Kaj za Božično večerjo
povabljeni na tradicionalno božično večerjo k mojim staršem. Jedilnik je več ali manj enak:
Tatarski biftek, pečen piščanec, pljučna govedina v omaki, riž na maslu z rdečim radičem, pa vsaj 3 vrste solat – največkrat stročji fižol s čebulo, mešana listnata zelena, pečena rdeča paprika s česnom in peteršiljem. Za sladico za otroke sladoled, za ostale domače pecivo.
Božična večerja je na svet večer babe tumpaste, toliko bi pa lahko vedele, ne na božič. Saj ste ja vse stare kokoši, pa pišete kot da ste včeraj rojene. 🙂
[/quote]
Vsak po svoje, jaz pravim.Pri nas nimamo ne božične večerje, niti kosila.Pojemo tisto, kar se nam zdi in kar skuhamo.In uživamo v prazniku.Mogoče še bolj.Nismo nič obremenjeni.
Kaj boš imel pa ti? Da naredim tako kot ti, hvala
[/quote]
Jza grem pa res z otrokoma na tradicionalno božično večerjo letos k bratu in sestri z domačim prekajenim mesom, potico, francoska in še kaj drugega bo tudi, čeprav ni tradiconalno, se nisem preveč branil povabila. :-). In to je 24. zvečer babe tumpaste, polničnice pa nekako vsako leto izpustim. 🙂
Jza grem pa res z otrokoma na tradicionalno božično večerjo letos k bratu in sestri z domačim prekajenim mesom, potico, francoska in še kaj drugega bo tudi, čeprav ni tradiconalno, se nisem preveč branil povabila. :-). In to je 24. zvečer babe tumpaste, polničnice pa nekako vsako leto izpustim. 🙂
[/quote]
Ok, potem nisi prav nič boljši kot kdorkoli tukaj.Ampak pravega jedilnika za božič pa še vedno nisi napisal.
[/quote]
[/quote]
Kje pa, baba piše da bo imela kar kosilo ker je letos na nedeljo, torej ne pišete, zdaj ste obrnile ploščo. Pa tradicionalen tatarski biftek božična večerja in take kozlarije tu bereš, na pol surovo meso redko kdo sploh žre, jaz ga že ne, ne da bi bilo to tradicionalno za božično večerjo. 🙂 Vsako leto ste bolj Tumpaste. 🙂
[/quote]
Pa glih polnočnica je važna, ne pa večerja!
Hja, ja, saj zato se pa ločujete.Ker ste vsi premalo verni.
Pa glih polnočnica je važna, ne pa večerja!
Hja, ja, saj zato se pa ločujete.Ker ste vsi premalo verni.
[/quote]Saj v mislih “molim” :-), ne rabim zato pešačit v cerkev in župniku denar nosit. 🙂 Tu pri nas kadar sem doma še vedno vidim, da gre po dolini peš čreda in počasi potem v hrib proti cerkvi. dobri so da se jim da. 🙂