Kaj trenutno berete?
Janja, Frida Kahlo je mehiška slikarka, ki pri 18-ih doživi prometno nesrečo,….več zaenkrat še ne vem, ker je še nisem začela brati. Pravijo, da je zelo pomembna slikarka za mehiško umetnost nasploh, vendar da sama knjiga ni ne vem kako dobro napisana. Mene predvsem zanima njena zgodba in zato jo bom prebrala. Obljubljajo (zanesljivi viri), da bo celo film posnet o njej, prišel enkrat marca ali aprila k nam. Knjigo je napisala Malka Drucker, naslov je pa kar Frida Kahlo.
Ja tudi mi smo morali poznati vsebino Slike Doriana Graya v srednji šoli, a kaj, ko sem imela takrat tak odpor do branja, ker so nas preveč silili in ocenjevali… Se mi zdi včasih malo zgrešen tale sistem.
Ja vsekakor mislim, da jo je vredno prebrati. Res prav uživam! Zgodba, slog, razmišljanje… vse mi je zelo všeč. Wilde bralca obogati, če je le pripravljen sprejeti kar mu je ponujeno.
Lep dan ti želim,
Čuk
Zofijin svet se res splača imeti doma. Jaz sem imela le en “rahel” problem. Ko sem ene četrt knjige prebrala, sem bila vsa navdušena, da tokrat pa res ne bom pozabila glavnih značilnosti najbolj poznanih filozofov. Samo že zelo kmalu pobrkaš vse skupaj, ker je toliko podatkov. No, vsaj jaz sem. 🙂 Se pa knjigo definitivno splača prebrati. Bi morala biti obvezna za kako šolo. Saj menda, če se prav spomnim, je postala obvezna knjiga v norveških srednjih šolah.
Moje zadnje prebrane knjige:
1. Kot da me ni – Slavenka Drakulič (po njej imam povsem drug pogled na begunce), sploh so pa vse njene knjige super: Okus po moškem, Halogrami strahu, Balkan ekspres..
2. . Ana, Hanna in Johanna – M. Fridriksson (zgodba o treh ženskah in treh generacijah – krasna knjiga)
3. Skrivnost radosti – Alice Walker (tragična zgodba o obrezani afriški ženski )
4. Pojdi kamor te vodi srce, avtorice se ne spomnim (Susan Camaro?), kritike niso bile najboljše, ko da je instant pisanje (kot pri knjigi Imenovali so jo dvoje src), meni pa se je zdela čudovita zgodba o spoznavanju samega sebe
5. Anilin duh (Ondaatje) – to ravno berem – o odkrivanju pobitih v pokolih na Šri Lanki
Zelo sem vesela tega foruma, redno ga prebiram in sem našla kar nekaj dobrih knjig, ki jih še nisem prebrala.
Zofijin svet je super, se pa strinjam, da clovek cez cas pozabi podatke… zato stoji na moji knjizni polici. Poleg nje pa se ena zanimiva bukva podobne tematike: Utehe filozofije, avtor je A. de Button, ce se ne motim, fino napisana knjiga, ki te v pravih trenutkih celo potolazi…;)
Moja najljubsa knjiga je sicer klasika, Mojster in Margareta – Bulgakov, ravnokar pa berem studijo novinarke Naomi Klein, No logo, ki je sicer se vedno ni v slovenskem prevodu, kljub temu, da spada med knjige, ki so med najpomembnejsimi v modernem casu. Knjigo je celo angleski The Guardian poimenoval za Kapital modernega casa, Naomi pa je bila nominirana za Nobelovo nagrado… Ampak po branju te knjige boste zagotovo postali antiglobalist…;)