Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Kaj trenutno berete?

Kaj trenutno berete?

Živjo!
Vem, da je tem s takim naslovom že malo morje, vendar menim, da bi jo bilo dobro ponoviti, saj ljudje odkrivamo nove knjige, nove tematike … S prejšnjimi seznami sem si zelo pomagala pri izbiri, vendar sem ga že skoraj izčrpala.

Jaz trenutno berem Bali Rai: (Ne) dogovorjena poroka

Hvala za pomoč!

Jaz sem pred podelitvijo letošnje nagrade Kresnik ravno prebral lanskega finalista: Skubicev Fužinski bluz. Knjiga mi je res lepo sedla, saj prikazuje (ne)povezanost ljudi, ki sploh ne vedo drug za drugega…

V. Milek Kalipso ravno dokončala,
D. Adams Štoparski vodnik po Galaksiji začela.

Dickens: Nicholas Nickleby

KNJIGA TIBETANSKIH STAREŠIN

Umberto Eco – Ime rože (po študijski dolžnosti, drugače me pa za lastno veselje že nekaj časa na polici čaka Turtledove)

P. Joannides: Dajmo se dol

p.s. potem pa še praksa :-))

zakaj ne berete Ferija Lainščka?

Alberto Eliseo: Caracol Beach. Kul!!! (Aja, naj vas naslov ne zavede: je v slovenščini, izšla pri Beletrini)

(Mashina, zakaj pa ravno Lainščka? Sicer je res, da piše toliko, da bi ga človek lahko bral kaj naprej, a meni – z izjemo Namesto koga roža cveti – ne sede preveč.)

Sicer pa predlagam, da temo obnovimo vsak mesec. Tudi jaz sem namreč hudo željna bralnih priporočil!

Pred kratkim nehala Sto let samote od Marqueza. Ful fajn.

Zdaj pa sem zacela Driving Mr. Albert pa sem jo posodila, tako da bom mogoce zacela Bleeding London (G. Nicholson).

Sem dobila v knjižnici eno zanimivo:
Mojster nebeške lepote … govori o življenju Jožeta Plečnika. Je pa napisano bolj kot romanček, ni kaka dokumentarna biografija. Zanimivo!

Lenart Zajc:Zguba

Kdo je napisal Driving Mr. Albert in za kakšen žanr gre? Sprašujem zato, ker imava očitno podoben okus, pa bi ga šla brat še sama, če ti je seveda všeč.

Bleeding London je pa fuuul napet!

prebrala Metafizika cevi, zelo priporočam mladim staršem in ostalim
Kronika odhoda, me ni prepričala

e. flisar: Ljubezni 3 in ena smrt
Kureishi:Črni album

Driving Mr. Albert – Michael Paterniti. Ce te zanima …

Drugace pa niti ne gre za to ,da zbiram knjige po zanru. Nasla sem jo v knjiznici na anglistiki na faksu, padla mi je v oci, zdela se mi je zanimiva. Pa … bomo vidli:)

Trenutno berem 2.999 SIT, zelo zanimiva knjiga o oglaševanju, o sodobni družbi, kjer velja le denar ipd. Priporočam.

Brala sem intervjuje o tem tipu. A se že dobi v knjižnici?

končala Prekinjeno deklištvo (Suzane Kaynes), začela Vrtnarica z Guernseya, (Charlote Link) ter Ljubezni tri in ena smrt (E. Flisar), za uporabno vrednost pa E. Pantley!

zbirka o inšpektorju MORSE: Deklina je mrtva

Iri a si ti mogoce tista Iri, ki zahaja tudi na rusisticni forum?:)))

Heh, jep! 🙂
Rusistični forum ima bolj počasen pulz, pa se moram še drugje zabavati. 😉

petelinji zajtrk – sem se kar zabavala ob njej:)

Tomaž Letnar: Pes iskalec – evangelij po Tomažu (super prvenec)
Sebastijan Pregelj: Svinje brez biserov (zabavno)
Obe knjigi toplo priporocam.

Jaz sem ravnokar prebrala Otrok brez imena – Dave Pelzer… ampak je ne priporočam, sploh pa ne za kakšen dopust… mene je čisto zamorila! Zdaj pa bom začela z Metafiziko cevi.

Lp!

New Report

Close