Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj vse imate trenutno v hladilniku?

Kaj vse imate trenutno v hladilniku?

Odgovor na objavo uporabnika
Natančno, 23.11.2024 ob 15:53

Uh je kar poln.

Svinjska mast, majoneza, gorčica, kečap, domača jušna kocka, kvas, paradižnikova mezga, domače zeliščno maslo, 2x navadno maslo. To je nekaj kar imam vedno.

Ledenko, zadnji domač paradižnik in papriko, limone, kitajsko zelje, korenje, kolerabo, zeleno, stebelno zeleno, por, kaki, rdeče in navadno zelje, radič.

Pršut, jajca, gavdo, parmezan, gorgonzolo, domačo skuto, domač trdi sir,domač jogurt, kislo smetano, budjolo, kulen, jelenjo salamo, domačo salamo, domač kulen, koruzo, oljke, mleko, smetano za kuhanje. Svežega domačega piščanca.

Verjetno še kaj.

Tisti, ki pravite, da imamo poln hladilnik samo bogataši.

Če ne štejem gorčice, majoneze, gorgonzole, gavde, …

Sem pri vsem napisala domače. To pomeni delo v rastlinjaku, prenos dreves limon v notranje prostore, pred službo it nafutrat kure, pujse in jih tudi predelat v klobase, imeti doma 2 rastlinjaka, obrezovat in obirat višnje, slive, maline, robide, ameriške borovnice in ostale podobne zadeve.

Ja in pokrito v rastlinjaku še vedno imamo lepo papriko, čiliji in paradižnik pa so čakali lepo v shrambi.

In ja radič, kitajsko zelje, endivija, petršilj je pokrit in ga pobiramo redno, itd.

In ja pomolzt kravo in naredit skuto ni preprosto ko delaš 8 ur, 100 km od doma in imaš vsaj 2 otroka.

Zaradi domače salame, limone in jogurta nismo nobeni bogataši. Pa sva samo dva, nobenih staršev, ki bi dopoldan delali na kmetiji.

 

hahaha

Nekateri imate polne hladilnike paštet, konzerv, pelatov, vložene zelenjave, sadja, razne tetrapake….  Ljubčki moji, to NE sodi v hladilnik, no.  Čudno da še makaronov in riža ne tlačite v hladilnik.  No, sicer ni dvakrat za reči da nekateri tudi to počnete….:D

Če niste sposobni dojeti, katera hrana se shranjuje v hladilniku, se orientirajte glede na razvrstitev hrane v trgovinah.

V hladilnik sodijo samo delikatesni izdelki, meso, jajca in odprti kozarci in tube.

Tri steklene poličke

2 velika predala

Lučko, ki se prižge, ko odpreš vrata in ugasne, ko zapreš

2 polički namenjeni baje za jajca

Še dve polički za kake flaške

 

 

Odgovor na objavo uporabnika
Neprijavljena, 24.11.2024 ob 09:48

Odgovor na objavo uporabnika
Dvojna, 23.11.2024 ob 23:50

Imamo 4 fante v staroati 12 do 18 let.

Imamo amerišku hladilnik, a je premajhen. Na živce mi gre, da je treba skoraj vsak dan v trgovino, ker ni v hladilnku dovolj prostora. Razmišljam, da bi kupili še en hladilnik. Ima kdo tako?

Npr. Avsak teden porabimo okoli 100 jajc, tudi več.

Grški jogurt kupujem litrski, a sw jih v tednu dni poje vsaj 12.

Porabimo ogrombo kidle smetane, mesa, ostalih jogurtov. Skute….

In potem tlačimo v hladilnik, a je treba vsaj 3.dan ponovno v trgovino, ker je izropan.

Mi imamo 2 hladilnika. En ameriški in v kleti še en običajen. Pride prav.

Pač nakupiš več, v ameriškega daš za sproti, v klet tisto za malj dalj časa (3-7) dni kot so jogurti, salame, siri, pijača, ….  Tudi poleti za shranit viška zelenjave.

V kleti imamo tudi zmrzovalno omaro. Trenutno je polna od zelenjave iz vrta.

Ja, v kleti imamo še en hladilnik. Ampak je za pijačo in pecivo.

Zamrzovalno omaro imamo v sheambi poleg kuhinje in eno skrinjo v kleti.

A to ne reši težave s hladulnikom.

Mislila sem, če ima kdo kar v kuhinji 2 hladilnika. Paštet in podobnega itak nimamo v hladilniku. A nimamo dovolj prostora za jajca, jogurte, skuto, delikatese, sveže meso. Sadja tudi nimamo v hladulniku. Izjema je nadrobljeno granatno jabolko, nsrezan ananas, kar hranimo v steklwnih posodah v hladilniku. Že to vzame veliko prostora.

Nekaj steklenih polic, lučko,pa ene tri pajčevine.

Hrana je predraga, elektrika tudi. Plača pod minimalcem,komaj kaj za sproti kupim, hladilnika sploh ne rabim.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 6+00-5, 24.11.2024 ob 22:54

Nekaj steklenih polic, lučko,pa ene tri pajčevine.

Hrana je predraga, elektrika tudi. Plača pod minimalcem,komaj kaj za sproti kupim, hladilnika sploh ne rabim.

 

Upam da se hecaa

Odgovor na objavo uporabnika
Tečka tečna, 24.11.2024 ob 15:27

Odgovor na objavo uporabnika
modrivrag, 24.11.2024 ob 10:09

Po moje imajo nekateri že zalog za 5 let bivanja v kevdru. To so ti isti, ki so izropali moko, makarone in sekret papir v času covida.☝️😁

V začetku covida sem res polnila “kvder”.

No, zdaj tega ne počnem. Res pa je, da smo spremenili način nakupovanja. Dolgo obstojna živila kupujemo na cca. 2 ali 3 mesece in naredimo zalogo.

Imam pa vedno zalogo medu, ki ga itak veliko porabimo. Zaloga pomeni cca. 40 l. Med ima namreč neomejen rok trajanja. Ter zalogo konzerviranih tun.

Že za redno kupujemo naputke. Radensko, Mivelo, ledeni čaj, vode z okusom, cocta,…

V kleti je vedno vsaj 10 vezov pijač in vsaj 5 vezov radenske.

 

Nemoalne količine vsega. Koliko pa porabite za hrano?

Jurja vam ni dovolj,  kar naštevate. Polne riti vsega. Sami bogatuni na tem forumu oɓvešcevalne. Toliko ne vidim   daleč naokol.

 

40 litrov medu, Jaz bi ga liter imel za 40 let.☝️😁

Nimam hladinika že 56 let.

In lepo hujšam že 50 let…

 

Imam dovolj zalog za tri leta jedrske zime. Radioaktivni jod pa že zdaj pravočasno jemljem. Vsako jutro eno tabletko.

Trenutno 3 jajca, načeta gorčica, ajvar, paradižnikova salsa, pašteta, zaseka in bolonjska omaka za kosilo. Dostava hrane jutri zjutraj.

New Report

Close