Kaj vse uporabljate od ličil?
Imam res težave skožo na obrazu, ne mozolji, ene take rdeče pikice, pač preobčutljiva koža in na zimo se še drastično slabša. Aja,pa tu alergijo na mraz imam, pa smo tam.
Zato mi je puder nujen, vendar ne tekoči, vse ostalo niti ne bi rabila. toda, če se napudram, potem moram vsaj črto potegnit nad očmi, pa glos dat, sicer sem kot miš.
Doma pa sem natur, ja. Tud zunaj občsno, a se bolje počutim rahlo naličena. Jaz čisto nič slabega v tem ne vidim. Tudi v močno naličenih ženskah, če le ne zgleda neokusno.
Ličenje tako ali drugačno, okraševanje telesa … poznajo vse kulture, že tisočletja.
Za mene je to najnujnejše: light tekoči puder, malo senčila (siva in črna kombinacija), rdečilo na licih obvezno, lip gloss rjave barve, pa seveda korektor za podočnjake in manjše nepravilnosti. Vendar ne pretiravam. Maskaro ne maram, ker se mi večkrat razmaže, pa tudi očistit jo je težko. Znamke mi niso pomembne. Rada menjam. Jaz se namažem takoj zjutraj, ker potem tekom dneva nimam časa, se sploh pogledati v ogledalo. Ko sem samo doma, pa ponavadi samo light puder.
Kar mi je najbolj grdo na ženskah pa tudi poncah, pa so vidno narisane obrvi (ne vem ali jih nimajo ali si jih nalašč pobrijejo). KATASTROFA!!!
Poslovno vedno:
senčila za oči (Chanel, Shiseido)
maskara (največkrat Lancome)
rdečilo za lice – sem pač bleda (trenutno Mac, malo menjam, včasih Shideido, Dior itd.)
pozimi še tkoči puder in puder v kamnu (trenutno Mac, prej HR)
včasih nevtralna šminka ali lip glos
Pod to seveda ustrezna krema in krema za učke, pa čistilno sredstvo za obraz in učke (prisegam na Loccitanov odstranjevalec očesenga make-upa).
Doma kremica in poteg s čopičem čez lička.
Ena je spraševala glede Maca – meni se ne zdi nič posebnega. Puder sicer ful dobro prekriva, ampak meni to bolj spada pod večerni look. Cene so pa prijazne (no, vsaj v Dubaju).
Služba:
Mascara – Max factor,
Rdečilo za lica – Deborah
Eye liner v gelu – naročam iz tujine
Lip gloss brezbarven – Bourjois ali vazelina Labello
Vikend in prosti čas:
Mascara – Max factor,
Rdečilo za lica – Deborah
Vazelina Labello
Senčil in pudra ne uporabljam.
Včasih uporabim še svinčnik za obrvi Dior, predvsem kadar sem preveč natančna pri puljenju in kakšno preveč populim.