Kaj vas odbija pri prvem zmenku
Sovražim Janšo!!, 10.04.2025 ob 19:53
Samo eno vprašanje, kaj si lahko mislimo kakšna je ženska, ki že na prvem dejtu sleče hlačke?
To je super ženska. Predvsem če nima navado tega delati ampak je pač naletela na človeka ki jo noro privlači in ki ne odobrava igric oziroma prijateljstva z zensko od katerega ima le ona korist. Seveda ona dopušča možnost da se iz prijateljstva kaj več rodi. Ali se ali ne, v vsakem primeru win win situacijo. Torej v kolikor se ji moški ne zdi noro privlačen je jo more ta moški čim prej odsloviti. Seveda kulturno. Ženska se mora potruditi da dobi dobrega moškega. In ta trud koristi na le njej, saj ji to omagoca, da obcuti mocne emocije do nasproti stojecega iz njene strani zazeljenega moskega.
Ahani, 04.04.2025 ob 21:43
Hudo sem se moral potruditi, da sem jo preprical, da se je dobila z mano (ja prepricati!). In sem mislil, ja ta je pa nekaj posebnega, glede na to kolilo truda sem moral vloziti..potem pa..me je minilo da bi sploh prislo do drugega zmenka (ceprav si je ona kot se mnoge druge mocno zelela drugi zmenek). Razumel bi, da je osebo zenskega spola potrebno vztrajno prepricevati za zmenek, ce bi posedovala neke izjemne kvalitete (Npr; Zelo urejena, zelo zabavna, zelo izobrazena, prefinjen okus za modo, zelo ambiciozna, financno neodvisna, zelo strastna, mojstrica intimnosti..) Ps: Ce se najdes v tem opisu se oglasi..ce si (seveda) dovolj pogumna..
Namenjeno @Ahani, ce ne citira.
Ojla. Ce bos videl, se javi se enkrat. Saj na tej strani tista, ki si jo “opisal” :-), vkljucno z malce sarkasticnim zadnjim dovtipom – ce sem dovolj pogumna (I was born that way :-)). Povej, koliko si star in kje zivis – to sta osnovna podatka, a ne nepomembna. Hvala za iskrenost.
PS: Meni pomembni siti sta nekadilec in min. 180cm. Ce to dvoje manjka, ostane stikalo za kemijo in vse tiste vragolije, ki se najprej porodjo v glavi, na switch off. Tako pac je, cisto preprosto.
nocka
anonimno8409, 10.04.2025 ob 15:58
eh, 10.04.2025 ob 14:58
Naivnee, 10.04.2025 ob 13:33
zelo odvisno02, 10.04.2025 ob 12:04
OhJa-marsikaj, 10.04.2025 ob 11:56
Se spomnim zmenka z moškim okrog 40 let, sicer zelo zanimiv za pogovor, zabaven, inteligenten, zato me je pritegnil, da sem pristala na zmenek oz. srečanje ob kavici. Ampak, ko sva se dobila pa šok. Sicer je bil v govorjenju še vedno dokaj zabaven, izgled pa “Bogpomagaj”… oblečen kot da bi šel “v svinjak gnoj kidat”, pa je bil popolnoma mestni človek, zaposlen v resni službi. Sama sem dokaj preprosta in nezahtevna predvsem do drugih. Ampak, da prideš na zmenek in želiš očarati v zaflekani raztegnjeni ogromni majici, do konca znucanih kavbojkah, hudo razcapani obutvi… In potem, ker nisem več želela srečanja je bil hudo razočaran, pa nisem takrat upala povedati zakaj… od samega šoka.
Torej izgled ,on kot oseba ,privlačnost …ali ta obleka ?
Predvsem odnos. je važen.
Ne moti me takšna obleka na primernem mestu (torej pri kidanju svinjaka) ampak to, da bi se malce potrudil za urejenost – pa seveda ni treba pretiravati, ne z obleko, ne z dišavami, šminkami itd. ampak čista obleka je pa vendarle osnova. Seveda je prav, da je za pozno popoldansko druženje primerna sproščena obleka. Ne uradna in poštirkana. Očitno je bil navajen hoditi v dveh vrstah oblek – službena in “za doma”… in ta “za doma” je bila tudi za zmenek. To da je živel v mestnem stanovanju s starši je drugotnega pomena (kar mi sicer ni bilo všeč, ampak v tej fazi to ni bilo pomembno).
Pričakujem od “potencialnega” kandidata da je na prvem mestu umit, zašit… in vljuden. Potem se gradi naprej. Če je pridružena še simpatija se lahko razvije kaj več.
