Kaj trenutno berete?
Lenka, jaz sem imela probleme s to knjigo in je nisem mogla do konca prebrati, še do pol nisem prišla. Mogoče, če bi bolje poznala njihove notranjepolitične razmere, bi me knjiga bolj zabavala. Sem pa potem iz trme šla gledat film. Zelo povprečno, bi rekla. Ali pa še malo manj. To je, kar se tiče mojega okusa. Vem pa, da je nekaterim ta knjiga čisto odgovarjala. Prav tako na primer Schlinkovega Bralca marsikdo ni mogel prebaviti, drugi pa so ga absolutno hvalili. Zato sem ga šla brat zgolj iz firbca, kakšen vtis bo naredil name. No ja, prebrala sem ga, zgodba ni nič klišejska, to mu je priznati, sem pa iz podobne tematike prebrala tudi če kaj boljšega. Ko se spomnim naslova, bom eno knjigo malo opisala, ker je zanimiva. Sicer sem si pa zdaj izposodila Ljubezenske pobege, da vidim, če Schlink ves čas piše v istem stilu in se ga posledično torej verjetno ne lotim več, ali pa lahko naletim še na kaj drugega.
Aja, pa še ene knjige se spomnim, ki jo priporočam romantičnim dušicam in ljubiteljem zgodovinskih romanov (jaz je v šoli nikoli nisem marala) in branja iz Napoleonove dobe: DESIREE. Jaz sem jo predihala dvakrat.
Meni se ne zdi škoda, ker jo gledam na HTV :-)) – evo, ravno ob nedeljah je!
(je pa res, da bi namesto tistih bedastih vsakodnevnih Ricky Lake in Jerry Springer dali raje Oprah, saj je neprimerno bolj na nivoju in res ne razumem, kako lahko to nekateri mečejo v isti koš??)
Kakšna je pa kaj knjiga od Oprah?
Draga Maja, Po vsaki Oprahini oddaji sem se počutila dobro, morda celo boljšo.. Prav tako se počutim, ko sem prebrala to knjigo. Citirala vam bom del predgovora pisateljice Janet Lowe:” Preden začnete z branjem te knjige, naj vam povem, kaj lahko pričakujete. Ne osredotoča se na dobro znane podrobnosti iz Oprahininega življenja in na njeno pot k zvezdam, čeprav so tudi te informacije predstavljene, da bralec dobi boljši pregled nad komentarji. Namesto tega knjiga poudarja stvari, ki
se jih je Winfreyjeva spotoma naučila – tiste, ki bodo marsikomu od nas koristite. Oprah nas je veliko naučila in poskušala sem zajeti te modrosti, kolikor je bilo le
mogoče veliko”. Sama Oprah pravi:”Hotela sem ponuditi nekaj razumevanja, nekaj jasnosti in nekaj modrosti, ki bi morda koristile drugim ljudem” in “Ali veste, kaj je moja največja pomankljivost_ Nimam dovolj poguma, da bi dopustila drugim, da me ne marajo”.
Mislim, da je knjigo vredno prebrati.
P.S. Žal pri nas (zaenkrat) še ne moremo gledati HTV. Obljubljeno za letos…
Lepo nedeljo vam želim!
ZA MITKO:
Varuh mlade rži Salingerja se po mojem skromnem mnenju zelo splača prebrati. Jo pogoltneš v ednem dnevu, če si tak knjigožder kot jaz, okus po njej pa te spremlja še dolgo potem in ni dvakrat za reči, da je ne boš spet šla brat kdaj pozneje…
ZA VSE:
Sicer pa sem ravno prebrala Prikrito harmonijo Katarine Marinčič, pa začela sem z Agatho Christie, pa žal po dveh romanih ni več prvotnega entuziazma. Kaj pravite na slednjo? A se tako zelo ponavlja ali sem samo preveč zahtevna?
Za Tatjo:
Jaz pa zelo rada berem romane Agathe Christie, prebrala sem že skoraj vse in sem bila skoraj vedno navdušena.Včasih kakšnega še enkrat preberem, čeprav vem, kdo je morilec, ker me zanima, kako pisateljica gradi zaplet in vpleta osebe. Ne bi rekla, da so pretežki, mislim samo,da nam vsem ne ugaja isti stil kriminalk
Trenutno berem Vetrno piscal in jo moram res pohvaliti! Predvsem zaradi prevoda Jakoba J. Kende…
Knjiga je sicer mladinska, pustolovska, a me kljub temu (in mojim letom) se vedno privlaci…Sledili ji bosta se dve, saj gre za trilogijo..te pa so sedaj itak najbolj ‘in’!
Za sprostitev in vzpodbujanje domisljije!