Najdi forum

Splash Forum Koronavirus kaj za korona kaselj

kaj za korona kaselj

V lrkarni sem ze prej sprasevala, pa prejsnji teden spet, a mi niso znali povedat.

Kaj za korona kaselj?
Nekaj za izkasljevanje ali za pomiritev kaslja?
Tega nikner nisem zasledila. Vsi samo govorijo, da nekaj za temperaturo, kaj pa kaselj?

V enem od clankov z naveti je pisalo, da se priporoca jemanje sleza in smrekovih vrsickov. Mislim da sem to videla na novi24, poglej ce je clanek se tam.

Če je hudo, ne pomaga nič od naravnega, ampak pumpice , kot jih imajo npr. astmatiki, na Rp. da razširijo takoj najmanjše pljučne alveole, da lažje zadihaš, da “razpre pljuča” – seveda če v njih ni edema in če je za doma obvladljivo in če ne potrebuješ bolnišnične oskrbe.

Jaz za umiritev kašlja v 4 dl vode prekuham 2 cm svežega ingverja, narezanega na koščke, notri stisnem malo limone in dodam žlico medu. Pri običajnem kašlju mi to najbolj pomaga.

https://www.bodieko.si/lovorjev-sirup-proti-kaslju

https://zdravim.se/lovorjev-sirup-proti-kaslju/

Lovor je lahko svež ali posušen, sladkor lahko nadomestiš z medom.

lovorjev sirup:
6 lovorovih listov (sveži ali suhi)
2,5 dl vode
6 žlic sladkorja (če je možno, rjavega, lahko pa namesto sladkorja tudi med)
sok 1 limone

Zavrite vodo in ji dodajte lovorove liste. Pokrijte lonec in pustite stati približno 10 minut, nato pa odstranite lovorove liste ter čaju primešajte sladkor in sok ene limone. Mešajte, dokler se sladkor povsem ne raztopi. Vaš domači sirup je zdaj pripravljen.

Žličko lovorovega sirupa proti kašlju lahko zaužijete večkrat na dan, dokler se težave s kašljem ne umirijo. Sirup shranjujte v hladilniku, kjer bo počakal več dni, uživate pa ga lahko tako mrzlega kot vročega.

Ravno razmišljam, s čim smo založeni v primeru kašlja. Čaj in mazilo materine dušice, sirup smrekovih vršičkov, kupila sem še ene tablete Panatus. Morda bi v poštev prišel še sirup črne redkvice?
Kaj se uporabi za vročino in bolečine? Lahko Nalgesin?

Lovor ima veliko vitamina A, B in C, pa tudi železa, kalcija in magnezija. Krepi odpornost, deluje protivnetno in pomaga tudi pri premagovanju sladkorne bolezni. Pokazal se je koristnega še pri težavah z revmatizmom, migrenami in menstrualnimi krči. Lovorjev sirup prav tako uspešno blaži prehladna obolenja in pomirja kašelj. 

Recept za lovorjev sirup z medom 🙂

https://znam.si/recepti-in-hrana/napitki/lovorjev-sirup-z-medom/

Kakšen korona kašelj???  Suh, dražeč, moker???

Odvisno kakšnega imaš, tako se potem zdravi.

 

Wonderful post, and your dedication to this topic is truly commendable. It’s reassuring to witness this subject gaining traction on the platform. Your commitment to exploring it is much appreciated. Here also check this link https://ff-advanceserver.com/ visit it.

New Report

Close