kaj trenutno berete
Pozdrav:
1. Blackberry wine (ista avtorica kot Chocolate),
2. Pariški dnevnik (napisal ga je naš bivši veleposlanik v Parizu, g. Capuder, zelo berljiva knjiga)
3. Utehe filozofije
4. The Empty Chair (Jeffrey Deaver (napisal je tudi The Bone Collector, ki je preveden v slovenščino), gre za kriminalko, za katero je treba imeti kar dober želodec),
5. študijska literatura 🙂
Pozdrav.
Knjiga je enkratna! Notri je toliko enih misli, nasvetov in življenskih zgodb, ki ti dajo resnično misliti in se ob tem zaveš, da če si še tako v podnu je nekje rešpitev, upanje. Samo potrebna je volja in vse težave lahko premagaš.
Ko jo boš brala, lahko pošlješ kakšna svoja mnenja o knjigi ter kako je vplivala nate. Veliko veselja ob branju. Vsekakor vredna da si jo prebereš.
pred kratkim:
Benjamin Walter: Hašiš (odlično spremno besedilo Gregor-ja Tomc-a)
Andrej Morovič: Vladarka (ce vam je avtor vsec se Bomba la petrolia, Potapljaci…)
Cameron West: Prva oseba množine (zanimiva tematika -disociativne motnje osebnosti – s pomankanjem stila in “cudnim” prevodom” 🙂
trenutno:
Fernando Pessoa: Il libro dell’inquietudine (“Knjiga nespokoja”)
Irena,
Tale Soares (alias Pessoa) je prav simpaticen. Sicer si moras vzet kar nekaj časa za branje in ceprav je se nisem končala, lahko rečem, da se splača. Sploh bi jo predlagala tistemu “For a Better Tomorrow”-dečku. 🙂
Glede prevoda pa je tako, da je prevod že itak “neka nova zvrst”, jaz sem se odločila za italijanščino, ker ji je portugalščina bližje kot slovenščina (portugalščino pa žal ne obvladam) in ker malo poznam Tabucchija, ki je
so-prevajalec.
Loti se, upam, da ti bo všeč, meni je.