Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj za kosilo danes? na hitro

kaj za kosilo danes? na hitro

Sem ravno prišla domov, mož pride v kratkem. Nekaj bi na hitro pripravila za kosilo. Kaj je taklega? Kaj vi v takih primerih skuhate?

Potegnem kaj iz skrinje. A nimaš nič? Ja šit. Kaj pa imaš doma?

Kaj pa imas doma? In kaj jeste ob drugih priloznostih, ko ni casa za dolgo kuhanje?
Ne vem, kaj bi ti koristilo nastevat, kaj je nekdo drugi, ce mogoce nimas sestavin ali necesa ne matare.

Torej, najprej inventura:
– od zelenjave je doma…
– od skrobnih zivil imamo…
– ce bi jedli meso, je na voljo…
– za cim prej porabit je…
Mogoce ti med pregledom zivil pride samo po sebi kaj na misel.

Ma če niste glih na tesnem z denarjem si vzemi fraj nedeljo in pojdite ven. Nekaj na hitro kuhat se ne splača, pa še potem pospravljat in imet pokvarjeno popoldne, ker ob štirih bo itak tema.

Naredi si uslugo.

To pa tudi ni slaba ideja. Ali pa narocis pizzo, ce ti ni za hodit okrog.

Jaz tud ne vem kaj bom kuhala

Doma imam bolj malo stvari. Naredila bom milansko rižoto in endivjo v solati.

Podobna situacija pri nas doma danes. Smo se kar zmenili enoglasno, da bodo za kosilo spageti bolonjeze. 1,2,3 in smo ze siti in na kavcu pred tv

To je tista kremasta rižota z žafranom? Nebeško dobra.

A bolonjez iz piksne, da je 1,2,3?

Najbrž. Prava domača bolognese naj bi se kar dolgo na počasi pajcala.

Bolonjez s cisto originalnimi sestavinami postane uziten po kakih 20 minutah dusenja. Pasta se skuha vmes. Plus 10 – 15 minut za pripravo, je lahko v dobre pol ure na mizi.
Ja, za tapravi okus se cmari 3 ure. V 20 minutah pac se ne razvije celega okusa, ampak kadar se mudi, je tudi kaki kompromis dovolj dober. Se posebej, ce ni nic skodljiv, ampak gre res samo za odtenek v okusu.

Res, vsak dela kar mu paše, ampak nikoli nisem razumela ljudi (predvsem žensk), ki začnejo razmišljat pet minut preden bi že morala hrana biti na mizi, kaj bodo kuhale.

Na srečo nisem tak tip človeka in si zmeraj že zvečer naredim načrt v glavi, kaj in kako. Če je možno že prejšnji dan kaj naredim in drugi dan samo dokončam, velikokrat pa skuham za dva dni skupaj in je tudi ok.

Skratka, pri nas to ne bi palilo, ker me taka neorganiziranost spravlja ob živce.

Ampak, če ste vi zadovoljni sem jaz tudi, heheeeee.

‘gomoljke’: krompir, pesa, kolraba, pastinak, korenje, zraven pa še fizol s cebulo, peceno v pecici.
Za zakljucek dneva domaci jabolcni strudelj ze n-jtic to jesen.

P.s.: kar naprej vleceno testo vlecem in polnim z jabolki, ki jih je letos reess v obilju. No, polnilo je tudi sem in tja slano.

Najbrž. Prava domača bolognese naj bi se kar dolgo na počasi pajcala.
[/quote]
Spet pametne mone. Me ful zanima katera cmari bolognese 3 ure. Jaz jo nikoli ne kuham vec kot 40-50 minut. Mislim, da tudi vecina vas. Ampak ne. Zdaj je treba bit pameten.

Spet pametne mone. Me ful zanima katera cmari bolognese 3 ure. Jaz jo nikoli ne kuham vec kot 40-50 minut. Mislim, da tudi vecina vas. Ampak ne. Zdaj je treba bit pameten.
[/quote]

Ja jaz jo cmarim, ker ko jo delam jo delam za večkrat, kot tudi večino drugih jedi. Imam vedno nekaj zaloge gotovih jedi v skrinji.

