Kaj točno delate podeželani v prostem času?
daisycutter, 31.03.2025 ob 12:13
Linhartova dediščina, 31.03.2025 ob 12:04
daisycutter, 31.03.2025 ob 11:31
Da mi place, 31.03.2025 ob 11:28
daisycutter, 31.03.2025 ob 11:03
belehot, 31.03.2025 ob 10:56
daisycutter, 31.03.2025 ob 10:39
Hodimo na sprehode, zdajle spomladi urejamo vsak svojo parcelo, prejšnji teden smo imeli skupno organizirano čiščenje okolice, veliko se jih udejstvuje pri gasilcih, nekaj v pevsem zboru, tudi dramska skupina je občasno, spet drugi cerkev krancljajo in urejajo, postavljamo mlaje ko ima kdo okroglo, če kdo podira/menja streho/obnavlja hišo, se gre pomagat, pol so pa še krajevni prazniki in veselice…
Skratka, nič posebnega. Pa za vsako ‘malenkost’ do mesta ane, razen če preplačaš v kmetijski zadrugi?
V mestu oba delava, tako da komot vse opraviva spotoma. Pa itak gremo samo 1x na teden po fasngo, nimamo navade za vsako žemljo posebej letat…
Plus jajca, zelenjavo, sadje, meso, vino, salame, včasih mleko in sir – kupujemo lokalno, kar nimamo sami doma.
A niste vi tisti, ki se vozite na delo s kolesom in vlakom? Ok, to ni prosti čas.
Tok zgodaj si že pijan?
Meni zgleda da sta pijana kar oba. Ne vem sicer, kaj je narobe če se gre v službo s kolesom oziroma vlakam. Je vsaj manj gužve na cesti.
Ne gre za to, gre za njegove vedno ene in iste (popolnoma izmišljene) marnje, s katerimi provocira. Za vsakega monovca ima v excel tablici shranjene kozlarije lastne proizvodnje, pod “daisycutter” ima na primer zapisane_
– opanke
– ruzak s hrano
– s kolesom na vlak
– pa še ene par enako “relevantnih”
pa še par motenih ….in to ob vsaki priliki privleče na dan. Pač tipičen bolan monovski trol….nima veze ne s temo, ne z vlaki, ne z ničemer- samo z motenim umom….
In imamo novo nebulozo replike/daisycutter o Excell tabelah, ki se jih baje dela o njej. Zelo zelo motena. Diagnoza – paranoidna shizofrenija. Kot za opanke in ostale nebuloze, ki jih je natresla, bo seveda čez nekaj časa trdila,d a ona tega nikoli ni napisala. Mark my words.
Lalali, 31.03.2025 ob 13:59
Kaj delamo v prostem casu? Poleg vrticka se kak piknik s sosedi. In prijatelji. V sezoni vsaj en dan na teden. Pri nas, pri njih. Na vrtu, ob bazenu, v letni kuhinji. Kak izlet z bicikli. Nabiranje gob. Nabiranje cemaza. Pohod na hribe. Pohod v gozd. Postavljanje prave drevesne hisice z otroki. Lovljenje rib. Predvsem pa vsak dan umirjena kava na mojem hribcku s fenomenalnim razgledom. V sezoni vsi obroki zunaj. Pac briga nas, nam je super lepo. Otrokom odpres vrata in gredo na najboljse igrisce na svetu, ne pa da jih peljem na igel, razbitih flas in pasjih drekov polne ljubljanske svinjarije in setam po soping centrih ali pa ob ljubljanici.
So klopi, ki jih pobirajo, okuženi z meningitisom ali samo z borelijo?
Dejansko je moj prosti čas na vrtu. Urejanje zelenega dela vrta, grmovnic, trajnic, tudi enoletnic. Skrb za zwliščni in zelwnjavni vrt.
Ukvarjanje s psom.
Obožujem ustvarjanje na vrtu, kjer kdaj preberem tudi knjigo, spijem kavo.
Okoli hiše je vedno kaj za početi, čeprav tega ne jemljem kot resno delo, ampak hobi.
Sicer kolesarim, jadram. Seveda ne doma.
Tole glede otrok se popolnoma strinjam, je tudi meni super, ko lahko teka po vrtu ali igra nogomet s sosedom ipd. Me pa grozni moti, da skoraj nihče ne pobira pasjih iztrebkov in kar je še huje. Domačini (nekateri, ne vsi) zjutraj kar spustijo pse, da se prosto pokakajo in polulajo po sosedovih grmih, drevesih, škarpah… to mi je pa obup!
samska kolesarka, 31.03.2025 ob 11:46
Jao, kaki bebci. Vprašanje je kaj počnemo podeželani. Napišem kaj počnem in že priletijo bebci in pišejo bebavosti mimo teme. A je vprašanje kaj počnete v LJ ?
