Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj točno delate podeželani v prostem času?

Kaj točno delate podeželani v prostem času?

Prčkanje okoli hiše. Zelenjavni vrt, cvetlične gredice, grmovnice, zelišča, sadovnjak.

Sicer pa klepetanje s kom največkrat kje zunaj, plavanje v domačem bazwnu, sproščanje v jakuziju, igranje odbojke na dmačem igrišc, kadar imamo goste.

Pikniki, zunanje zabave.

A iskreno najbolj uživam ob urejanju okolice.

Katero rastlino kam, kteri vrtni element kam…ustvarjanje kotičkov…

Smešno, vaščani si sedaj domišljate, da vam je kdo zavisten. Ni vam. Pa si želite da bi vam bil. Ker ste v resnici vi zavistni tistim, ki si za razliko od vas privoščijo hišo v Ljubljani, vi pa ne napraskate niti za garsonjero v Medvodah. Dokler se vaše kolone vijejo v Ljubljano je jasno, kdo je volk in kdo vaška ovčka.

Ropotamo, žagamo, nabijamo s kladivom, vrtamo, toriramo s traktorjem, obnavljamo… ni da ni.

Bom drugač vprašal. Vas, meščani, nikoli ni sram, da samo cajt zabijate?

Ne, ne, sploh niste nevoščljivi, samo iz čiste dobrote ste me začeli zmerjati in žaliti, čeprav sem čisto korektno odgovorila na temo, ki jo je avtor odprl.

Hm, res ste ubogi.

Tkole… nobene stvari ne delamo točno…. mamo pa dobre približke.

Odgovor na objavo uporabnika
Sam prašam, 31.03.2025 ob 15:07

Seksate nič na deželi?

Samska kolesarka ni zanimiva, niti za jajca na hitro spraznit 😁😁😁

Sadimo

Sejemo

presajamo

Zalivamo

Kisimo

Obrezujemo

Škropimo

Pobiramo

Barvamo

Gradimo

Popravljamo

Vežemo

Režemo

Vozimo

Sekamo

Kurimo

Hranimo

Kidamo

Koljemo

Čistimo

Lenarimo

Kuhamo

Ružimo

Plavamo

Se sončimo

wulfffff: Zavistni? Ne dolgo nazaj (tega se verjetno tudi ti spomniš), ste bili Ljubljančani in ostali prebivalci večjih mest, zaprti v svojih kletkah. Prijateljica, težki astmatik, je zjutraj še v temi šla na kratek sprehod med bloki, ker je morala preko dneva ostati v stanovanju. Mi, predmestna (drugorazredna) rasa, tega problema nismo imeli. Kot je napisal Grenimo življenje sosedom, smo bili tudi v času korone zunaj, ni nam bilo potrebno razkuževati stopnišč, kljuk, ropotali smo na svojem, sosedje so itak vsi oddaljeni več kot 100 m, družili se nismo, smo se pa pogovarjali iz dvorišča na dvorišče, pri nas nihče okužen niti cepljen. Zračenje smo imeli zunaj, nimamo pa nepremičnin v takšni vrednosti, kot je 2-sobno stanovanje v Lj. Zadeva se zna kmalu ponoviti, verjetno v drugačni obliki, tako da z moje strani ni prav nobene zavisti.

Pri nas najprej zjutraj pade petelinji zajtrk. Po zajtrku če je potreba se zapelje mož ali pa jaz v trgovino. Čez dan kosimo travo, trosimo hlevski gnoj po njivi in v vrtu. prekopavamo vrt, orjemo njivo, vsako jutro pomolzemo 15 krav, nahranimo preostalo životinjsko carstvo. Okoli poldneva grem delat kosilo. Otroci bodo prišli lačni iz šole. Po kosilu pomijemo posodo in legnemo k popoldanskemu počitku. Max. 30. min. Zvečer pa spet v štalo popedenat živali.

