Kaj vse imate trenutno v hladilniku?
Mleko
Čokoladno mleko
2 vrsti sira
Maslo
kvas
Kisla smetana
Grški jogurt
navadni jogurt
sadni jogurt
3 vrste marmelade
Monte
Majoneza
Kečap
Senf
sladko kisla omaka
Kisle kumarice
pršut
Savinjski želodec
mešani narezek
Slanina
Enih 10 vrst
Jajca
Solata zelena
Radič
motovilec
Jajca
Paprik
Paradižnik
Pivo
radler
šampanjec
buteljka belega
jagodni sok
bezgov sok
Jabolka
Banane
Hruške
Kivi
velika kastrola filanih paprik od danes
Pa zihr sm še kaj pozabila.
Vsebine v zamrzovalniku ne štejem zravn.
Marinirana govedina za jutri, jajca, dve sojini omaki, ribja omaka, ostrigina omaka, gorčica, limonin sok, tri vrste sira, ovseni napitek, več vrst marmelad, maslo, kokosovo maslo, zavitek vlečenega testa, nekaj zelenjave (cvetača, paprike, zelje, ledenka), olive, ajvar, bučna semena v bučnem olju, kisla smetana, smetana za kuhanje in ena za stepanje, vodka, domača dunja, prijateljičin zeliščni liker, dve pivi (moram preveriti datum). Pa D vitamin.
Imamo 4 fante v staroati 12 do 18 let.
Imamo amerišku hladilnik, a je premajhen. Na živce mi gre, da je treba skoraj vsak dan v trgovino, ker ni v hladilnku dovolj prostora. Razmišljam, da bi kupili še en hladilnik. Ima kdo tako?
Npr. Avsak teden porabimo okoli 100 jajc, tudi več.
Grški jogurt kupujem litrski, a sw jih v tednu dni poje vsaj 12.
Porabimo ogrombo kidle smetane, mesa, ostalih jogurtov. Skute….
In potem tlačimo v hladilnik, a je treba vsaj 3.dan ponovno v trgovino, ker je izropan.
Zmrzovalnika nimamo.
4 člani:
18 paštet
7 paketov hrenovk, po 6 komadov
2 veliki majonezi
6 paketov klobas, 3 pari
2 kečupa in tabasco
5 različnih suhih salam
2 bifteka
40 jajc
9 l mleka
parmezan
Pol mortadelle
Tričetrt livade
Kos pršuta
Vloženi šampinjoni
5 različnih marmelad
Lešnikov namaz
Odprta konzerva pomidorov
Odprta konzerva za psa
Refošk in rizling
Čebula, ki žene
Krompir, ki tudi žene
Dvojna, 23.11.2024 ob 23:50
Imamo 4 fante v staroati 12 do 18 let.
Imamo amerišku hladilnik, a je premajhen. Na živce mi gre, da je treba skoraj vsak dan v trgovino, ker ni v hladilnku dovolj prostora. Razmišljam, da bi kupili še en hladilnik. Ima kdo tako?
Npr. Avsak teden porabimo okoli 100 jajc, tudi več.
Grški jogurt kupujem litrski, a sw jih v tednu dni poje vsaj 12.
Porabimo ogrombo kidle smetane, mesa, ostalih jogurtov. Skute….
In potem tlačimo v hladilnik, a je treba vsaj 3.dan ponovno v trgovino, ker je izropan.
Mi imamo 2 hladilnika. En ameriški in v kleti še en običajen. Pride prav.
Pač nakupiš več, v ameriškega daš za sproti, v klet tisto za malj dalj časa (3-7) dni kot so jogurti, salame, siri, pijača, …. Tudi poleti za shranit viška zelenjave.
V kleti imamo tudi zmrzovalno omaro. Trenutno je polna od zelenjave iz vrta.
Ni tako poln, ker sem mami, ki je sama, kupila ameriški hladilnik, jaz imam pa z mojim nekega starega manjšega. 😀
Vse se mi ne da pisat, ampak vedno imam notri zelenjavo, ne preveč, ker mi ne uspe pojest, jajca, mleko, jogurte, smetano ali kislo smetano,zemf, majonezo, kake kumare, nekaj sirov, meso, suhe salame in namaze.
V naprej sem si pripravila testo za pico in dala nekaj zmrznit. Ne jemo pice skor nikol, ampak tokrat me je primlo in jo bomo zgleda vsaj 8x.
Pa krompir imam nalupljen in spravljen v vodi.
modrivrag, 24.11.2024 ob 10:09
Po moje imajo nekateri že zalog za 5 let bivanja v kevdru. To so ti isti, ki so izropali moko, makarone in sekret papir v času covida.☝️😁
V začetku covida sem res polnila “kvder”.
No, zdaj tega ne počnem. Res pa je, da smo spremenili način nakupovanja. Dolgo obstojna živila kupujemo na cca. 2 ali 3 mesece in naredimo zalogo.
Imam pa vedno zalogo medu, ki ga itak veliko porabimo. Zaloga pomeni cca. 40 l. Med ima namreč neomejen rok trajanja. Ter zalogo konzerviranih tun.
Že za redno kupujemo naputke. Radensko, Mivelo, ledeni čaj, vode z okusom, cocta,…
V kleti je vedno vsaj 10 vezov pijač in vsaj 5 vezov radenske.
Mleko, maslo, sir ementaler, marmelado, grški jogurt veliki, jajca, Poli salamo (polovico), delikatesno majonezo, kisle kumarice, kisle paprike, feferoni pekoči, mlečni namaz, sardine, paštete Argeta, 1x jufke, celo pakiranje Actimel, Mutti pelate, Natureta paradižnik, neodprte Parmezan, gorčico, ribe z zelenjavo, Lind temno čokolado (odprto), 2 mali vrečki medenjaki z marelico iz Millerja, napolitanko, Dukat namaz, kokosje jušne kocke
V zmovalniku pa: 4 pakiranja Natur piščančje prsi, zmrznjena zelenjava, goveje kosti za juho, 500gr mlade govedine, sladoled kornete
Prej sem skuhala še TRAHANO s piščančjim mesom in zelenjavo, ko se shladi bom dala v hladilnik da imamo za jutri ko pridemo vsi domov