Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj za božič, ko imajo že vse

Kaj za božič, ko imajo že vse

Morda mi bo katera znala odgovorit
Naš ta večji je že kak mesec pred Miklavžem pisal in risal kaj vse bi rad za miklavža, pa dedka mraza in božička.
Seveda so babice in dedki kar v luft poskakali in je dobil vse že kar za Miklavža, mene je to precej motilo, ker menim, da se za Miklavža podarjajo skromnejša darilca (suho sadje, kakšne sladkarije…) tako pa je dobil že vse super lupinge, avtomobilčke, helikopterje in kaj jaz vem kaj še vse. Sedaj pa sine že spet fantazira kaj mu bosta prinesla Božiček in Dedek Mraz.
Ne bi mu rada kupovala stvari, ki jih že tako potrebuje (hlače, majce in podobne stvari) Rada bi mu podarila nekaj posebnega, nekaj kar bi ga za vedno spominjalo name na družino, da se imamo radi, da smo srečni. Ne pa actionmenov, in ne vem še kakšnih super herojev.
Z možem sva mu kupila za Dedka Mraza barve za na steklo in sedaj uživamo, ko ustvarjamo. (Dedek mraz malo prej zato, ker je mlajši sin imel Dedka Mraza v moževi firmi, pa nismo mogli ta velkega pustit brez darila)
Vprašam vas, kaj naj mu prinese Božiček. Sin je star skoraj 8 let.

Že vnaprej hvala za vaše nasvete

Srečno

Knjigo – denimo 100 grških mitov za otroke, ta je carska, naš 5 letnik, ki je čisto fasciniran s Starimi Grki, jo bo tudi dobil 🙂

Podari mu čas, čimveč časa, od tega mu bo ostalo največ spominov… Vse ostalo gre sčasoma v maloro … Saj sama praviš kako uživate ko skupaj barvate, pa morda spet kupi kaj za skupno ustvarjanje ali igranje, morda kakšne družabne igre + vaš čas seveda …

Srečno!

M.

Če bi rada res nekaj nepozabnega, potem tega ne moreš doseči z darilom iz trgovine.
Pričarajte si en čaroben dan, obiščite nekaj res posebnega, kjer še niste bili (zdaj je kup jaslic okrog in prazničnega dogajanja), ali pa se odpravite v kakšne toplice na kopanje, pa podari samo “vabilo”.
Ali pa mu dovoli nekaj, česar do sedaj še ni smel (pri nas je bil cel praznik, ko so bili poleg darila za rojstni dan zraven čigumiji – o, mami, a sem že dovolj velik, da jih lahko :-)))))))

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

sem pozabila napisat – in knjigo berite skupaj na glas …
nekje sem prebrala, da bi morali starši brati na glas do 12, 13 leta na glas, potem pa naj bi se s svojimi otroci izmenjevali pri branju, ampak na glas, skupaj …
mi vsekakor bomo, dokler nas otrok ne bo “spodil” 🙂

Ali pa kakšno družabno igro ala NORI LABIRINT, ALI BABA….
Je pa dobra ideja obisk lutkovne predstave, če imate to možnost seveda dovolj v bližini. Mi žal ne:((

Al pa lego kocke. Mi smo jih en božič cel dan sestavljali. Bilo je krasno.

Tinkar C a mi lahko poveš, kje lahko to knjigo pregledam in nabavim. Sedaj sva največ prebirala knjige o živalih ali pa o vesolju, mislim, da to nebi bila slaba ideja.

Igre Nori labiritn pa ne poznam, mi jo lahko katera opiše?? Morda pride prav za mlajšega sin 4 leta??

V toplicah smo bili ravno prejšnji teden in tudi na lutkovno predstavo smo peljali oba.
Upam, da mi bo v tej novoletni noriji uspelo it gledat jaslice, če ne drugam, pa v domačo faro ali k Frančiškanom.

Srečno

Mi smo imeli problem pri našem 7-letniku (sicer je sin možev ampak vseeno naš), ker sploh ni imel interesa napisati pisma, ker ima že itak vse (po njegovih besedah, je pa res nezahteven)
No potem sva ga malce usmerjala, tako ali tako ve, da Miklavž prinese samo sladkarije in sadje,… Dedku Mrazu smo ponavadi naročili le sneg (tokrat ga je presenetil forumovski DM), Božičku pa je potem naročil kakšno igrico in barve za model aviona, ki sta ga z atijem pred kratkim sestavila in že nekaj časa čaka na barve. No dobol bo Scrabble, hčerka pa en komplet plastelinov in modelčkov.
Je pa res to, da si bo takšne praznike najbolj zapomnil po rečeh, ki jih boste počeli skupaj. On si je namreč, že odkar sva gledala eno knjigo z božičnimi recepti, želel peči ene božičke (sem prvič delala kaj iz vzhajanega testa, pa polno enih dodatkov, pa krašenje, pa mazanje, pa rezanje,….da ne naštevam, pacali smo cel dan, pa še atija ni bilo doma in si predstavljate kako je to, zraven pa še naša glavna “pomagačica” – 22 mesečna hči). Naših 30 kvadratov je bilo pomokanih, podrobljenih, posutih,…. ampak ni lepšega kot tisti pogled, ko so bili končani in smo se potem veselo slikali z njimi in sta seveda komaj dobro ohlajena vsak pohrustala svojega. Poleg tega vsako leto skupaj delamo voščilnice in darilca za bližnje (letos smo delali tiste angelčke iz makaronov). Kakšno veselje ob pogledu na končane izdelke, kaj šele, ko jih pokažemo dedkom in babicam in povemo, da so tako lepi, ker sem imela tako pomoč. To je res nekaj najlepšega kar otroku lahko podeliš, pa ne samo za praznike ampak čez vse leto – svoj čas in pozornost.

