnja stran rjasta. Škoda, ker je bil dober lonec. Ampak vsaj do požara ni prišlo.

Čebulna juha, mesni polpeti, krompirjeva solata.
Jutri bo pa segedin.

Spet sem malo gobarila, zato juha, široki rezanci z gobovo omako (kostanjevke, marele, par črnih trobent) in solata.

Tisti protvanj me je navdahnil 😉, ampak jaz sem naredila v njem raje strjenko s karfjolo, skuto, jajci, kislo smetano in baby korenjem, zraven pa puranje zrezke in solato.

Danes smo vsak na svojem koncu. Naredila sem ričet. Ko kdo pride, si ga pogreje.

Vem, da še bom poigrala z listnati testom in zeljem, za ostalo še ne vem. Imam še nekaj časa naštudirat, kaj bo zraven…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Jst bom pa dons nekej specialnega…kur’ca z gobcam🤣

Da nau pomote, piščanec z gobami. Pa rižka zraven. Pa radič tut. Ha!

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Nič na na nič z dvojnim nič.

Moj recept.

Rizi bizi, ocvrt sir, solata. Sladoled Carte dor s smetano.
Jutri pa repa, pire in krvavica.

‘zelenjavn lonec’: ohrovtova glava, koruza, korenje, grah … & polenta zapecena.

New Report

Close