Kaj storiti, ko mi poteče pogodba o zaposlitvi?
Pozdravljeni!
Zanima me, kaj storiti, ko mi poteče pogodba o zaposlitvi.
Najprej sem delal pripravništvo od 1.10.2002 do 31.3.2003 pri podjetju ___ d.o.o.. Po končanem pripravništvu me je to isto podjetje zaposlilo za določen čas in sicer od 1.4.2003 do 31.3.2004. Po izteku te pogodbe so me zopet zaposlili za določen čas in sicer od 1.4.2004 do 31.12.2004. Pred kratkim so me premestili na drugo delovno mesto, kjer je delo fizično. “Slišal” sem tudi, da se me želijo znebiti. Zanima me, kaj storiti, ko se mi pogodba izteče. Pri tem podjetju ne nameravam ostati, zanima pa me tudi, kaj storiti, če mi ponudijo pogodbo za naprej-kako jo zavrniti? Imam še en problem. Pri našem podjetju nihče ne dobi izvoda pogodbe-zmeraj se izgovorijo, da mora še direktor prej podpisat, potem pa svojega izvoda pogodbe nikdar več ne vidiš. Kaj storiti v tem primeru? Pa še nekaj-zanima me tudi, kolikšna denarna pomoč mi pripada, če ostanem brez službe ter kolikšen čas, glede na mojo delovno dobo?
Najlepša hvala vnaprej za vaše sodelovanje.
Če ne želite ostati pri tem delodajalcu, pač ne podpišite naslednje pogodbe. Izvod pogodbe pa vam je delodajalec dolžan izročiti, zato jo le zahtevajte od njega.
Čas trajanja nadomestila pa je 3 mesece (za zavarovanje od 1-5 let).
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.