Mi smo spontani. Jemo takrat, ko smo lačni, zato kosilo ni vedno ob isti uri na mizi. Se nam zjutraj zalušta curry, letimo po sestavine in je. Ali pa se nam zalušta pizza in jo naročimo. Približno že načrtujemo kuhanje, a bolj v smislu, kaj imamo od hrane doma, da se porabi in ne meče stran. Po potrebi se še kaj dokupi in je. Prehranjevanje se nam ne zdi nekaj tako zakompliciranega, da bi ga bilo treba načrtovati dan vnaprej.

[/quote]
Ja, kuha se 3 ure. Ce zadevo imenujemo bolonjez. Ce recemo “polivka”, je pa v pol ure. Sicer pa je omaka zelo hvalezna za zamrzovanje in lahko naredis za veckrat, potem pa je odtajano tacas, ko se skuhajo testenine. Pa ko se kuha, itak ne stojis cel cas zraven, tako kot pri golazu ali goveji juhi ne. Tisto se pac samo dela nekje zadaj na stedilniku, po moznosti dan vnaprej, in nikogar ne moti.

[/quote]

Jaz jo.
A je problem? Lonec stoji na štedilniku in omaka se kuha. Tako kot golaž ali goveja juha. Ali razne pravilno pečene pečenke, goveji zrezki, ipd. Nobena od teh jedi se ne naredi v pol ure. Za najboljše jedi je potreben čas.

Očitno spadaš med fane raznih muzlarjev tipa Jamie Oliver, ki prodajajo bučke v smislu, da se da skuhati VSE jedi v pol ure. Se ne da, žal. Vsaj prave ne.

Jaz jo.
A je problem? Lonec stoji na štedilniku in omaka se kuha. Tako kot golaž ali goveja juha. Ali razne pravilno pečene pečenke, goveji zrezki, ipd. Nobena od teh jedi se ne naredi v pol ure. Za najboljše jedi je potreben čas.

Očitno spadaš med fane raznih muzlarjev tipa Jamie Oliver, ki prodajajo bučke v smislu, da se da skuhati VSE jedi v pol ure. Se ne da, žal. Vsaj prave ne.
[/quote]

Pa še za njega včasih pol ure pomeni da rezkaš in pripravljaš pol ure, potem butneš v pečico in nekam greš za 4 ure.

V pol ure se recimo edino kak vok da nardit, pri nas je dostikrat na repertoarju.

Hitro in enostavno: gosta fizolova juha z bleki ali ricet, repca ipd. Mesojedcem pa notri se narezes klobaso. Zdravo in hitro.

Jaz jo.

[/quote]
Se nisem slisala, da bi Oliver kdaj rekel za VSE jedi, da se dajo v pol ure naredit. Ima poleg vsake objavljen cas priprave, cas pecenja/kuhanja in tezavnostno stopnjo in z malo rezerve pri casu priprave stvari drzijo.
Res pa je imel pred casom serijo oddaj s hitrimi obroki. Ampak to je slo za par jedi, kot ideje ravno za take dni, ko ni dosti casa. Ne pa kar vse… 🙂

Se nisem slisala, da bi Oliver kdaj rekel za VSE jedi, da se dajo v pol ure naredit. Ima poleg vsake objavljen cas priprave, cas pecenja/kuhanja in tezavnostno stopnjo in z malo rezerve pri casu priprave stvari drzijo.
Res pa je imel pred casom serijo oddaj s hitrimi obroki. Ampak to je slo za par jedi, kot ideje ravno za take dni, ko ni dosti casa. Ne pa kar vse… 🙂
[/quote]

Hvala za natančno prebiranje mojih postov.
Res je, nikoli ni omenil, da se VSE jedi kuhajo samo nekaj par deset minut, je pa vseeno lansiral serijo, kjer je predstavil svoje ekstra hitro pripravljene jedi, kjer smo lahko videli, da prikazuje samo kuhanje, ne pa dejanske priprave živil.

Pa še to vidim, da nisi ravno spremljala oz. gledala oddaj, glede na to, kaj pišeš in kaj vse je model uspel spacati v tistih minutah 😉 Ciao.

Kako pa pripraviš ričet na hitro? Pri meni kar traja, pa še ješprenj in fižol je treba namočit čez noč.

Jesprenja niti ni treba namakat, je v kake pol ure kuhan. Fizol pa uporabis iz konzerve. Ce imas prostor v skrinji, ga lahko tudi nakuhas nekaj porcij vnaprej in zamrznes.

Vseeno pa tudi meni ricet ne spada med hitre jedi. Je boljsi, ce mu das dovolj casa in se boljsi je naslednji dan.

New Report

Close