Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj vse delate iz bučk

Kaj vse delate iz bučk

Imam ogromno bučk za porabit. Običajno delam iz njih omako, bučne polpete, jih popečemo na žaru ali pa dodam zelenjavni rižoti. Kaj vse še delate iz njih in kako seveda.
Hvala za odgovore.

Pogooglaj polnjene bučke

Jaz delam juhe, jih popečem na žaru, dodam v musako ali v sataraš. Dobre so tudi panirane in ocvrte. Nekateri jedo surove, v solati. Enkrat sem celo poskusila vložene, kot kompot, ampak mi ni bilo všeč.

Mineštro. Bučke (kar veliko) in nekaj krompirja na kocke, malce popražim na nasekljani čebuli in maslu, skuham, zmiksam, morda dodam še kako žlico smetane ali zdenka sirček, da je bolj kremasto in vuolaaaa, odlična mineštra. Druge sestavine pa po lastni presoji, torej sol, kaka začimba…..kar ti paše.

Sama ga se nisem delala, sem pa pred letom dni jedla bozanski domac strudl iz buck. Joj kako bi sedaj snedla par kosov.

Omake, juho, ocvrte, pečene v pečici in posute s sirom, polnjene, gratinirane, polpete, musako, tople sendviče.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

bučno rolado, štrudelj na sladko,pa kako pecivo

zadnjič sem tole poskusila, sploh ni slabo

https://www.youtube.com/watch?v=pADe8uQs5Cg

Testo za pico poguglaj

Buckin zos, polnjene bucke, ocvrte bucke, buckin cips.

Naribane za polpete, podlago za pice in pite, v kockicah popečene za prilogo ali kot solata, ali polite s tekočim jogurtom, polnjene z vsem mogočim in pečene v pečici, ocvrte, pohane, kuhane v juhah in mineštrah, nerezane v dolge rezance ali rezine v štrudljih in pitah, včeraj v ratatouille 😋, kompot pa tudi nam ni všeč.

Lani sem jih imela toliko, da mi je bilo slabo že če sem jih vedela. Potem sem odrila recept njami bučke s sirom na kulinariki.net in sem jih naribane spakirala v pakete po 1kg in zamrznila – načeloma bučke iz skrinje niso glih najbolj dobre, ampak ker jih moraš za ta recept zelo, zelo dobro ožet ni panike. In smo jih pozimi porabili. Porabim jih v kremnih juhah, danes bodo pohane pa tudi za narastek sem jih že uporabila.

Male bučke skuhaj v slanem kropu..ni jih potrebno olupiti. Ne kuhaj preveč, ker so potem packaste. Ohladi jih v mrzli vodi in nareži še mlačne na kolobarčke. Lahko jih ješ kar take, ali pa jih pripraviš kot solato. Meni je všeč z dodatkom svežega mladega pretršilja.

Male bučke skuhaj v slanem kropu..ni jih potrebno olupiti. Ne kuhaj preveč, ker so potem packaste. Ohladi jih v mrzli vodi in nareži še mlačne na kolobarčke. Lahko jih ješ kar take, ali pa jih pripraviš kot solato. Meni je všeč z dodatkom svežega mladega pretršilja.

Zadnjih nekaj let jih dajem samo še v zelenjavne juhe. Svoje čase pa sem delala v omaki, nadevane, pečene v pečici, na žaru, musako iz bučk,zloženko, pohane. Gledale so nam že iz vseh koncev….smo se jih tako prenajedli, da gredo sedaj samo še v mešano zelenjavno juho.

https://www.220stopinjposevno.com/na-kro381niku/bucni-kruhek-buce

kruh, polnjene, pečene, v sladkokisli omaki, v solatah, pohane….

New Report

Close