Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj za glivice, da res pomaga

Kaj za glivice, da res pomaga

Kaj priporočate, tisti ki ste imeli glivice, kaj vam je najbolj pomagalo, v kolikem času? Bom hvaležna za vse odgovore.

Odgovor na objavo uporabnika
Irenca117, 09.07.2023 ob 19:20

Kaj priporočate, tisti ki ste imeli glivice, kaj vam je najbolj pomagalo, v kolikem času? Bom hvaležna za vse odgovore.

Ne glede na to, koliko “pametnih” nasvetov za pacanje z naravnimi zvarki iz domače kuhinje boš dobila, se upri tej skušnjavi in stopi do lekarne ali po nasvet k zdravniku. Povem iz izkušnje. Z domačimi žaubami samo začasno omiliš problem, čez čas pa se spet razpasejo. Za jih trajno uničit potrebuješ ustrezno in dovolj močno kremo/zdravilo.

Najbolje da greš k zdravniku. Boš dobila tablete Lamisil. Zdravljenje traja 12 tednov, pa naj ti obvezno preverijo jetrne encime po začetku jemanja.

Samo to res pomaga.

Glivice na nohtih npr.nogah ,sem odpravila z redno higieno in,ko sem prišla iz službe najprej umila noge .Uporabljala od Anike premaz za nohte,ki vsebuje vse sestavine katere pomagajo odpravit glivično okužbo nohta .Seveda redna uporaba doslednost in rezultat je bil zagotovljen.Če se le da čim manj tesne obutve in sintetičnih nogavic .Več odprte obutve .Doma vedno nosim odprte natikače .Obutev redno dezinficiram .Vedno sem vzela v službo še en par nogavic ,če je bila možnost med odmorom sem si noge na hitro osvežila in uporabila sprej za noge .

A maš glivice v zapajčevinjenem mednožju, na nohtih na tacah ali pa kje drugje?

Sam ne domačih žaub, 09.07.2023 ob 19:26

Ne glede na to, koliko “pametnih” nasvetov za pacanje z naravnimi zvarki iz domače kuhinje boš dobila, se upri tej skušnjavi in stopi do lekarne ali po nasvet k zdravniku. Povem iz izkušnje. Z domačimi žaubami samo začasno omiliš problem, čez čas pa se spet razpasejo. Za jih trajno uničit potrebuješ ustrezno in dovolj močno kremo/zdravilo.

ah no no

Kot je meni povedala upokojena zdravnica bom povedala tebi

Kreme,tablete,premazi samo prekrijejo pravi problem.Pravi problem je v organizmu oz.njegovem delovanju.Prvo je treba ščistit telo,da bo lahko samo ščistilo problem.

Torej veš kam merim-prehrana.Čimveč zelenjave-predvsem zelene barve in čimmanj predelane hrane.Traja pa dolgoooo,da se rešiš ampak se

Srašujem za glivice na nohtih, na palcema. Hvala vsem za nasvete

glivice na nohtih na nogi sem odpravil v pedimet firmi.
4x brušenje + neko olje za mazanje
Učinkovito

Yassy253, 09.07.2023 ob 20:03

Glivice na nohtih npr.nogah ,sem odpravila z redno higieno in,ko sem prišla iz službe najprej umila noge .Uporabljala od Anike premaz za nohte,ki vsebuje vse sestavine katere pomagajo odpravit glivično okužbo nohta .Seveda redna uporaba doslednost in rezultat je bil zagotovljen.Če se le da čim manj tesne obutve in sintetičnih nogavic .Več odprte obutve .Doma vedno nosim odprte natikače .Obutev redno dezinficiram .Vedno sem vzela v službo še en par nogavic ,če je bila možnost med odmorom sem si noge na hitro osvežila in uporabila sprej za noge .

V kolikem času vam jih je uspelo odpraviti? Lp

Enkrat na teden noge v vodo, kateri si dodala žlico sode bikarbone. Dobro s kamnom zdrgni podplat in ob strani stopala, nohte prireži in temeljito očisti s pilico. Težave ne boš odpravila v enem tednu, na malo daljši rok pa zagotovljen trajni uspeh, to je moja izkušnja.

NatašaPo, 09.07.2023 ob 20:24

Kot je meni povedala upokojena zdravnica bom povedala tebi

Kreme,tablete,premazi samo prekrijejo pravi problem.Pravi problem je v organizmu oz.njegovem delovanju.Prvo je treba ščistit telo,da bo lahko samo ščistilo problem.

Torej veš kam merim-prehrana.Čimveč zelenjave-predvsem zelene barve in čimmanj predelane hrane.Traja pa dolgoooo,da se rešiš ampak se

pa tole kot prvo, obvezno, ja!

Higieno! Pa tudi glivic ne bo.

Stran od bazenov!

Toliko.

sama sicer teh težav nisem imels nikoli, skrbim za higieno, perem štumfe na 60, čistim čevlje, ne maram bazenov tako da sem nazadnje bila “prisilno” pred 8 leti, ne maram savn ne maram težke hrane itd itn.. to je kompleksen problem, od znotraj na ven, razen če si se okužila na bazenu .. sem pa slišala pozitivne komentarje za izaeffect.

