Kaj točno delate podeželani v prostem času?
Hodimo na sprehode, zdajle spomladi urejamo vsak svojo parcelo, prejšnji teden smo imeli skupno organizirano čiščenje okolice, veliko se jih udejstvuje pri gasilcih, nekaj v pevsem zboru, tudi dramska skupina je občasno, spet drugi cerkev krancljajo in urejajo, postavljamo mlaje ko ima kdo okroglo, če kdo podira/menja streho/obnavlja hišo, se gre pomagat, pol so pa še krajevni prazniki in veselice…
daisycutter, 31.03.2025 ob 10:39
Hodimo na sprehode, zdajle spomladi urejamo vsak svojo parcelo, prejšnji teden smo imeli skupno organizirano čiščenje okolice, veliko se jih udejstvuje pri gasilcih, nekaj v pevsem zboru, tudi dramska skupina je občasno, spet drugi cerkev krancljajo in urejajo, postavljamo mlaje ko ima kdo okroglo, če kdo podira/menja streho/obnavlja hišo, se gre pomagat, pol so pa še krajevni prazniki in veselice…
Skratka, nič posebnega. Pa za vsako ‘malenkost’ do mesta ane, razen če preplačaš v kmetijski zadrugi?
belehot, 31.03.2025 ob 10:56
Skratka, nič posebnega. Pa za vsako ‘malenkost’ do mesta ane, razen če preplačaš v kmetijski zadrugi?
V mestu oba delava, tako da komot vse opraviva spotoma. Pa itak gremo samo 1x na teden po fasngo, nimamo navade za vsako žemljo posebej letat…
Plus jajca, zelenjavo, sadje, meso, vino, salame, včasih mleko in sir – kupujemo lokalno, kar nimamo sami doma.
samska kolesarka, 31.03.2025 ob 10:53
Najraje kolesarim, smučam, plavam.
Res je, v LJ nimaš kaj početi. O tem sem že pisala. Razen, če te mika posedanje po lokalih, opera in podobno. Mene to ne zanima.
Poleti skoraj vsak dan kolo, plavanje.
Skratka, tvoje preživljanje prostega časa je zelo omejeno, in sicer na tri ‘športe’. Od katerih dva lahko izvajaš v Ljubljani. Verjetno sedaj nima smisla naštevati, kaj vse lahko počneš v Ljubljani, ker imam občutek, da ni to glavna tema te niti.
Ne, moje življenje ni omejeno na tri športe. To lahko samo bebec sklepa.
Hja, poleg naštetih še: supanje, kajak, turo smučanje, hribolazenje, alpsko smučanje.
Plavaš lahko tudi v LJ, to je res, ampak ne v jezeru pa ne zastonj.
Zdaj kolesarjenje v LJ? Hm, če uživaš se prebijat med avti in pešci, potem ja. Samo zame to ni.
Tako, da ja, ko sem študiral v LJ, mi je bila totalna muka. Komaj čakala vikend, da sem šla na lepše. Pa saj tudi LJčani takoj, ko imajo prosto, bežijo iz LJ. Ob vikenih se LJ izprazni, poleti podobno. Je pa podeželje polno LJčanov, to pa.
Kaj bi počela v LJ? Popivanje, žuri, to me ne zanima. Opera, balet, gledališče, koncerti tudi ne. Kaj torej?
Aja, službo imam tudi na podeželju tako, da grem v mesto zelo redko. Pa ne v LJ. Ja, zdravnike imamo tudi na podeželju.
Če bi bilo res tako veliko za početi v LJ, ne bi ob vikendih drveli vsi po vrsti iz LJ na podeželje. Da ne govorimo o dopustih, ko se LJ izprazni. Dejstvo je, da so ljudje v LJ zaradi služb. Ko so prosti pa hop na lepše :). Večina njih.
Kar se pa študentov tiče so pa bili eni navdušeni ja nad LJ: žur, žur, alkohol v potokih… tega niso imeli doma. Kogar to ne zanima pa ne vidi prednosti. Ampak tudi študenti so ob vikendih veseli šli domov.
Torej LJ: ja službe pa faksi. To je to, kar večino prisili, da je v LJ. Pa ja, še UKC.
Splošnih zdravnikov, ginekologov pa zobozdarvniko pa menda sploh nimate več na voljo.
daisycutter, 31.03.2025 ob 11:03
V mestu oba delava, tako da komot vse opraviva spotoma. Pa itak gremo samo 1x na teden po fasngo, nimamo navade za vsako žemljo posebej letat…
Plus jajca, zelenjavo, sadje, meso, vino, salame, včasih mleko in sir – kupujemo lokalno, kar nimamo sami doma.
A niste vi tisti, ki se vozite na delo s kolesom in vlakom? Ok, to ni prosti čas.
samska kolesarka, 31.03.2025 ob 11:20
Če bi bilo res tako veliko za početi v LJ, ne bi ob vikendih drveli vsi po vrsti iz LJ na podeželje. Da ne govorimo o dopustih, ko se LJ izprazni. Dejstvo je, da so ljudje v LJ zaradi služb. Ko so prosti pa hop na lepše :). Večina njih.
