Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj vas odbija pri prvem zmenku

Kaj vas odbija pri prvem zmenku

Na prvi zmenek se gre na kavo, ki jo plača moški in sprehod po parku, mestu, manjši hrib,….kakšna kosila, večerje a ste normalni?  Za to bo še vse čas, če se bosta ujela. Ne moreš kar vsaki, ki jo bežno spoznaš plačevati kosil in večerje. Babe znajo to tudi s pridom izkoriščat.

Jaz sem sicer že malo starejši in zadovoljen z družino, me pa je to vprašanje vrnilo v mlajša leta, ko sem na veliko hodil na zmenke.

Pri meni je vedno bil prvi filter videz, verjetno tudi pri njej. To je pač dvostranska cesta, verjamem, da je tako pri večini.

Včasih grem na kosilo s kakšno sodelavko in se zalotim pri tem, da jo opazujem, kot sem včasih opazoval dekleta na zmenku. Kar mi je vedno bilo pomembno, so manire pri mizi. Cmokanje, prežvekovanje z odprtimi usti, prijemanje hrane s prsti, kjer je očitno, da uporabljaš pribor (torej ne govorim o pomfriju pri Hood burgerju), tu lahko samo znorim. Zato sem jaz, v nasprotju s kakšnim komentarjem zgoraj, hitro hotel na kosilo z njo, da sem videl, pri čem sem.

Kar bi me danes še ziher zmotilo, bi bila uporaba pretirana uporaba telefona, nerazgledanost in negativen pogled na vse okrog sebe (to sem že vse doživel).

Pa če se še sam posujem s pepelom, en primer, ko vem, da sem zavozil tudi jaz: punca mi je bila na prvem zmenku tako všeč, da sem se pogovarjal z njo, kot da sva že par in kaj vse bova skupaj počela. Potem pa ni bilo niti drugega zmenka. 🙁

Hudo sem se moral potruditi, da sem jo preprical, da se je dobila z mano (ja prepricati!). In sem mislil, ja ta je pa nekaj posebnega, glede na to kolilo truda sem moral vloziti..potem pa..me je minilo da bi sploh prislo do drugega zmenka (ceprav si je ona kot se mnoge druge mocno zelela drugi zmenek). Razumel bi, da je osebo zenskega spola potrebno vztrajno prepricevati za zmenek, ce bi posedovala neke izjemne kvalitete (Npr; Zelo urejena, zelo zabavna, zelo izobrazena, prefinjen okus za modo, zelo ambiciozna, financno neodvisna, zelo strastna, mojstrica intimnosti..)  Ps: Ce se najdes v tem opisu se oglasi..ce si (seveda) dovolj pogumna..

To je težko rečt. Pri eni osebi te vse zmoti, druga naredi cel kup napak, pa si ves zaljubljen v njo.

Ko sem bil mulc mi je bilo skoraj vseeno s katero ga serjem, sam da ga serjem.

Danes pa osebo najprej preberem, spoznavam, če se sploh ujemava preden bi jo povabil na zmenek.

Od npr.30 kandidatk je 10% takih s katerimi bi šel na zmenek. Prvi filter je fizična privlačnost, kemija, drugi pa karakter in IQ. Večina pade na drugem filtru in me ne glede nato kakšna ‘super manekenka’ zgleda sploh ne zanima več.

Enkrat me je ena vprašala, če sem homo, ker se nisem zanimal zanjo in njeno luknjo, lol.

Sem ji odvrnil, a je tebi vsak moški všeč. Je rekla, ne. In greš z vsakim v posteljo? Je rekla ne. No vidiš a zdej veš zakaj? Nismo vsi tipi isti, eni ga morjo tišat v štekdozo sam da je luknja, drugim tega ni treba!

Če bi morala izbrati eno stvar – neurejenost. Pričakujem, da pride moški na zmenek urejen in vsaj malo dišeč. Takoj druga pa – neustrezna komunikacija.

V Sloveniji ni (vec) kavalitete..zal..to je namrec edino kar steje…LE NAJBOLJSE JE DOVOLJ DOBRO!

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 2936, 05.04.2025 ob 07:35

Ko sem bil mulc mi je bilo skoraj vseeno s katero ga serjem, sam da ga serjem.

