kaj z odvečnimi kuhanimi jajci?
Hvala za vprašanje, sem ga hotela sama postavit.
Jajčna solata, svež hren z jajci v solati, porova solata z jajčki, popečene (ali kuhane) bučke z jajčki v solati. Šparglji v solati z jajčki.
Stefani pečenka je mesna štruca iz mletega mesa, kamor daš notri celo (dve, tri), olupljeno jajce in potem pečeš.
Tudi sama čakam še kakšne ideje.
Najbrž si res sledita, kot je videti … itak pa JA in NE nekako pašeta skupaj, ane ?:-)))
Pri nas pa smo porabili kuhana jajčka (pirhe) v radiču in v regratu (namesto krompirja), pa z mesom iz juhe smo jih zmešali in okisali… mislim, da imamo zdaj le še ene štiri kuhana jajčka, ki bodo danes, ko bomo prišli iz službe še kar lačni (ob 18. uri) še hudo prav prišla … košček kruha z maslom ali margarino in eno kuhano jajce, pa skodelica mleka ali bele kave … in je vse pošlihtano za danes. Pa dober tek!
Jajca v zeliščni omaki
1 kg krompirja
8 jajc
sol
petršilj
bazilika
drobnjak
250 g smetane za kuhanje
250 ml mleka
1-2 žlici gorčice
mleti poper
ščep sladkorja
1-2 žlici limoninega soka
Krompir olupimo, narežemo na kose in skuhamo. Jajca trdo skuhamo, olupimo in razpolovimo.
Zelišča operemo, osušimo in na drobno sesekljamo.
Smetano in mleko gladko premešamo in segrejemo (ne sme zavreti). Odstavimo s plošče.
Začinimo z gorčico, soljo, poprom, in limoninim sokom. Primešamo zelišča. Omako polijemo preko jajc in krompirja.