Ne, ni. Je vprašanje o LJ? Ne ni. Torej bebci kaj se zdaj zaletavate vame? Jaz sem odgovorila na vprašanje, zdaj pa se driskate tule in se zaletavate vame. Pa koga to briga kake probleme imate ti?
Ti si orenk občutljiva, zelo nizka samopodoba?
radovedno578, 31.03.2025 ob 14:26
So klopi, ki jih pobirajo, okuženi z meningitisom ali samo z borelijo?
A ti mar misliš, da klopov v mestih ni? Mogoče v zbetornianem centru in BTC jih ni, kjerkoli imaš zeleno, maš pa tudi klope, tko da bolj slaba tolažba tole. Maš pa še hujš golazen, prepotentne mestjanarje in čapce.
larica789, 31.03.2025 ob 10:33
V neki temi beremo, da se baje v Ljubljani ne dogaja čisto nič, na podeželju pa baje, da je ogromno dogajanja. Zato me zanima, kaj vi podeželani delate v prostem času? Konkretno, prosim.
V Sredo sprejem Prevcev v Dolenji vasi, tega v bolani lublani ne boste videli !
Zlo Pamtilo, 31.03.2025 ob 14:17
In imamo novo nebulozo replike/daisycutter o Excell tabelah, ki se jih baje dela o njej. Zelo zelo motena. Diagnoza – paranoidna shizofrenija. Kot za opanke in ostale nebuloze, ki jih je natresla, bo seveda čez nekaj časa trdila,d a ona tega nikoli ni napisala. Mark my words.
Auč, si nov tule?
Excell tabele dejansko pri nekaterih obstajajo, so (bili) tudi uporabniki, ki so shranjevali print-screene in jih lepili v kako temo leto, dve po tistem, ko si nekaj napisal ..
Ena srečno poročena, 31.03.2025 ob 14:58
Tole glede otrok se popolnoma strinjam, je tudi meni super, ko lahko teka po vrtu ali igra nogomet s sosedom ipd. Me pa grozni moti, da skoraj nihče ne pobira pasjih iztrebkov in kar je še huje. Domačini (nekateri, ne vsi) zjutraj kar spustijo pse, da se prosto pokakajo in polulajo po sosedovih grmih, drevesih, škarpah… to mi je pa obup!
porkaduš, da zadnjih 20 let nisem videla otroka, da bi tekal po vrtu brez, da je en starš zraven in tega otroka animira. pa na mestnih igriščih je veliko več otrok kot na vaških.
Anonimna927, 31.03.2025 ob 15:11
Dela če imaš hišo in večjo parcelo, je veliko,sploh spomladi. Mi smo živeli v bloku v Ljubljani, sedaj smo v hiši v parcelo1400 m2. Obrezovanje sadnega drevja, priprava gredice, obrezovanje cipres, pometanje, cupkanje plevela iz tlakovcev, priprava drv za kamin, čiščenje polička, oken. Skoz delamo.
Spkoh pa ne razumem tega poniževanja ljudi ki živiko malo izven Ljubljane. V Šiški smo imeli stanovanje veliko 68 m2, 3 sobno (2 spalnici), novejši blok, v hišo in nakup parcele smo vložili 2 x več kot smo dobili za stanovanje v Ljubljani.
Jaz delam od doma. Zjutraj grem s psom ven, pripravim za kosilo, in grem delat. Ob dveh skuham, ob treh pojeva kosilo, potem pa kakor kdaj. Včeraj sva šla na primer na bližnji hrib, pa pogledat vikend, ki je na vrh planine. Ugotovila sva, da morava prebarvat polkna, zato gre mož danes v nabavo po barvo in čopiče.
Jaz grem zdajle ponovno na ta naš hrib, eno uro je do vrha, ravno toliko, da se lepo prediham. Trava je prezračena, vrt je še v mirovanju, zadnjič sva počistila stopnišče in se znebila mahu med tlakovci. Ob petih grem na masažo, na srečo imamo super maserko v vasi, ki ima za nas, domačine, vedno kakšen dodaten termin.
Kadar mi ne uspe vsega podelat, grem zvečer še za kakšno uro za računalnik. Imam pa svoj sp, tako da ne bi kdo v luft skakal, kako kuham med službo.
Jaz ne zanenjam za noben denar na svetu.