Danes pa osebo najprej preberem, spoznavam, če se sploh ujemava preden bi jo povabil na zmenek.

Od npr.30 kandidatk je 10% takih s katerimi bi šel na zmenek. Prvi filter je fizična privlačnost, kemija, drugi pa karakter in IQ. Večina pade na drugem filtru in me ne glede nato kakšna ‘super manekenka’ zgleda sploh ne zanima več.

Enkrat me je ena vprašala, če sem homo, ker se nisem zanimal zanjo in njeno luknjo, lol.

Sem ji odvrnil, a je tebi vsak moški všeč. Je rekla, ne. In greš z vsakim v posteljo? Je rekla ne. No vidiš a zdej veš zakaj? Nismo vsi tipi isti, eni ga morjo tišat v štekdozo sam da je luknja, drugim tega ni treba!

dober si,da prideš do toliko kandidatk,ki si želijo na zmenek s tabo.

Zartrose, 13.03.2025 ob 20:15

laganje

O čem pa največ lažejo? Materialne zadeve, da imajo za nevemkoliko denarja avto, hišo?

Da se laže, da zasluži 2000 € na mesec. Nikoli več ne vprašam po plači. Zdaj vedno vprašam, koliko ima dobička.

Katere laži še, 10.04.2025 ob 09:47

Da se laže, da zasluži 2000 € na mesec. Nikoli več ne vprašam po plači. Zdaj vedno vprašam, koliko ima dobička.

Zakaj bi sploh nekdo na prvem zmenku spraševal o plači, dobičku in nasploh čemerkoli povezanim s financami?

Bog pomagaj, 10.04.2025 ob 10:02

Zakaj bi sploh nekdo na prvem zmenku spraševal o plači, dobičku in nasploh čemerkoli povezanim s financami?

Meni je pa ta direktnost všeč. Tudi pove naj, kaj pričakuje od odnosa, kakšen tretma in kakšen življenjski standard. Časi so se spremenili. Seveda pa naj tudi pove, kaj namerava sama prinesti k mizi.

Mene sta od nekdaj odbijala samo  nagnjenost k preveliki kontroli in “glumi”.  Čim sem se začel na dejtanju počutit, kot da se odvija scenarij iz učbenika – adijo. Najbolj zanimiva mi je bila ena, ki je že pred prvo kavo hotela naredit doktorsko dizertacijo (kako zgledam, kje sem zaposlen, otroci, prepričanja,…). Še zdaj ne morem verjet, da sem si dva dni dopisoval z njo – ampak ok, celo življenje se učimo.

Druga odbijajoča opcija so gluma prepričanja o tem, da se ne seksa do… katerega dejta že? To je ta ženski moment, kjer ima določena količina naroda prepričanje, da se je treba delat nedosegljivo – iz nekega meni popolnoma nerazumljivega razloga. Resno? Šteli bomo dejte, preden se damo dol? Nič ne govorim o tem, kdaj se je treba, pravzaprav ni nič treba. Samo, če dva komaj čakata, da se bosta dol dala (tok prasketa med njima) pol pa : neeee, drugi dejt je šele. Ajde, čao.

Se spomnim zmenka z moškim okrog 40 let, sicer zelo zanimiv za pogovor, zabaven, inteligenten, zato me je pritegnil, da sem pristala na zmenek oz. srečanje ob kavici. Ampak, ko sva se dobila pa šok. Sicer je bil v govorjenju še vedno dokaj zabaven, izgled pa “Bogpomagaj”… oblečen kot da bi šel “v svinjak gnoj kidat”, pa je bil popolnoma mestni človek, zaposlen v resni službi. Sama sem dokaj preprosta in nezahtevna predvsem do drugih. Ampak, da prideš na zmenek in želiš očarati v zaflekani raztegnjeni ogromni majici, do konca znucanih kavbojkah, hudo razcapani obutvi…  In potem, ker nisem več želela srečanja je bil hudo razočaran, pa nisem takrat upala povedati zakaj… od samega šoka.

