Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Kaj trenutno berete?

Kaj trenutno berete?

Že nekaj časa nisem zasledila te teme, pa me zanima kaj berete, da dobimo kakšno svežo idejo.

Lep dan vsem

Čakam na knjigo Hiša na Tiari. Drugače sem včeraj zaključila z Amando Quick Nevarnost. Nič težkega!

Trenutno smo malo pri lažjem čtivu. Hotel Pastis.

Djuna Barnes: Nočni gozd

Matt Ridley- GENOM

Slika Doriana Graya, pripravljeno imam pa Frido Kahlo!

Čuk, kaj pa je ta Frida Kahla? Je to pisateljica ali mogoče celo naslov knjige? Oprosti, ne poznam. Aja, pa a ti je Slika Doriana Graya všeč? Se že zelo dolgo pripravljam, da bi si jo izposodila, pa si jo vedno pozabim. Poznam pa vsebino, smo jo morali v srednji šoli poznati. 🙂

Če se ne motim, je Frida Kahlo slikarka, a najbrž ima v mislih njeno biografijo ali avtobiografijo.

Janja, Frida Kahlo je mehiška slikarka, ki pri 18-ih doživi prometno nesrečo,….več zaenkrat še ne vem, ker je še nisem začela brati. Pravijo, da je zelo pomembna slikarka za mehiško umetnost nasploh, vendar da sama knjiga ni ne vem kako dobro napisana. Mene predvsem zanima njena zgodba in zato jo bom prebrala. Obljubljajo (zanesljivi viri), da bo celo film posnet o njej, prišel enkrat marca ali aprila k nam. Knjigo je napisala Malka Drucker, naslov je pa kar Frida Kahlo.

Ja tudi mi smo morali poznati vsebino Slike Doriana Graya v srednji šoli, a kaj, ko sem imela takrat tak odpor do branja, ker so nas preveč silili in ocenjevali… Se mi zdi včasih malo zgrešen tale sistem.
Ja vsekakor mislim, da jo je vredno prebrati. Res prav uživam! Zgodba, slog, razmišljanje… vse mi je zelo všeč. Wilde bralca obogati, če je le pripravljen sprejeti kar mu je ponujeno.

Lep dan ti želim,
Čuk

Berem Pisma Theu.Pisma,ki jih je Vincent van Gogh pošiljal svojemu bratu vse do svoje smrti.

maja

J.Gaarder: Zofijin svet
Bukowski: Špeh na kruhu

Lp

Anais Nin – Henry and June

Daša – a priporočaš Zofijin svet? Sem se je že nekajkrat namenila lotiti, pa se nekako še nisem “prišla do nje”…

LP, Staša

Ha, ha, jaz tudi (se še nisem spravila na Zofijin svet)! :-)) No, pa da slišimo!

Jaz sem ga pred kratkim kupila. Luštkano se bere. Pa tudi mislila sem, da je ne vem kako draga knjiga… pa se da preživet. Saj to je vendar ena tistih, ki jih moraš imeti doma!

Zofijin svet je presenetljivo poceni (nekaj čez 3.000 SIT).

Učitelj z dopisovanjem in srečanji svoji izbrani učenki na zanimiv način predstavi najpomembnejše predstavnike filozofije.

Je kdo prebral Gaardnerjev roman Skrivnost? Nič ne vem o tem. Moram prebrat?

Moraš! Da nam boš povedal, če se splača! 🙂

Hvala, Čuk in Maja.

Zofijin svet se res splača imeti doma. Jaz sem imela le en “rahel” problem. Ko sem ene četrt knjige prebrala, sem bila vsa navdušena, da tokrat pa res ne bom pozabila glavnih značilnosti najbolj poznanih filozofov. Samo že zelo kmalu pobrkaš vse skupaj, ker je toliko podatkov. No, vsaj jaz sem. 🙂 Se pa knjigo definitivno splača prebrati. Bi morala biti obvezna za kako šolo. Saj menda, če se prav spomnim, je postala obvezna knjiga v norveških srednjih šolah.

Zofijin svet zelo priporočam, čeprav si od začetka malo zgubljen. Potem te pa kar not potegne.
Vsekakor bi morala biti obvezno čtivo za pouk filozofije v srednjih šolah. Tudi učenci se ne bi tako dolgočasili, kot se sedaj.
Lp

Moje zadnje prebrane knjige:
1. Kot da me ni – Slavenka Drakulič (po njej imam povsem drug pogled na begunce), sploh so pa vse njene knjige super: Okus po moškem, Halogrami strahu, Balkan ekspres..

2. . Ana, Hanna in Johanna – M. Fridriksson (zgodba o treh ženskah in treh generacijah – krasna knjiga)

3. Skrivnost radosti – Alice Walker (tragična zgodba o obrezani afriški ženski )

4. Pojdi kamor te vodi srce, avtorice se ne spomnim (Susan Camaro?), kritike niso bile najboljše, ko da je instant pisanje (kot pri knjigi Imenovali so jo dvoje src), meni pa se je zdela čudovita zgodba o spoznavanju samega sebe

5. Anilin duh (Ondaatje) – to ravno berem – o odkrivanju pobitih v pokolih na Šri Lanki

Zelo sem vesela tega foruma, redno ga prebiram in sem našla kar nekaj dobrih knjig, ki jih še nisem prebrala.

Roald Dahl – Matilda me je pred tednom tako navdusila, da sem si sedaj sposodil Carovnice. Zal sem dobil slovenski izvod.

Susanna (Pojdi kamor te vodi srce) se pise Tamaro 🙂 Tudi meni je bila vsec, ceprav so bile kritike precej drugacne od mojega mnenja.

Berem pa Kalipso, Vesna Milek, vendar mi slog ni vsec. Prebrala jo bom, ker me zanima, kako bo vse skupaj slo naprej.

Včeraj sem zaključila Dai Sijie: BALZAC IN KITAJSKA ŠIVILJICA.

Zofijin svet je super, se pa strinjam, da clovek cez cas pozabi podatke… zato stoji na moji knjizni polici. Poleg nje pa se ena zanimiva bukva podobne tematike: Utehe filozofije, avtor je A. de Button, ce se ne motim, fino napisana knjiga, ki te v pravih trenutkih celo potolazi…;)
Moja najljubsa knjiga je sicer klasika, Mojster in Margareta – Bulgakov, ravnokar pa berem studijo novinarke Naomi Klein, No logo, ki je sicer se vedno ni v slovenskem prevodu, kljub temu, da spada med knjige, ki so med najpomembnejsimi v modernem casu. Knjigo je celo angleski The Guardian poimenoval za Kapital modernega casa, Naomi pa je bila nominirana za Nobelovo nagrado… Ampak po branju te knjige boste zagotovo postali antiglobalist…;)

Nick Hornby:Vse o fantu-primerno in ljubko čtivo po težkem dnevu pred spanjem.

New Report

Close