Kar se pa študentov tiče so pa bili eni navdušeni ja nad LJ: žur, žur, alkohol v potokih… tega niso imeli doma. Kogar to ne zanima pa ne vidi prednosti. Ampak tudi študenti so ob vikendih veseli šli domov.
Torej LJ: ja službe pa faksi. To je to, kar večino prisili, da je v LJ. Pa ja, še UKC.
Splošnih zdravnikov, ginekologov pa zobozdarvniko pa menda sploh nimate več na voljo.
Imaš prav, Ljubljana je živ dolgčas, v vaši radovljiški vasi pa je tako polno dogajanja, da nihče nikoli ne gre na dopust nikamor, so vedno vsi doma. Tudi čez vikend samo po okolici. Ljudje so tako neumni, da živijo v Ljubljani zaradi služb. Bedaki, namesto, da bi kolesarili, čofotali v jezeru in smučali, samo kaj, ko poleti tam ni snega, pozimi pa v jezeru zmrznejo jajca. Ok, ti jih nimaš.
Jao, kaki bebci. Vprašanje je kaj počnemo podeželani. Napišem kaj počnem in že priletijo bebci in pišejo bebavosti mimo teme. A je vprašanje kaj počnete v LJ ?
Ne, ni. Je vprašanje o LJ? Ne ni. Torej bebci kaj se zdaj zaletavate vame? Jaz sem odgovorila na vprašanje, zdaj pa se driskate tule in se zaletavate vame. Pa koga to briga kake probleme imate ti?
Linhartova dediščina, 31.03.2025 ob 12:04
Meni zgleda da sta pijana kar oba. Ne vem sicer, kaj je narobe če se gre v službo s kolesom oziroma vlakam. Je vsaj manj gužve na cesti.
Ne gre za to, gre za njegove vedno ene in iste (popolnoma izmišljene) marnje, s katerimi provocira. Za vsakega monovca ima v excel tablici shranjene kozlarije lastne proizvodnje, pod “daisycutter” ima na primer zapisane_
– opanke
– ruzak s hrano
– s kolesom na vlak
– pa še ene par enako “relevantnih”
pa še par motenih ….in to ob vsaki priliki privleče na dan. Pač tipičen bolan monovski trol….nima veze ne s temo, ne z vlaki, ne z ničemer- samo z motenim umom….
samska kolesarka, 31.03.2025 ob 11:18
Ne, moje življenje ni omejeno na tri športe. To lahko samo bebec sklepa.
Hja, poleg naštetih še: supanje, kajak, turo smučanje, hribolazenje, alpsko smučanje.
Plavaš lahko tudi v LJ, to je res, ampak ne v jezeru pa ne zastonj.
Zdaj kolesarjenje v LJ? Hm, če uživaš se prebijat med avti in pešci, potem ja. Samo zame to ni.
Tako, da ja, ko sem študiral v LJ, mi je bila totalna muka. Komaj čakala vikend, da sem šla na lepše. Pa saj tudi LJčani takoj, ko imajo prosto, bežijo iz LJ. Ob vikenih se LJ izprazni, poleti podobno. Je pa podeželje polno LJčanov, to pa.
Kaj bi počela v LJ? Popivanje, žuri, to me ne zanima. Opera, balet, gledališče, koncerti tudi ne. Kaj torej?
Aja, službo imam tudi na podeželju tako, da grem v mesto zelo redko. Pa ne v LJ. Ja, zdravnike imamo tudi na podeželju.
Ni čudno, da se toliko ukvarjaš s športom, to je beg od realnosti, kar je že mag. Vodeb povedal. Ne moreš dobiti moškega in pač kompenziraš. Verjetno si še nezdravo shujšana, mogoče celo kadiš. Branje zahtevne poezije ali pa slikarjenje sta ti seveda španska vas, ane.
Sicer je itak splošno znano, da vaščani večino časa preživijo ali pred televizijo ali pa popivajo v vaškem pajzlu.
Če si v hiši z vsaj minimalno vrta, je vseeno, ali si v Lj ali na podeželju, kar se dela okrog hiše tiče.
Sicer pa jaz iskreno pogrešam gledališče (zdaj grem recimo 2-3x letno, če bi bila v Lj, bi imela abonma). Pogrešam tudi kinodvor, pa poletne sprehode ob Ljubljanici. Pa kakšne poletne festivale.
Ja, ja, tudi pri nas je potok, ampak to ni sprehod ob Ljubljanici ;).
Kaj delamo v prostem casu? Poleg vrticka se kak piknik s sosedi. In prijatelji. V sezoni vsaj en dan na teden. Pri nas, pri njih. Na vrtu, ob bazenu, v letni kuhinji. Kak izlet z bicikli. Nabiranje gob. Nabiranje cemaza. Pohod na hribe. Pohod v gozd. Postavljanje prave drevesne hisice z otroki. Lovljenje rib. Predvsem pa vsak dan umirjena kava na mojem hribcku s fenomenalnim razgledom. V sezoni vsi obroki zunaj. Pac briga nas, nam je super lepo. Otrokom odpres vrata in gredo na najboljse igrisce na svetu, ne pa da jih peljem na igel, razbitih flas in pasjih drekov polne ljubljanske svinjarije in setam po soping centrih ali pa ob ljubljanici.