OhJa-marsikaj, 10.04.2025 ob 11:56

Se spomnim zmenka z moškim okrog 40 let, sicer zelo zanimiv za pogovor, zabaven, inteligenten, zato me je pritegnil, da sem pristala na zmenek oz. srečanje ob kavici. Ampak, ko sva se dobila pa šok. Sicer je bil v govorjenju še vedno dokaj zabaven, izgled pa “Bogpomagaj”… oblečen kot da bi šel “v svinjak gnoj kidat”, pa je bil popolnoma mestni človek, zaposlen v resni službi. Sama sem dokaj preprosta in nezahtevna predvsem do drugih. Ampak, da prideš na zmenek in želiš očarati v zaflekani raztegnjeni ogromni majici, do konca znucanih kavbojkah, hudo razcapani obutvi…  In potem, ker nisem več želela srečanja je bil hudo razočaran, pa nisem takrat upala povedati zakaj… od samega šoka.

Torej izgled ,on kot oseba ,privlačnost …ali ta obleka ?

situacija je zelo odvisna od tega, kakšno partnerico si imel ob sebi kot moški pred menjavo partij po tisti s katero si preživel največ časa.. in, če si imel ok, partijo dolgo let, si ga pol enostavno …, najebal, ko iščeš ok. partijo za življenje….

vedno pišem za 20+ let nazaj, ko se je dogajalo še pa še, praktično dnevno… in pri eni sem si mislil, ko je vstopila v lokal.., ajoj.., suha, brezvezno oblečena, z neko rdečo jaknico, pa mislim, da je imela neke rokavice na roki, ni bila zima….

seveda, ker sem realen človek, si je kakšna ženska mislila tudi o meni mogoče pač svoje, njen ženski pogled…, pa kaj…, tako je življenje, zdaj te hoče, jutri te noče…, pred kratkim mi je ok. možakar potarnal, da mu je težko po razhodu z bivšo…, rekel sem samo, jebi ga…., večina žensk so danes čudo božje.., bolj v nagativo kot pozitivo.., no jst imam rad tiste ok. z žensko milino, ki znajo biti ženske z moškim na njej, bočno, ali pod njo..

zelo odvisno02, 10.04.2025 ob 12:04

Torej izgled ,on kot oseba ,privlačnost …ali ta obleka ?

Predvsem odnos. je važen.

Ne moti me takšna obleka na primernem mestu (torej pri kidanju svinjaka) ampak to, da bi se malce potrudil za urejenost – pa seveda ni treba pretiravati, ne z obleko, ne z dišavami, šminkami itd. ampak čista obleka je pa vendarle osnova. Seveda je prav, da je za pozno popoldansko druženje primerna sproščena obleka. Ne uradna in poštirkana. Očitno je bil navajen hoditi v dveh vrstah oblek – službena in “za doma”… in ta “za doma” je bila tudi za zmenek. To da je živel v mestnem stanovanju  s starši je drugotnega pomena (kar mi sicer ni bilo všeč, ampak v tej fazi  to ni bilo pomembno).

Pričakujem od “potencialnega” kandidata da je na prvem mestu umit, zašit… in vljuden. Potem se gradi naprej. Če je  pridružena še simpatija se lahko razvije kaj več.

Pa  še to se mi zdi pomembno za ta “zrela leta”… če se z nekom res dobro ujameš… ni rečeno, da si boš v živo tudi všeč, ampak vseeno en tak “kavalirski vložek” bi bil dobrodošel. Da na prvem zmenku moški plača (kavo, sok) je normalno, ampak tudi da prinese neko malenkost, cvet tulipana, vrtnice (ni treba posebej aranžirano) lahko spotoma odreže nekje v vrtu. Res samo malenkostna pozornost. Veliko darilo bi bilo na prvem zmenku zelo odbijajoče. Pa tudi kosilo, večerja, za prvi zmenek sta preveč. Če je simpatija obojestranska se zmenita za naprej. Če gre za kofetkanje je prav da drugič ženska ponudi plačilo (ni pa nič narobe če moški vztraja pri kavalirskem plačilu) seveda ne v nedogled. Za naprej je prav da se dogovorita.

Seveda ni primerno, da moški v  fazi iskanja in poizkušanja v nedogled plačuje ženskam – saj bo še  prehitro bankrotiral, če pa plača v začetnih srečanjih je pa “moško” je pa prav.