Enkrat poleti sem šla na bazen. Nabito poln. V vodi se je videlo lusk, zunanji, odprt bazen.
Takoj sem videla, da sem na nogah dobila glivice, na podplatu. Par dni sem se mazala z navadnim Canestenom in je šlo vse dol. Point je v tem, da jih moraš odpraviti takoj. Če jih ne odpraviš takoj, ti lahko pomagajo samo še tableti na recept, Lamisil.
To pa tudi vem, ker sem jih dobila že na leta nazaj in so se mi nohti pozdravili.
Je bil pa problem pri meni, ker so se mi začeli delati grdi nohti na rokah, ker sem bila stalno v stiku z vodo. Ampak z tableti lamisil je vse izginilo.

Jaz predvidevam da sem se okužila v toplicah. Skrbim za higieno, stopala umivam vsak dan in odkar imam glivice perem nogavice na 90 stopinj. Izaeffect sem že poskusila, pa ni bilo kakšnega učinka. Ni ravno velika okužba, je bolj začetna faza, ampak prej začnem zdravljenje, prej bo konec.

Avtorica za glivice na nohtih si kupi v lekarni tekočino proti glivicam, ki jih lekarna sama izdela. Redna uporaba v roku enega meseca odpravi težave. Redna higiena nog pa preprečuje nastanek novih.

Vsem ta brihtnim  kako dobijo glivice na bazenih pa samo to . Verjetno ste navadne packe, da prinesete glivice o tam.

Sem redna obiskovalka term . Niti enkrat samkrat nisem prinesla glivic od tam. Vidim pa marsikaj in se sploh ne čudim, da jih prinesete domov. Ko se kmetice svaljkajo cel dan na bazenu v enih in istih kopalkah , kaj je tuš sploh ne vedo.

ladygaladriel, 09.07.2023 ob 21:35

Avtorica za glivice na nohtih si kupi v lekarni tekočino proti glivicam, ki jih lekarna sama izdela. Redna uporaba v roku enega meseca odpravi težave. Redna higiena nog pa preprečuje nastanek novih.

Vsem ta brihtnim  kako dobijo glivice na bazenih pa samo to . Verjetno ste navadne packe, da prinesete glivice o tam.

Sem redna obiskovalka term . Niti enkrat samkrat nisem prinesla glivic od tam. Vidim pa marsikaj in se sploh ne čudim, da jih prinesete domov. Ko se kmetice svaljkajo cel dan na bazenu v enih in istih kopalkah , kaj je tuš sploh ne vedo.

Brithna pač očitno že nisi. Govorim o glivicah na nogah. Ljudje dobijo glivice enostavno zato, ker hodijo po tleh. In če nimaš stalno natikačev, ti tudi tuširanje ne pomaga.

PIKULET CENZURIRANI, 09.07.2023 ob 20:18

A maš glivice v zapajčevinjenem mednožju, na nohtih na tacah ali pa kje drugje?

🤣🤣

Zapajčevinjenem…..🤣🤣🤣

Pravzaprav trajalo je pol leta ,ob vsakodnevni redni negi nohtov.Premaz zjutraj in zvečer 3 dni zapored,po treh dneh čiščenje z odstranjevalcem laka nato piljenje povrhnjice nohtov ,in ponovno premaz To ponavljaš redno dokler nohti ne izrastejo ,kar je odvisno od vsakega posameznika.Je pa zopet tako,da so nohtni kanali različno globoki ,zato je pri nekaterih uspeh prej zagotovljen.Noge obvezno koliko je mogoče luftat ,tudi v zimskem času.Glivice se rade razvijajo v tesni nezračni obutvi in za nameček v sintetičnih nogavicah .Če se potiß v noge je dobro uporabit naraven puder tako,da ga malo potreseš v nogavico ,s tem ublažiš potenje,ki dodatno vpliva na razvoj glivic.

Koloidno srebro

Sam sem uporabil 5% varikino. Z vatirano palčko nanesemo na noht in počakamo 5 do 10 minut, da se vpije v noht. Mažem vse nohte (tudi zdrave) vsak drugi dan, ker je to dovolj. Nohti rastejo počasi, zato je treba biti vztrajen. Mazati je potrebno, dokler popolnoma ne zraste zdrav noht kar lahko traja pri palcu tudi celo leto ali več. Pred tem sem poizkusil vse mogoče (tudi Lamisil) celo prekril sem ga z Mikroporjem, da bo bolj delovalo…. pa olje čajevca, pa sodo bikarbono, ocetno kislino. Pišem iz lastnih izkušenj. Uporabi varikino in ne bo ti žal.

Glivice so prisotne v notranjosti telesa kjer se razvijajo v črevesju.

Veliko gibanja. Prehrana je najbolj pomembna. Uživamo veliko belega pustega mesa brez omak in dodatkov, izogibamo se predelanega mesa in izven sezonskega sadja ali zelenjav. Pijemo veliko vode, in ne pijemo sladkanih pijač in sladkih in slanih prigrizkov. Izogibamo se kruhu ker je močno predelan in si raje postrežemo s kakim sladkim krompirjem tu pa tam. Pomembno je da zaužijemo čimanj sladkorjev in ogljikovih hidratov iz procesirane hrane. Pogosto tisti, ki imajo pisarniška dela.

Lp, dr.Štefan

New Report

Close