Mediji že dolgo opozarjajo na klope, 31.03.2025 ob 16:39

Lalali, 31.03.2025 ob 16:12

radovedno578, 31.03.2025 ob 14:26

Lalali, 31.03.2025 ob 13:59

Kaj delamo v prostem casu? Poleg vrticka se kak piknik s sosedi. In prijatelji. V sezoni vsaj en dan na teden. Pri nas, pri njih. Na vrtu, ob bazenu, v letni kuhinji. Kak izlet z bicikli. Nabiranje gob. Nabiranje cemaza. Pohod na hribe. Pohod v gozd. Postavljanje prave drevesne hisice z otroki. Lovljenje rib. Predvsem pa vsak dan umirjena kava na mojem hribcku s fenomenalnim razgledom. V sezoni vsi obroki zunaj. Pac briga nas, nam je super lepo. Otrokom odpres vrata in gredo na najboljse igrisce na svetu, ne pa da jih peljem na igel, razbitih flas in pasjih drekov polne ljubljanske svinjarije in setam po soping centrih ali pa ob ljubljanici.

So klopi, ki jih pobirajo, okuženi z meningitisom ali samo z borelijo?

Zaenkrat nic od tega.

Moras biti pa precej na duhu ubogo bitje, ce klope izpostavljas kot problem podezelja 😂

Ja, ker to v Sloveniji reeeeees ni problem. Očitno v vaši vasi časopisi pridejo z 20 letno zamudo, TV in internet ste pa dobili včeraj?

He he he, ti to resno?

Se sprasujem, kaksen moras biti to clovek, da se narave bojis zaradi klopov.

Ne, ni to fora mestnih ljudi, ker jih je kar nekaj, ki z velikim veseljem vsak vikend prisibajo iz LJ k nam.

Najbrz je to fora blesavih mestnih.

Je ze ok, kar sprehajaj se ob Ljubljanici. Po pomni, le po asfaltu in kockah, nikar na travo!!!

To je prav neverjetno. Skoraj vsak dan debata vas-mesto, veliko odzova in odgovorov, ampak zaključek pa vedno isti: huda nestrpnost veje iz postov mestnih ljudi. Obratno pač ne.

Resno. Pobrskajte in prav poglejte odgovore mestnih ljudi in teh iz podeželja.

Zakaj to? Zakaj ste mestni ljudje tako negativno nastrojeni? Tako nestrpni, tako agresivni?

Zakaj? Resno, zakaj?

Največja antireklama za življenje zunaj mest so vaški tepčki tipa daisyfucker in samska kolesarka.

Neva979, 31.03.2025 ob 19:07

To je prav neverjetno. Skoraj vsak dan debata vas-mesto, veliko odzova in odgovorov, ampak zaključek pa vedno isti: huda nestrpnost veje iz postov mestnih ljudi. Obratno pač ne.

Resno. Pobrskajte in prav poglejte odgovore mestnih ljudi in teh iz podeželja.

Zakaj to? Zakaj ste mestni ljudje tako negativno nastrojeni? Tako nestrpni, tako agresivni?

Zakaj? Resno, zakaj?

Ker je ljudem pac fajn, da se vsaj zaradi neke stvari pocutijo vec, kot drugi.

Vzamite to kot psihoterapijo.

Mescani se malo spihajo in tako vsaj malo olajsajo anksioznost in zategnjenost, nam kmetom je pa itak vseeni, ker se imamo fajn tam, kjer smo in za noben denar ne gremo stran.

Sej je kul tako vsem. Win-win.

Ker imajo meščani dovolj sprenevedanja oseb, ki si ne morejo privoščiti bivanja v Ljubljani, nato pa se lažejo, da nočejo živeti v Ljubljani?

PIKULET 19CM, 31.03.2025 ob 19:21

Ker imajo meščani dovolj sprenevedanja oseb, ki si ne morejo privoščiti bivanja v Ljubljani, nato pa se lažejo, da nočejo živeti v Ljubljani?

Oj jolbe, daj mi nekaj povedat… zakaj meščani bežite iz mest, takoj ko je vreme ok, če že ne lepo. A niso mesta takrat najlepša?