Zelo neprimereno je, da ženska naroča “nevem kaj”, je povedal kolega, da je povabil na zmenek novo znanko… je prav pazila, da je predlagala fensi lokal, naročala razne drage koktejle, tortice… ko je kavalir vljudno vprašal, če bi še kaj. Je potem izvedel, da menda nekatere ženske prav izkoriščajo moške za zmenkarjenje, zato da se pojavljajo v lokalih  in uživajo – katastrofa od žensk.

Je pa vsekakor prav, da je vsak, moški ali ženska že na prvem zmenku tak kot je sicer. Le tako je potem fer do obeh… in če si ne bosta všeč, bosta pač končala zmenkarjenje. Bolje prej, kot slej…

Naivnee, 10.04.2025 ob 13:33

Predvsem odnos. je važen.

Ne moti me takšna obleka na primernem mestu (torej pri kidanju svinjaka) ampak to, da bi se malce potrudil za urejenost – pa seveda ni treba pretiravati, ne z obleko, ne z dišavami, šminkami itd. ampak čista obleka je pa vendarle osnova. Seveda je prav, da je za pozno popoldansko druženje primerna sproščena obleka. Ne uradna in poštirkana. Očitno je bil navajen hoditi v dveh vrstah oblek – službena in “za doma”… in ta “za doma” je bila tudi za zmenek. To da je živel v mestnem stanovanju  s starši je drugotnega pomena (kar mi sicer ni bilo všeč, ampak v tej fazi  to ni bilo pomembno).

Pričakujem od “potencialnega” kandidata da je na prvem mestu umit, zašit… in vljuden. Potem se gradi naprej. Če je  pridružena še simpatija se lahko razvije kaj več.

Pa  še to se mi zdi pomembno za ta “zrela leta”… če se z nekom res dobro ujameš… ni rečeno, da si boš v živo tudi všeč, ampak vseeno en tak “kavalirski vložek” bi bil dobrodošel. Da na prvem zmenku moški plača (kavo, sok) je normalno, ampak tudi da prinese neko malenkost, cvet tulipana, vrtnice (ni treba posebej aranžirano) lahko spotoma odreže nekje v vrtu. Res samo malenkostna pozornost. Veliko darilo bi bilo na prvem zmenku zelo odbijajoče. Pa tudi kosilo, večerja, za prvi zmenek sta preveč. Če je simpatija obojestranska se zmenita za naprej. Če gre za kofetkanje je prav da drugič ženska ponudi plačilo (ni pa nič narobe če moški vztraja pri kavalirskem plačilu) seveda ne v nedogled. Za naprej je prav da se dogovorita.

Seveda ni primerno, da moški v  fazi iskanja in poizkušanja v nedogled plačuje ženskam – saj bo še  prehitro bankrotiral, če pa plača v začetnih srečanjih je pa “moško” je pa prav.

Zelo neprimereno je, da ženska naroča “nevem kaj”, je povedal kolega, da je povabil na zmenek novo znanko… je prav pazila, da je predlagala fensi lokal, naročala razne drage koktejle, tortice… ko je kavalir vljudno vprašal, če bi še kaj. Je potem izvedel, da menda nekatere ženske prav izkoriščajo moške za zmenkarjenje, zato da se pojavljajo v lokalih  in uživajo – katastrofa od žensk.

Je pa vsekakor prav, da je vsak, moški ali ženska že na prvem zmenku tak kot je sicer. Le tako je potem fer do obeh… in če si ne bosta všeč, bosta pač končala zmenkarjenje. Bolje prej, kot slej…