Pa še to se mi zdi pomembno za ta “zrela leta”… če se z nekom res dobro ujameš… ni rečeno, da si boš v živo tudi všeč, ampak vseeno en tak “kavalirski vložek” bi bil dobrodošel. Da na prvem zmenku moški plača (kavo, sok) je normalno, ampak tudi da prinese neko malenkost, cvet tulipana, vrtnice (ni treba posebej aranžirano) lahko spotoma odreže nekje v vrtu. Res samo malenkostna pozornost. Veliko darilo bi bilo na prvem zmenku zelo odbijajoče. Pa tudi kosilo, večerja, za prvi zmenek sta preveč. Če je simpatija obojestranska se zmenita za naprej. Če gre za kofetkanje je prav da drugič ženska ponudi plačilo (ni pa nič narobe če moški vztraja pri kavalirskem plačilu) seveda ne v nedogled. Za naprej je prav da se dogovorita.
Seveda ni primerno, da moški v fazi iskanja in poizkušanja v nedogled plačuje ženskam – saj bo še prehitro bankrotiral, če pa plača v začetnih srečanjih je pa “moško” je pa prav.
Zelo neprimereno je, da ženska naroča “nevem kaj”, je povedal kolega, da je povabil na zmenek novo znanko… je prav pazila, da je predlagala fensi lokal, naročala razne drage koktejle, tortice… ko je kavalir vljudno vprašal, če bi še kaj. Je potem izvedel, da menda nekatere ženske prav izkoriščajo moške za zmenkarjenje, zato da se pojavljajo v lokalih in uživajo – katastrofa od žensk.
Je pa vsekakor prav, da je vsak, moški ali ženska že na prvem zmenku tak kot je sicer. Le tako je potem fer do obeh… in če si ne bosta všeč, bosta pač končala zmenkarjenje. Bolje prej, kot slej…
žal pa vse take ženske na koncu dobivajo dejte in partnerja, tiste, ki pa se obnašajo po nekem kodeksu, so vljudne, zgovorne – pa odpadajo kot knofi od gat. Ne vem, čudna je ta dejting scena. Zato se ne sme nič pričakovati, ker boš hudo razočaran. Mene tudi moti visok moški glas, pa zato nisem še nobenega skenslala. Medtem, ko te pa moški bo, če je tvoj glas globlji. Pač, v vsako stvar brez pretiranih pričakovanj, ker takrat se imaš najlepše
“Medtem, ko te pa moški bo, če je tvoj glas globlji.”
Verjemite, noben moški vas ne bo skenslal samo zaradi globokega glasu, če mu je vse ostalo okej.
To o ženskah, ki na dejtih naročajo fensi stvari, ker pač tip plača, se zdi pa bolj urbana legenda kot dejansko stanje, vsaj kar se Slovenk tiče. Zadnjih par let sem peljal ven kar nekaj žensk in kot ta, ki je povabil, vedno tudi plačal račun, niti pri eni nisem doživel, da bi bila nerazumno potratna, veliko se jih ponudi za plačilo vsaj svoje polovice, nikoli nisem imel občutka, da katerakoli izkorišča situacijo.
Na tem forumu to moški ne slišijo radi, ampak po mojih izkušnjah so Slovenke odlične ženske, vsaj te, ki jih spoznavam, lepo vzgojene, seksualno ravno prav konzervativne, ne pretirano materialistične in zelo empatične, Slovenka še če te skensla, te na mehko, da ne zaboli.
anonimno8409, ljudje, ki ne vedo, kaj bi radi, kenslajo zaradi najbolj bizarnih razlogov … tako moški kot ženske … ljudje, ki imajo pa prave namene, pa bodo človeka hoteli spoznati. Idealnega partnerja ni. Ne vem, ljudje se družijo več ur na prvem zmenku, potem pa ni energije. Če ti človek ne diši, se po pol ure lepo posloviš in greš svojo pot. Zakaj ljudem jemati čas in jim dajati lažno upanje?
V nekem obdobju sem imela veliko prvih zmenkov, ker sem bila na spoznavnem portalu. Vsi moški so bili simpatični, nekateri so me tudi spolno privlačili (ampak samo spolno), a nekako ni kliknilo z nobenim. Nekaterim tudi jaz nisem bila všeč, a me ni motilo, ker se tudi jaz nisem videla v zvezi z njimi.
Potem pa me na portalu kontaktira en moški…. Nisem ga poznala, a sem kljub njegovim stalnim izgovorom bila na prvi zmenek pripravljena čakati več kot mesec dni. Po prvem srečanju sem si rekla: če bi pa ta moški bil pripravljen iti z mano še na kakšen zmenek, bom pa z veseljem za. Nerazložljiva kemija. Sedaj sva skupaj že več kot 10 let.
