Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Kaj storiti

Kaj storiti

Spoštovani!

Zgodba je dolga in zapletena, ampak na kratko gre nekako takole….Pred leti sem bila kar dolgo zaposlena pri bližnjem sorodniku, po precej letih sem postala brezposelna zaradi finančnih težav v firmi…Ker mi je delodajalec ostal dolžan plač in ostalih obveznosti iz naslova delovnega razmerja za cca pol leta sem se kljub prošnjam, pogovorom, ki niso obrodili sadov, obrnila na višje inštance. Tožila delodajalca nisem, zaradi sorodstvenih in nenazadnje tudi finančni težav, saj bi imela z vsem samo stroške. Od takrat dalje sem tarča zlobnih namigovanj, krivih obtožb, nadlegovanja v obliki govoric iz strani soproge mojega bivšega delodajalca. ker prebivam v malem kraju, se take zlobne govorice hitro razširijo in posledično zaradi njihovega strupenega jezika nikjer ne dobim službe, saj me obtožujejo, da kradem in da so zaradi mene zaprli firmo.Po cca petih letih njenega šikaniranja sem v našem kraju na slabem glasu, pred cca enim tednom pa sem izvedela tudi, da je ta moj sorodnik hudo bolan.Kljub vsemu me je prizadelo, vendar se držim zase in se ne vmešavam. V tem času sem bila obtožena izjave, da sorodniku privoščim, da bi umrl zaradi bolezni. Nadlegovanje se nadaljuje preko drugih, poznanih oseb, trdijo, da imajo priče, že omenjena soproga tudi drugim govori, da me bo ubila, žali kolikor je le možno, ter še naprej trdi, da sem pokvarjena tatica in da me bo uničila….Priložnosti, da bi se branila, ne dobim, ker se z mano nihče noče pogovarjat, vse gre mimo mene.Skušam ignorirat, preslišat, vendar me vsa situacija spravlja v obup tako psihično kot tudi fizično. Naj omenim, da obtožb nisem kriva, saj se o sorodnikih in situaciji, ki je povzročila razdor ne pogovarjam z nikomer, če sem kdaj kaj omenila, je bila čista resnica, za katero stojim. Nikoli ampak res nikoli nisem nikomur grozila, ga žalila ali celo privoščila omenjenih zadev…..Ker se šikaniranje od domnevno psihične bolnice ne konča, me zanima, kaj lahko storim, da bo prenehala z govoricami?? Tožba? Na kaj se lahko sklicujem? Lepo prosim za pomoč, saj bi rada samo živela v miru, pa čeprav brez sorodnikov…Rada bi dobila službo, pa je ne morem.Nisem taka oseba za kakršno me imajo. Ignorirat ne morem več, prepiram se z nikomer ne….Hvala in lp.

Spoštovani,

lahko bi šlo za katerega izmed kaznivih dejanj zoper čast in dobro ime.

Npr. K.d. obrekovanja: “Kdor o kom trdi ali raznaša kaj neresničnega, kar lahko škoduje njegovi časti ali dobremu imenu, čeprav ve, da je to, kar trdi ali raznaša, neresnično, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.”

Pregon teh kaznivih dejanj se začne na zasebno tožbo, zato vam predlagamo, da se obrnete na odvetnika po lastni izbiri. Predlagamo vam tudi, da zaprosite za brezplačno pravno pomoč. Obrazec prošnje za brezplačno pravno pomoč najdete na straneh sodišč in Ministrstva za pravosodje.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Spoštovani!

Hvala za odgovor. Stvari se trenutno še bolj zapletajo, saj sem od taiste osebe dobila tudi prijavo na CSD, da je moj otrok zanemarjen, umazan, lačen, jaz pa si ne zaslužim živeti 🙁 Prijava je bila oddana anonimno, socialna delavka mi jo je na sestanku na mojo željo skopirala. Kar se mene tiče, ni nobenega dvoma, od kod iz kako je ta prijava prišla, saj poznam stil pisave in izraze, ki jih uporablja dotična oseba. V dopisu je toliko žaljivk in neresničnih trditev, da mi je zastalo srce, ko sem ga prebrala. Sama socialna delavka mi je svetovala, da naj se obrnem na dobrega odvetnika. Naj še omenim, da je bilo ugotovljeno stanje iz strani CSD-ja kar se tiče mojega otroka b.p. Potrebujem samo vaš nasvet, kako ravnam, v primeru, da je dopis anonimen, sama pa sem 90 ods.prepričana, kdo ga je napisal? Ali je možna prijava kriminalistom in policiji? Zaenkrat če je možno, bi naredila prijavo. Lahko? Hvala in lp.

Spoštovani,

če ste zares prepričani, lahko to osebo prijavite na policiji. Poskusite najti priče, ki bi lahko povedale, da vas ta oseba blati in, da je ta oseba podala tudi lažno prijavo na CSD.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close