Brez podeželanov se tudi Ljubljana, in še kakšno mesto ne bi zgradilo. Na podeželju nimate možnosti veselja v prebijanju na kolesu več kot 10km od doma v znosnejše prometne pogoje in se utrujen skozi podobne pogoje vračate domov. Povprečno se vam lahko zgodi vsaki dve leti in pol, da doživite nesrečo v prometu zato tudi ne pogrešate zdravniške pomoči.

Genij, dve stanovanji podedovani imamo – enega v centru in enega v Trnovem.

Noben v druzini noce ziveti tam.

Oba zaposlena mesecno domov prineseva cez 5k€ samo s placami. Si marsikaj lahko privoscimo, v LJ nam pa pac ni treba ziveti.

Lalali, 31.03.2025 ob 19:14

Ker je ljudem pac fajn, da se vsaj zaradi neke stvari pocutijo vec, kot drugi.

Vzamite to kot psihoterapijo.

Mescani se malo spihajo in tako vsaj malo olajsajo anksioznost in zategnjenost, nam kmetom je pa itak vseeni, ker se imamo fajn tam, kjer smo in za noben denar ne gremo stran.

Sej je kul tako vsem. Win-win.

Lalali, zadetek v polno!

😂😂😂

Pa saj nobenega ne silimo v nič. Ampak glavna razlika med podeželjem in mestom je točno v tem da je bistveno manj živčno, bolj umirjeno in bližje naravi. Nama pač veliko pomeni da lahko ob sedmih zjutraj sediva na soncu in pijeva kavo pred bajto in poslušava ptičje petje. Pač mene velika mesta dušijo, verjamem pa da je enim všeč. DA ne govorim o otrocih. Bistveno boljše za otroke je življenje na deželi, bistveno bolj varno. Ampak seveda vsakemu svoje. NE znam si predstavljat da bi vrgla 300K za nek flet v Ljubljani.

He, he, meni se pa ta ubogi Pikulet smili. Revež je čisto obupan in se je čisto tako brezveze spravil name. Pa samo napisala sem odgovor avtorju. Nič drugega. Pa se je Pikuleto spipalo.

lloyd, 31.03.2025 ob 19:28

Oj jolbe, daj mi nekaj povedat… zakaj meščani bežite iz mest, takoj ko je vreme ok, če že ne lepo. A niso mesta takrat najlepša?

Jaz sem praviloma čez vikend kar v mestu.

wulfffff, 31.03.2025 ob 16:51

Smešno, vaščani si sedaj domišljate, da vam je kdo zavisten. Ni vam. Pa si želite da bi vam bil. Ker ste v resnici vi zavistni tistim, ki si za razliko od vas privoščijo hišo v Ljubljani, vi pa ne napraskate niti za garsonjero v Medvodah. Dokler se vaše kolone vijejo v Ljubljano je jasno, kdo je volk in kdo vaška ovčka.

👍👏

Anonimno 9010, 31.03.2025 ob 19:30

Brez podeželanov se tudi Ljubljana, in še kakšno mesto ne bi zgradilo. Na podeželju nimate možnosti veselja v prebijanju na kolesu več kot 10km od doma v znosnejše prometne pogoje in se utrujen skozi podobne pogoje vračate domov. Povprečno se vam lahko zgodi vsaki dve leti in pol, da doživite nesrečo v prometu zato tudi ne pogrešate zdravniške pomoči.

Res je, tudi piramide so gradili kmetje, če jim ni šlo, so okusili bič.

Sasa937, 31.03.2025 ob 18:09

Sadimo

Sejemo

presajamo

Zalivamo

Kisimo

Obrezujemo

Škropimo

Pobiramo

Barvamo

Gradimo

Popravljamo

Vežemo

Režemo

Vozimo

Sekamo

Kurimo

Hranimo

Kidamo

Koljemo

Čistimo

Lenarimo

Kuhamo

Ružimo

Plavamo

Se sončimo

Skratka, večino prostega časa nekaj doma delate in ste še ponosni na to, da nikamor ne greste niti med vikendi…

New Report

Close