Citirano od Xzav:
“Mene sta od nekdaj odbijala samo nagnjenost k preveliki kontroli in “glumi”. Čim sem se začel na dejtanju počutit, kot da se odvija scenarij iz učbenika – adijo. Najbolj zanimiva mi je bila ena, ki je že pred prvo kavo hotela naredit doktorsko dizertacijo (kako zgledam, kje sem zaposlen, otroci, prepričanja,…). Še zdaj ne morem verjet, da sem si dva dni dopisoval z njo – ampak ok, celo življenje se učimo.
Druga odbijajoča opcija so gluma prepričanja o tem, da se ne seksa do… katerega dejta že? To je ta ženski moment, kjer ima določena količina naroda prepričanje, da se je treba delat nedosegljivo – iz nekega meni popolnoma nerazumljivega razloga. Resno? Šteli bomo dejte, preden se damo dol? Nič ne govorim o tem, kdaj se je treba, pravzaprav ni nič treba. Samo, če dva komaj čakata, da se bosta dol dala (tok prasketa med njima) pol pa : neeee, drugi dejt je šele. Ajde, čao.”
Sem ženska in tole tole tole! Največji štos je pa, ko moški, ki hoče, žensko, s katero sexa na 1. dejtu, ker oba hočeta in jima je, potlej označi za ku*bo. Pa slabšalni odnos do tega, če sta dva v drugačnem odnosu kot se večini zdi primeren, v smislu, da se, sploh ženska ku*bari, če ima prijatelja za seks.
Saj moškim ni lahko: preveč željni zmenka in stika so takoj označeni za obupance, če ne dajo prave mere (ki si jo ženska namisli v glavi) pozornosti, je pa tut vse narobe.
Mene odbijejo namišljeni scenariji v glavi preden se sploh vidiva.
Ahani, 11.04.2025 ob 13:58
Ok?
@Ahani, ojla se enkrat. Nisem ravno veliko tu…
Ja, v redu Zdaj pa racunam, da na omenjeni zenski nisi potrosil vse svoje moske energije v obliki nadaljne iniciative (ostale vrste te energije ti je ostalo, mar ne ;-)…v mislih imam, ker se vama ni izslo). Torej, kam se ti lahko oglasim?
Aha, k tistemu, kar sem nazadnje napisala pod PS, je seveda samoumevno se, da si samski.
Zartrose, 13.03.2025 ob 20:15
laganje
Samo vprašam. Ali je laganje tudi make up , lasni vložki , narejene trepalnice, push up nedrček, pajkice ki naredijo postavo drugačno(push up pajkice) po možnosti tudi kak kozmetični popravek pri kirurgu?. Laganje ni sprejemljivo nasploh na zmenku ali zvezi ampak danes je tak ta lepi nori svet. Na žalost
Tole!, 11.04.2025 ob 08:24
Citirano od Xzav:
“Mene sta od nekdaj odbijala samo nagnjenost k preveliki kontroli in “glumi”. Čim sem se začel na dejtanju počutit, kot da se odvija scenarij iz učbenika – adijo. Najbolj zanimiva mi je bila ena, ki je že pred prvo kavo hotela naredit doktorsko dizertacijo (kako zgledam, kje sem zaposlen, otroci, prepričanja,…). Še zdaj ne morem verjet, da sem si dva dni dopisoval z njo – ampak ok, celo življenje se učimo.
Druga odbijajoča opcija so gluma prepričanja o tem, da se ne seksa do… katerega dejta že? To je ta ženski moment, kjer ima določena količina naroda prepričanje, da se je treba delat nedosegljivo – iz nekega meni popolnoma nerazumljivega razloga. Resno? Šteli bomo dejte, preden se damo dol? Nič ne govorim o tem, kdaj se je treba, pravzaprav ni nič treba. Samo, če dva komaj čakata, da se bosta dol dala (tok prasketa med njima) pol pa : neeee, drugi dejt je šele. Ajde, čao.”
Sem ženska in tole tole tole! Največji štos je pa, ko moški, ki hoče, žensko, s katero sexa na 1. dejtu, ker oba hočeta in jima je, potlej označi za ku*bo. Pa slabšalni odnos do tega, če sta dva v drugačnem odnosu kot se večini zdi primeren, v smislu, da se, sploh ženska ku*bari, če ima prijatelja za seks.
Saj moškim ni lahko: preveč željni zmenka in stika so takoj označeni za obupance, če ne dajo prave mere (ki si jo ženska namisli v glavi) pozornosti, je pa tut vse narobe.
Mene odbijejo namišljeni scenariji v glavi preden se sploh vidiva.
Večna Žensk sploh neve kaj hoče ampak zastonj večerja al neki je pa uredu.