Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Kaj ste…………

Kaj ste…………

………….gledali ko ste bili otroci?

Najraje sem imela Smrkce, Biskvitke in Snorcke:)
Nikoli nisem marala Cebelice Maje.

Veliko …….. Ne Mestece Peyton, ki je bio takrat aktualno, ampak sem bila še premajhna in sem potem pozneje prebrala (zelo brezvezno) knjigo;
spomnim se neke serije, o kateri danes ne vem več nič, vem samo, da smo se otroci na dvorišču veliko o tem igrali, naslov pa je bil Izgubljeni v vesolju. Danes ne vem, o čem je to bilo.
Potem pa se spomnim serije Daktari, ki bi jo zelo rada videla še enkrat na naši TV, česar pa tako ali tako ne bomo dočakali, dokler so na “naši” RTV zaposlene “raznorazne Miše Molk”.
Spomnim pa se še serije Bonanca – ne spomnim se ničesar natančnega o njej, mislim, da je šlo za neko dogajanje z divjega zahoda …
Kakorkoli, o tem se spomnim zelo malo, vem samo to, da smo takrat (pred sto leti) gledali te programe stisnjeni na nekem kavču, zelo povezani med sabo, televizija je bila samo črno-bela …
Ne da se mi več pisati – ampak da ne boš mislil, Palček Smuk, da imaš zdaj opravka z neko stoletno starko

Modro poletje, Arabela, Grizli Adams, ene lutke, ki so bili precej dobro narejene, pa se ne spomnim naslova, vem samo, da je bila Zelda čarovnica (Sokoli ali nekaj takega), Galactica…. No, nekaj na hitro.

Jaz tudi Smrkce in Snorkyje! 🙂
Pa Arabelo, Grizli Adamsa, Jakec in čarobna lučka, Bojan, Čebelico Majo, Stripyja, ah, vse, kar mi je prišlo “pod roke”! 🙂

Pa Palčka Smuka tudi seveda! 🙂

Televizijo :)))

Kljukčeve dogodivščine.

Vse možno, bla sm čist nora na risanke. Npr.: Leteči medvedki, Čebelica Maja, Mravljinček Ferdi, Jajo in Pajo (to je tista, ko je dedek Bedenko skoz na začetku reku:Rana ura, zlata ura.), Smrkci, Šolenčki (ali nekaj podobnega),……..
Full sta mi pa šla na živce tista dva mačka, k sta letala po vesolju (ne morm se spomnt kako je blo naslov……}:I ).

Ja, Palčka Smuka seveda!!!
Nora sem bila na japonsko serijo MEGALOMAN (pozna kdo???)na enem italjanskem programu.

Kaja, izgleda, da sva ista generacija, pa še zelo podoben okus imava. Tudi jaz sem bila prikovana pred TV, ko se je vrtel Grizzly Adams ali Arabela.
A se spomnite Smogovcev?

Smrkci so bli zakon, pa Tom in Jerry (to še zdej gledam). Drugač se pa tud Zelde spomni, pa unga Pajota – no v bistvu sm gledala cel ŽIV ŽAV :). Ampak nevem, kako sem lahko tolk zgodi vstala, da sm gledala Živ Žav – zdej mi še na misel ne pride, da bi med vikendom tolk zgodi vstala.
LP

ojla, paris,

midve pa morava biti podobnih let, jaz se spomnih vseh teh nadaljevank, o katerih si pisala!!

jaz jih bom letos imela 40 na grbi, pa ti??

Yeeeeeesssssss!!
Čisto ista generacija si kot jaz :))

Tiste lutke pa so bili Sokoli – Terrahawks.
Haha, pa tisti uvodni avizo – Terrahawks, stay on this channel, this is an emergency :))
Ta glavni je bil dr. Ninestein pa njegova kopilotka lt. Mary Falconer, pol sta bila pa še Kate Castrell in Hawkeye z bojno ladjo in pa dr. Shiro v vesoljski postaji :)))
Pa tiste svetovne pošasti – Sporilla, Sram, Medvedek Yuri :))))))) Zelda pa itak poglavje zase :))

Jaoooo, to so bli cajti ;))

Pa Galactica itak – Apollo, Starbuck, Boomer, Colonel Tigh, Commander Adama. Sam jaz sem bil čisto nor na Cylone (tisti svetleči roboti z knight rider lučko namesto oči in njihove bojne ladje :)))) Pa kakšni soundi laserskih žarkov so bili. Sem gledal vse serije in filme!