žal pa vse take ženske na koncu dobivajo dejte in partnerja, tiste, ki pa se obnašajo po nekem kodeksu, so vljudne, zgovorne – pa odpadajo kot knofi od gat. Ne vem, čudna je ta dejting scena. Zato se ne sme nič pričakovati, ker boš hudo razočaran. Mene tudi moti visok moški glas, pa zato nisem še nobenega skenslala. Medtem, ko te pa moški bo, če je tvoj glas globlji. Pač, v vsako stvar brez pretiranih pričakovanj, ker takrat se imaš najlepše

eh, 10.04.2025 ob 14:58

žal pa vse take ženske na koncu dobivajo dejte in partnerja, tiste, ki pa se obnašajo po nekem kodeksu, so vljudne, zgovorne – pa odpadajo kot knofi od gat. Ne vem, čudna je ta dejting scena. Zato se ne sme nič pričakovati, ker boš hudo razočaran. Mene tudi moti visok moški glas, pa zato nisem še nobenega skenslala. Medtem, ko te pa moški bo, če je tvoj glas globlji. Pač, v vsako stvar brez pretiranih pričakovanj, ker takrat se imaš najlepše

“Medtem, ko te pa moški bo, če je tvoj glas globlji.”

Verjemite, noben moški vas ne bo skenslal samo zaradi globokega glasu, če mu je vse ostalo okej.

To o ženskah, ki na dejtih naročajo fensi stvari, ker pač tip plača, se zdi pa bolj urbana legenda kot dejansko stanje, vsaj kar se Slovenk tiče. Zadnjih par let sem peljal ven kar nekaj žensk in kot ta, ki je povabil, vedno tudi plačal račun, niti pri eni nisem doživel, da bi bila nerazumno potratna, veliko se jih ponudi za plačilo vsaj svoje polovice, nikoli nisem imel občutka, da katerakoli izkorišča situacijo.

Na tem forumu to moški ne slišijo radi, ampak po mojih izkušnjah so Slovenke odlične ženske, vsaj te, ki jih spoznavam, lepo vzgojene, seksualno ravno prav konzervativne, ne pretirano materialistične in zelo empatične, Slovenka še če te skensla, te na mehko, da ne zaboli.

Ne vem, ker nisem bil nikoli na zmenku in tudi nikoli ne bom. Z ženskami se znam samo spogledovati, to pa je tudi vse. Jih ne razumem.

Da bulji v telefon! Kar vstanem in grem. Tega pa res ne prebavljam. Sama se na zmenek ali obisk pripravim in se osebi posvetim. Pričakujem enako pozornost.

anonimno8409, 10.04.2025 ob 15:58

“Medtem, ko te pa moški bo, če je tvoj glas globlji.”

Verjemite, noben moški vas ne bo skenslal samo zaradi globokega glasu, če mu je vse ostalo okej.

To o ženskah, ki na dejtih naročajo fensi stvari, ker pač tip plača, se zdi pa bolj urbana legenda kot dejansko stanje, vsaj kar se Slovenk tiče. Zadnjih par let sem peljal ven kar nekaj žensk in kot ta, ki je povabil, vedno tudi plačal račun, niti pri eni nisem doživel, da bi bila nerazumno potratna, veliko se jih ponudi za plačilo vsaj svoje polovice, nikoli nisem imel občutka, da katerakoli izkorišča situacijo.

Na tem forumu to moški ne slišijo radi, ampak po mojih izkušnjah so Slovenke odlične ženske, vsaj te, ki jih spoznavam, lepo vzgojene, seksualno ravno prav konzervativne, ne pretirano materialistične in zelo empatične, Slovenka še če te skensla, te na mehko, da ne zaboli.

he,he ,ti dam prav okoli plačil ,ampak boli pa tudi to na mehko….

8409

Oh , če ne bi bila poročena, bi te kar oženila 😉. Mal heca, ampak drugače te moram res pohvaliti,  ker si en redkih tu gor ki ima trezen pogled na odnose.

Samo eno vprašanje, kaj si lahko mislimo kakšna je ženska, ki že na prvem dejtu sleče hlačke?

Izključno to se ženska zanima zame in si želi vec od mene, kljub temu da ne čutim spolne privlačnosti do nje sem zaradi tega ker čutim da jaz njej nisem privlačen. Včasih kar hočejo še vedno več. Vendar sem dovolj izkušenj in izobražen da vem če ženska ni noro zaljubljena v moškega se z njo v romantičnem smislu nikakor ne ukvarjati oziroma se ne truditi okoli nje. Pred pogoj za kakršen koliko rak je ta je ona toliko zaljubljena da se težko zadržuje. Vse kar je manj od tega je hvala lepa in srečno naprej.

New Report

Close