Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj v primeru, da se ne javiš na napotnico za zaposlitev?

kaj v primeru, da se ne javiš na napotnico za zaposlitev?

ki ti jo pošljejo iz zavoda?čist sem pozabila, žal, kaj se zgodi v tem primeru, pa ne mi rečt da te avtomatsko vržejo iz zavoda, ker to vem, da te ne.

Prav bi blo, da te. Glede na to, da vsi ki plačujemo davke plačujemo tudi podporo za takšne in podobne, za katere potem ugotoviš, da se jim ne ljubi delat.

Če se jim ne boš hitro javila in razložila, zakaj se nisi oglasila, te res znajo zbrisat. Zato hitro. Pa ne reči, da si pozabila, bolj tehten razlog si izmisli.

lp

Pa te lahko. Moja soseda se ni javila na napotnico pa je čez 14 dni dobila priporočeno odločbo, da so jo izbrisali iz evidence. Se je sicer pritožila, ker je imela utemeljen razlog.
Na tvojem mestu bi poklicala svojo svetovalko in se pogovorila z njo preden bo kakšna kazen.

LP, MOjca

Naj kar brišejo – saj tako nimajo nobenega drugega dela, kot to, banda lena.
In potem ljudje iz zavoda nas učijo dela????

Na zavodu se obnašajo, kot da so delovna policija.

Če imaš upravičen razlog, te ne bodo izpisali. Če pa razloga nimaš, se pa tudi nimaš pravice pritoževati. Saj vsi vemo, da je zavod res en sam bla, bla….., ampak če si prijavljena kot nezaposlena oseba imaš tudi dolžnost, da se na njihove napotnice javljaš. Bodi vesela, da jih vsaj tebi pošiljalo, če si jih že toliko drugim nezaposlenim ne. Vsak dan od 11 do 14 ure moraš biti na razpolago za zaposlitev, kar ni tako hudo.

Lp, Mojca

Žal si pozabila, kaj se to pravi. Si iskalka zaposlitve ali nisi? Če bi ti bila služba primarna stvar, ki jo moraš urediti, se ti to nikakor ne bi zgodilo!

pozabila sem , bila pa sem zjutraj pri zobarju tk da sem že dobila opravičilo od zdravnice, ne mislim razlagat da sem pozabila

Do naslednjič …

Glavno, da si uredila.

vsakemu se je že zgodilo da je zamenjal dneve, vedela sem da imam, vendar sem bila prepričana da je to 18.04

No, ne vse metat v isti koš. Nekateri na zavodu ne dobivajo nič, ne nadomestila, ne denarne pomoči. Na primer nekdo, ki je poročen in ima partnerja, ki je zaposlen. Potem plačuje še vrtec… če je poročen.
Baje se tako marsikdo ne poroči ali celo loči – navidezno. Potem dobiva denarno pomoč + nek dodatek za enostarševsko družino + višji otroški dodatek, kar nanese za eno slabšo delavsko plačo, pa še vrtca ni potrebno plačevati. Zakaj bi potem delal za nekaj fičenkov več?? Je to krepitev družinskih vrednot? Tukaj je nekaj za ukrenit.
Se opravičujem, če sem malo zašla s teme.

Ko sem bila jaz v takšni situaciji mi je bilo zelooo žal, da sem poročena!!!

ma ja si pozabila ja….. Če bi si res želela službe jebemu da nebi “pozabila”!
Toda lepše je bit doma vlečt socialno,pa velik otr.dodatek,… kot pa se javit za delat.Ja hitro te vn zabrišejo,poznam primer k se ženska ni mogla udeležit tistih delavnic na zavodu,ker ni imela prevoza niti varstva pa so jo brez uprašanj vn zabrisal.
Ja ko se pa pozabi je pa panika!!!!!!!!!!!joj,kaj zdaj vn me bojo adijo socialna……!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bljak!!!

Enako 🙁 Edina tolažba mi je objem mojega MOŽA.

Upam, da boš imela to srečo in ti ne bo nikoli treba hoditi na zavod.
Sem brezposelna, bolana, doma, na prošnje mi ne odgovarjajo. Partner ima 500€ plače, zavod, socialna in ostali mi ne dajo nič, ker pravijo, da je za 3- člansko družino 500€ čez glavo dovolj.
Otroškega dodatka dobivam 30€, položnic je za 300€, potem pa računaj.
In ne mi pametovat, ker očitno je, da nismo vsi pred zakonom enaki.

Kako zelo poznam tole :(((((((((( Drži se, samo to nam ostane, da obdržimo glavo pokonci in se imamo radi.

oprosti toda ne verjamem,da glede na tvoje stanje dobiš samo 30 eur dodatka!sorry
Ko sem jaz dobivala toliko sva bila oba zaposlena in zato tako majhen dodatek,zato ti ne verjamem.

V tej državi za res male ljudi žal ni poskrbljeno. Država podpira barabe in izkoriščevalce, in dokler bo tako se bomo morali zanesti le nase in na svoje partnerje. Verjemi mi, če bi bila sama, bi se z otrokom vred znašla bolana na ulici. V to sem prepričana.
V kolikor bi sociala res poskrbela za reveže, jih ne bi gledali vsak teden po televiziji, kako obupano prosijo za pomoč.
V tako majhni državi revščine ne bi smelo biti.
Vsak, ki je na položaju, skrbi le za svojo leno r.., za ostale mu je malo mar.

JA RES – se držim, glavo držim pokonci in srečna sem, da imam vsaj partnerja, ki skrbi, da nam zaenkrat nič ne manjka.
Ljubezen je še edina, ki me drži pokonci.

Tudi tebi želim vse dobro!!!

Verjemi, to je resnica, zakaj bi lagala, nimam nič od tega!

Tudi jaz se čudim zakaj samo 30 eur? To mi res ni logično. Z možem imava skupaj 1800 – 1900 eur dohodkov, pa dobim 44 eur otroškega dodatka za 2 otroka.

moj mož zasluži 900 €, jaz sem brez sllužbe in imava tudi okoli 30€ dodatka

če je pa res tako potem pa se ti opravičujem,naj pa ti povem še to kar se tiče zavoda:tudi sama sem bila prijavljena in lepo povedala,da sprejmem VSAKO delo,ki bo na razpolago.Nato izvem,da v mojem kraju iščejo žensko za delo za šankom,ki je seveda bilo takoj oddano.Grem na zavod jim povem in vprašam zakaj me niso obvestili in mi zabrusijo,da sm sama rekla da želim delo v svojem poklicu in da to ni bilo ustrezno za mojo izobrazbo.Totalno me pribije na stol….
uredu,grem z velikim nosom in glej ga zlomka kmalu zatem iščejo žensko ki ustreza mojemu poklicu,tudi za to izvem prepozno,spet grem na zavod težit in dobim odgovor”pa sej ste sama rekla,da ne želite opravljati dela za katerga ste izučena”!!!!!!!!
Totalno mi je prekipelo toda jaz kot jaz,zaprem usta in spet z dolgim kljunom proti domu.
Sedaj vidiš,da sm tudi jaz navaden smrtnik ki me imajo povsod za osla.
Tudi jaz ti želim vso srečo!

Se sploh več ne sekiram. Če službe ne dobim do junija, grem na morje, v kamp, lovila in pekla bom ribe…bo že kako. Septembra pa spet nazaj in v akcijo. Se bom vsaj enkrat v življenju počutila kot prosvetni delavec.

New Report

Close