Hvala, da si me malo spomnila na stare cajte…

Full sta mi pa šla na živce tista dva mačka, k sta letala po vesolju (ne morm se spomnt kako je blo naslov……}:I ).——–

:)))))))) Midva sva Pi in Pa, vaša prijatelja, s pravo raketo do vas sva prišla :))))))))))

Ja itak, Smogovci u Naselku. Bili su odlićni:
-Dragec
-Mazalo
-Pero
-Cobra
-Štefek
-Buco
-Bongo
-Nosonja
-Dado
-Marina
-Crni Đek
-Kumpić
-Flek
-Papirus
-Slalom

Pa ona muzika od sedem veličastnih zraven :)))))

Jest sem si nardila ladjo iz kartonske škatle, pa gumbe narisala…. Pa vse deklice smo bile nore na Appola, nisem želela več gledati, ko je umrl-šmrc. 🙂 Nihče ni hotel biti Cylonec, zato smo imeli imaginarne sovražnike. Pišuka, spomnil si me imen pri Sokolih in tistega aviza…. Dober spomin imaš, pa ne mi rečt da maš posnete? LP, Vito.

Kaj to je risanka?Sama imam doma knjigo in je res carska.

Žal ne, they rest in my memory 😉

Aja, pozabil sem še Zero-ta – tista krogla – robot z lučkami in očmi kot ping-pong žogice ;). Ko mu je Mary vedno govorila – Sergeant Major :)) Pa ko so te kugle pošiljali v napad proti Zeldinim kockam :))))))

Ja saj pri nam tudi ni noben hotel biti Baltar – glavni pri Cylonih :)))). Haha, mi smo si pa tisti joystick v njihovih bojnih ladjah naredili iz kartona 🙂

Po Apollu so še par nadaljevanj posneli – takrat so poslali dva na Zemljo. Troya in Dillona, če se spomniš, pa take ure vesoljske sta imela :)) Pa Adama je imel brado in nekega fanta v svoji komandni sobi.

O, ja točno! Tiste kocke so imele na vsaki ploskvi različne izraze. Kasnejših delov Galactice nisem več gledala, nekaj ja, potem pa sem končala. Ni mi bilo več tako zanimivo. Tiste ure so bile hudo dobre, vse živo sta lahko z njimi počela. Oh, še eno risanko sem pozabila omeniti… Sport Billy. Je bila grozno narisana, samo tista torbica nam je pa delala lušte.

Zaradi tistega zafukanega Hrabrega miška se mi je za vse večne čase zagabila prekleta polenta in nesramne polentožerke…. ko pa sem zagledal Zeldine pošasti, sem od strahu kakal v gate in upal na čim prejšnji prihod tistih hrabrih in zelo okretnih kroglic, ki so skakale sem ter tja.

Hvala za prijazne besede,
Naftni mogotec Stanko

Odpisala sem ti že (zdavnaj) s službenega računalnika, pa vidim, da ni bilo nič.
Verjetno ga je šef začaral. No, napisala sem, da sem tudi jaz z leti tam kot ti, zato pa se lahko enako spomniva. Napisala pa sem tudi, da vedno, ko se oglašam, mislim, da so na drugi strani sami mladi, ki imajo drugačne interese in bo zdaj moje sporočilo učinkovalo tako staro … Zdaj pa sem prav vesela, da si se mi oglasila. Res fajn!

Risanka He-man, Periskop, Arabela, Kids incorporated……………

Ni bila risanka, taka običajna nadaljevanka. Jaz sem bila čisto mahnjena na Cobro. Pa tega se spomnim, da sem imela fobijo, da me bo kača v rit ugriznila, kot je eno punco v Smogovcih, ko je šla lulat v gozdu. Pa Cobra je enkrat po enem strašnem eksperimentu dobil precej goste in dolge (>10 cm) kocine po vsem telesu.
Sicer pa sem sovražila badum badum risanko, potem mi je pa še kar zabavna postala, ker sem vedno gledala, kako se barve ozadja neopazno spremenijo. Pa Gustav! in krtek, pa oni medvedek, ki je imel vsakič drugo pižamco in posteljnino, ko je šel spat. Kje so ti časi… Se mi zdi, da smo mi imeli boljšo zabavo na TV kot jo imajo zdaj otroci.
A se kdo spomni neke nadaljevanke v slogu Zelde et co., Dr Who, kjer je neko vesoljsko ladjo napadla zelena sluz?!
LP

Dr Who je bil zakon

Terrahawks rulajo

pa najboljse ko so še šli križece pa krogece :))))) pa smo vedno navijali za ta okrogle :))))))))

Haha, točno, če pa je not imel vse :). Sport Billy pa Lilly in Willy :)))) Pa ta zlobna Vanda in Alojz v Vandaluziji.
Pa Billy je vedno prišel k Sportikusu po nasvet, če ni kaj vedel :))))))) Jeah, pa vedno so bili tako internacionalni, vsepovsod po svetu se je dogajalo…Enkrat je Taj Mahal izginil :))))

New Report

Close