Kaj delam na podeželju? Poleti ležim v senci pod lipco ali grem v hladni prostor, katerega ne hladi klima. Stopim iz hiše na dvorišče, se sprehodim, ne vidim, kaj pri sosedu kuhajo oz. kdaj seksajo, se kregajo,… Lahko imajo žurke do ranega jutra, nas ne moti, kot tudi žurke pri nas ne. Ni omejen čas na …(ne vem, kdaj). Se ne obremenjujemo. Imamo naravno cvetje in ne umetno. Hodimo v svoj gozd po gobe, kjer nam je dovoljeno nabrati enako količino gob in borovnic, kot vsem nelastnikom. Pozimi ležimo na krušni peči in poskrbimo za toploto telesa, nismo bolni. Tako, da ja. Vse ostalo okrog hiše, na travnikih in v hlevu pa opravijo tisti, ki mislijo, da solatka, krompir in fižol zraste pod lipco. Pa še sekiramo se ne kaj dosti, če so vsak teden v trgovinah odpoklici raznih živil zaradi previsokih vrednosti…. Uživamo. Veliko so pa napisali tudi že moji predhodniki.
stara forumašica, 31.03.2025 ob 15:07
Auč, si nov tule?
Excell tabele dejansko pri nekaterih obstajajo, so (bili) tudi uporabniki, ki so shranjevali print-screene in jih lepili v kako temo leto, dve po tistem, ko si nekaj napisal ..
Vse je mogoče pri čudakih, ki so tukaj gor (julij cezar, kokoši, daisycutter), samo kako ona ‘ve’, kdo ima neke tabele o njej? A vdira v računalnike, kar je itak kaznivo dejanje? Zelo malo verjetno, se pravi, da si kar izmišljuje.
Fluturo me, 31.03.2025 ob 16:08
Torej ste sužnji parcele na nek način? In ne mislim zdaj v poniževalnem smislu kot tista norica samska kolesarka.
Zakaj suznji? Ce zivis na 50 m2, si utesnjen, anksiozen, znerviran, isces umik.
Ko ima druzina enkrat dovolj prostora, da ima vsak clan svoj prostor in mir, te potrebe ni vec.
Pac uzivamo zunaj, na svezem zraku, na soncu, na vetru, z ustvarjanjem necesa.
Malo se tolazite mescani, da koliko dela je s hiso, ampak svoj cas, ki ga neproduktivno zabijete za vsa masila v vasem zivljenju pa mirno oklicete za vlaganje vase.
Kar hecno.
Hecno. Nekdo odpre temo kaj počnemo podeželani. Jim napišeš. In kaj se zgodi? Ubogi na umu začnejo napadat, žalit.
Kako hudo mora biti človeku, da napada ljudi, ki so napisali kaj počno v prostem času?
Eni ste res usmiljenja vredni. Zakaj potem berete teme o podeželanih, če potem jokate in cvilite tule?
Linhartova dediščina, 31.03.2025 ob 11:41
samska kolesarka, 31.03.2025 ob 11:20
Če bi bilo res tako veliko za početi v LJ, ne bi ob vikendih drveli vsi po vrsti iz LJ na podeželje. Da ne govorimo o dopustih, ko se LJ izprazni. Dejstvo je, da so ljudje v LJ zaradi služb. Ko so prosti pa hop na lepše :). Večina njih.
Kar se pa študentov tiče so pa bili eni navdušeni ja nad LJ: žur, žur, alkohol v potokih… tega niso imeli doma. Kogar to ne zanima pa ne vidi prednosti. Ampak tudi študenti so ob vikendih veseli šli domov.
Torej LJ: ja službe pa faksi. To je to, kar večino prisili, da je v LJ. Pa ja, še UKC.
Splošnih zdravnikov, ginekologov pa zobozdarvniko pa menda sploh nimate več na voljo.
Imaš prav, Ljubljana je živ dolgčas, v vaši radovljiški vasi pa je tako polno dogajanja, da nihče nikoli ne gre na dopust nikamor, so vedno vsi doma. Tudi čez vikend samo po okolici. Ljudje so tako neumni, da živijo v Ljubljani zaradi služb. Bedaki, namesto, da bi kolesarili, čofotali v jezeru in smučali, samo kaj, ko poleti tam ni snega, pozimi pa v jezeru zmrznejo jajca. Ok, ti jih nimaš.
Ne, pri nas je večina ljudi med vikendi kar lepo doma oz. se potepa po okoliških hribih, sprehaja ob rekah oz. poleti plava, supa itd. Hodimo seveda tudi na izlete, samo ne vsak vikend in to po možnosti oba dneva.