Kaj vse delate iz bučk
Mineštro. Bučke (kar veliko) in nekaj krompirja na kocke, malce popražim na nasekljani čebuli in maslu, skuham, zmiksam, morda dodam še kako žlico smetane ali zdenka sirček, da je bolj kremasto in vuolaaaa, odlična mineštra. Druge sestavine pa po lastni presoji, torej sol, kaka začimba…..kar ti paše.
Omake, juho, ocvrte, pečene v pečici in posute s sirom, polnjene, gratinirane, polpete, musako, tople sendviče.
zadnjič sem tole poskusila, sploh ni slabo
Naribane za polpete, podlago za pice in pite, v kockicah popečene za prilogo ali kot solata, ali polite s tekočim jogurtom, polnjene z vsem mogočim in pečene v pečici, ocvrte, pohane, kuhane v juhah in mineštrah, nerezane v dolge rezance ali rezine v štrudljih in pitah, včeraj v ratatouille 😋, kompot pa tudi nam ni všeč.
Lani sem jih imela toliko, da mi je bilo slabo že če sem jih vedela. Potem sem odrila recept njami bučke s sirom na kulinariki.net in sem jih naribane spakirala v pakete po 1kg in zamrznila – načeloma bučke iz skrinje niso glih najbolj dobre, ampak ker jih moraš za ta recept zelo, zelo dobro ožet ni panike. In smo jih pozimi porabili. Porabim jih v kremnih juhah, danes bodo pohane pa tudi za narastek sem jih že uporabila.
https://www.220stopinjposevno.com/na-kro381niku/bucni-kruhek-buce
kruh, polnjene, pečene, v sladkokisli omaki, v solatah, pohane….