kaj za darilo ob opravljeni diplomi?
Hej,
prvič sem povabljena na praznovanje ob uspešno opravljeni diplomi. Po pravici povedano nisem niti vedela, da se že tudi to praznuje na ta način, da te povabijo, pa se kaj poje, spije, itd…
In verjetno moram prinesti kakšno darilce…ne vem, mislim da bi se to spodobilo. Problem imam, ker ne vem, kaj se podarja ob takem dogodku.
Res lepo prosim, če mi malce svetujete, v kolikor ste že imeli takšen primer…mogoče ste praznovali vi sami, ali pa ste bili povabljeni….
Hvala.
Lepo je, da nekdo praznuje diplomo, zaključek študija. Predvidevam pa, da nisi povabljena zato, da prineseš darilo. Predlagam, da kupiš en šopek rož in kak šampanjec in bonbonijero, pač neko malenkost, neko klasično darilo, ki praviloma nikoli ni brezvezno (razen če je slavljenka alergična na rože in ne pije alkohola ali ne sme sladkarij;).
Primerno darilo je tudi nekaj manjšega, kar ostane kot spomin, ampak tu je morda že malo bolj kritično, kaj ne bi postalo samo ena brezvezna stvar.
Če si pripravljena dati malo več, potem lahko pogledaš za kakšnim nakitom, ampak tudi tukaj je problematično najti nekaj, kar bo slavljencu všeč. Če vas je več, lahko skupaj zberete denar in nekaj skupaj kupite.
Pred leti smo imeli manjšo pogostitev ob zaključku diplome, darila so bila morda od partnerjev in staršev, za ostale se pa nič ni pričakovalo, samo njihova prisotnost in družba. Predvidevam, da zato tudi danes ni treba ravno pretiravati.
[/quote]
Ane?
Lej, če hočš, ti kr nos darila skoz, jaz vem kdaj in ob kakšnih prilikah jih jaz nosm. Diploma se mi pa res ne zdi nič tazga, da bi jaz kot frendica zarad tega morala neki prnest.
Prnesm ob drugih prilikah, npr: rd, poroka, rojstvo otroka, vselitev v novo stanovanje, ko grem h enmu 1.na obisk. Za ostala povabila pa na darila niti ne pomislm.
Sam primer:
Pred dnevi je frend nardil vozniški izpit in seveda častil. Jap, ker ima denar, je bila tud jedača zravn. In kaj zdej, po tvoji logiki bi mu morala kupt eno darilo? Najboljš da mu natankam bencin.