Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj vzamete s seboj za pojest na enodnevni izlet

Kaj vzamete s seboj za pojest na enodnevni izlet

Zanima me, kaj bi lahko še vzela s seboj razen pohanega mesa in kakšnega paradajza, paprike, kruha… ko gremo z družino kam na enodnevni izlet npr. na morje.
Nismo ravno pri denarju pa vzamemo vedno pohano, ki pač zdrži. Ali ima kdo še kakšno idejo razen sendvičev?

Spečem burek, tudi hladen mi je OK.

Rižev narastek, testeninska solata (popražiš meso, skuhaš makarone, začiniš kot solato…), če imaš rada testenine (mi ja :-), lasanja (mesna ali zelenjavna, samo jo spakiraš v fiksno posodo, lahko neseš tud s pekačem…).
pravzaprav karkoli, kar se it ljubi kuhat in imate radi in ti ni napačno, če ješ hladno. zraven pa nesete krožnike, pribor in to je to…
dober tek.

Sper ideje.

Vendar bureka nisem še nikoli pekla, lasagno pa znam narediti in tudi na testeninske solate sem čisto pozabila.

Prosim te Pomladna1, če mi lahko napišeš recept za burek, ker ga naš mali obožuje, testenine pa obožujem jaz.

Da se vam da zaradi enega izleta preživet cele ure za šporgetom. Pri nas se odločimo za izlet, šibam v klet po hladilno torbo, noter leti zavojček salame, zavojček sira, 6 žemelj, liter soka in vode, kilo grozdja ali jabolk, nož in rolo papirnatih brisač. Pet minut za nalaganje, hrane pa dovolj za en dan. Na izlete ne hodimo vsakodnevno, zato suha hrana ne predstavlja nekega zdravstvenega problema:)))
Z bureki in pohanjem se pa mastimo kar za domačo mizo, kjer sta žajfa in voda na dohvat ruke.

Na makarone al špagete dam tune, olive in sir. Pride, kot ena hladna solata. Imamo vsi radi. Pa dam v eno neprodušno posodo in gremo lahko pohajat. Kar se sestavin tiče, lahko spreminjaš po svojem okusu. Dobra je tudi koruza mmmmm.

Je precej redko, da si ne privoščimo kosila, ko smo na izletu. Če pa se je že kdaj zgodilo, smo si v dotičnem kraju kupili sendviče s svežimi žemljami, klobaso, sirom… Zraven kaj za pit in posladkat. Saj je enako, če vse to kupiš v domačem kraju in vse to tovoriš, na koncu suho ješ, če lahko enako sveže kupiš na izletu, za enako ceno.

Sploh ni panike, če ste kakšen dan na suhi hrani, tako da čim manj komplicirajte okoli hrane in uživajte raje v izletu.

Jaz za živo glavo ne bi dan prej pohala in pekla.

No, tudi mi nikoli ne jemljemo s sabo že kuhano hrano. 🙂

Naši imajo najrajši sirove štručke in žemlje, not pa rio mare pate. Oboje je obstojno na vročino in lahko kar sam v nahrbtnik natlačimo. Jabolka zraven in pijačo,pa gremo!
Tudi kakšni piškoti ali smokiji grejo takrat z nami. AMpak ponabvadi se itak ustavimo kje, pa imamo kosilo.

Ste preračunali, če se vam res bolj splača hrano pripravljati doma? Strošek surove hrane + strošek začimb, olja, elektrike, plina, čistil – in če spoštujemo svoj čas ter svoje delo, je treba všteti tudi to.

Družinska pizza je cenejša. Otroški (stalna ponudba) meniji so po 3 – 4 €. Kosilo za odraslega 4 – 5 €. Sadne, sladke, slane prigrizke ter sokove in ostalo pijačo pa vzamete s seboj.
En dan ob gostinski hrani in junk foodu, ne bo nikogar pokopal.

Seveda je odvisno kam greste. V visokogorju so cene višje od cen ob morju :))) – pa ne zaradi nadmorske višine, ampak zaradi številčnosti ponudbe.

PS: Veste, da je 8 krat 8 enako 16

:))))))))))))))))))))))))

Ti pa si ena pametnjakovička. Kje dobiš kosilo za odraslega za 4-5 eur? Mogoče v kakšni službeni menzi.

Avtorica sprašuje kaj vzeti s sabo, ČE NE GREŠ V GOSTILNO. Madona ste butare. Pa kakšen je vaš IQ? Kaj vas briga, zakaj ne gre v gostilno. Kaj pa če si je zaželela piknika, takšnega pravega v naravi, ko po celodnevnem pohajkovanju, raztegneš deko, vzameš iz košare kozarce, buteljko dobrega vina. Zraven pa testeninsko solato, pa polnjene hladne palačinke (s čimerkoli) narezane na kolutke, mini polpetke, svežo francosko štruco, račjo pašteto, marmorni kolač, sadje…

Punce, malo domišljije prosim. Se zavedate, da obstajajo ljudje, ki cele dneve (ko so v službi) jedo po restavracijah in si z veseljem vzamejo čas za vikend, doma nekaj pripravijo in se odpravijo v naravo na piknik?

Bo šlo?

Ti si tudi ena pametnjakovička!!!!

ženska sprašuje po poceni idejah, ti pa težiš z buteljkami in račjimi paštetami :))))

Preveč filme gledaš……

Družinski piknik v naravi z buteljkami in otroki – potem pa vsi v avto in na cesto!!!! ZAKON!

New Report

Close