Mislim, da bi bila za vas vse. Mi jo zelo radi igramo, sploh, če komu malo pogledaš kaj ima in mu potem tako čisto nenamenoma zapiraš pot:))
Naš mali (6 let) je pravi biser v tem.

Izdaja jo je MK – imajo jo v knjigarnah in na spletu:

Kratka predstavitev (sneta s strani)

Kaj je na svojih potovanjih doživel Odisej? Kakšne muke je doživljal Tantal? Zakaj je imel kralj Midas oslovska ušesa? S pomočjo te čudovito ilustrirane knjige bodo otroci spoznali 100 grških mitov, ki še vedno veljajo za ene najlepših zgodb vseh časov.
Atik, izdelovalec sandal, najraje pripoveduje zgodbe o bogovih in boginjah, junakih in junakinjah ter pošastih. zato se z oslico Meliso odpravi na enoletno potovanje po Grčiji, da bi se udeležil velikega pripovedovalskega festivala blizu Troje in poskušal osvojiti prvo nagrado. Med potjo govori o Dedalu in Ikarju, Pandori, Perzeju, Meduzi, Sizifu, lepi Heleni, Herakleju, Odiseju …

Knjiga prinaša izbor najlepših grških mitov. Opremljena je s čudovitimi barvnimi ilustracijami in z zemljevidom, na katerem lahko spremljamo Atika na njegovi poti. Namenjena je mladim bralcem, ki se prvič srečujejo s svetom starih Grkov, pa tudi večjim, saj bodo zaradi bogastva vznemirljivih zgodb nenehno segali po njej.

tukaj je celo en odlomek iz zadeve:

pa izgled strani:

Tole je pa full dobr

Hvala vsem za ideje!!!!!!!!

Srečno

S tem, da bi morali starši brati otroku do 13 leta, pa se popolnoma strinjam. Mi imamo doma skoraj 16-letnika (sestrin sin) a veš, da še danes včasih zvečer prinese knjigo iz svoje sobe in jo da svoji mami rekoč: “Mami, ber’ mi na glas, te je tk fajn poslušat.” Sestri se stori kar milo pri srcu, ko Matjaž zloži svoje dolge noge na sedežno in se stisne k njej.

LP, Dreja

.................................................. http://dreja.moj-album.com/

Evo, dreja, zdaj pa imam oči polne solz. Boš ti kriva, če se mi učki prehladijo, ko grem ven na mraz :)))))

Midve z mamo sva se dostikrat “tepli” za kako knjigo (na morje smo jih – saj je še vedno tako tudi z mojo “novo” družino) jemali kar v velikem kovčku. In ker sva obe hoteli brati kako knjigo, sva brali na glas. na plaži sva se ulegli tako, da sva staknili glavi in potem je eno poglavje brala ena, drugo druga … stara sem bila 13, 14, brali pa sva vohunske romane, eden mi je še posebej ostal v spominu – Speči agent … jo imam še danes doma
T.

Pri nas je prav tako igrač dovolj, nimam kam z njimi, ker se od nobene ne želi ločiti, pa čeprav se že leta ni igrala z njo. Stara je 8 let.
Zadnje čase ima od vsega najraje, da nekaj skupaj počneva. Najin čas pa je hudo omejen, saj sem veliko sama z dvema puncama in dojenček ima pač prednost pri zadovoljevanju potreb, ki so trenutno zanj življenjskega pomena.
Za Miklavža je pri moji mami dobila eno zelo obilno knjigo Svetovne pravljice. Če imava zvečer čas, ji preberem tri, včasih samo eno. Včasih bere tudi ona meni. Tisti trenutki so ji res pomembni in vidim jo, da je srečna. Veliko bolj srečna, kot če dobi kako igračo. Ni knjiga tisto bistveno, pač pa najin čas, ki ga imava zaradi knjige. Prebereva pravljice, se pogovarjava, poiščeva na zemljevidu, kje se nahaja država, od koder je pravljica… zraven na veliko fantazira o vseh mogočih tujih krajih…

Kupi mu tako darilo, kjer bosta lahko SKUPAJ kaj ustvarjala in skupaj preživela čas. Ni nujno, da je knjiga. Lahko je tudi družabna igra.

New Report

Close