Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj za nedeljsko kosilo?

Kaj za nedeljsko kosilo?

Kaj boste imeli jutri pri vas za kosilo?

Hvala za ideje.

perfektne monovke nič, ker hrana ubija :)))

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

popečen piščančji file,krompir priloga vloženi malancani in skleda solate radič in zimska rjavka 🙂

___________________________________________________________ http://www.facebook.com/rednnammay ___________________________________________________________

Mi bomo imeli makarone z brokolijem v sirovi omaki. Danes smo imeli pire krompir, polpete s skuto in brstični ohrovt v omaki.

Sendvič s tuno na poti, pa sadje in voda.

Orada, pečen krompir, solata.

goveja juha z domačimi rezanci
čevapčiči
ohrot kot zelenjavna prloga
zeljna solata s fižolom
jabolčni zavitek

Same faj jedi,,me kdo povabi???

Govejo juho s posušenimi kockami kruha, špinačo, pire krompir. In čokoladno pecivo, pečeno že danes.

Jaz imam jutri povabljeno družbo na kosilo, naredila bom:

Oranžno bučno juho
Pečenko – rebrca s kožo
Riž s česnom
Lovsko omako z jurčki
Brokoli z maslom
Pečen krompir s papriko in rožmarinom
Radič s fižolom

Domače kremne rezine in kava

travo bomo pasli … je tako lepo sveža po današnjem deževju

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Goveja juha z rezanci, ajdova kaša z zelenjavo, pečen svinjski vrat in rdeči ter zeleni radič v solati.

lp

Ričet, obožujem ga.

Vidim, da vam ne gre slabo….

tole objavico ja avtor/ka pošlje vsem medijem … ki blejejo o krizi, da ljudje nimajo za hrano …

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Ampak res! Ko tole bereš, dobiš občutek, da se cela Slovenija gre hudo kulinariko, res hudo! Moram pa reči, da v moji bližini ni enega takega. Živijo od nekih hrenovk, “Kekec” paštete, morda še čevapov na žaru pa zamrznjene juhe “od tašče”. Nič mi ni jasno 🙁

5-6 postov z jedilniki = cela slovenija??? Od tega ima ena goste na obisku.

Pismo ste eni usekani! Najbolje, da je meso še samo za tajkune in nesposobne politike na voljo, raja pa se zadovolji s krompirjem in se ob tem 1000x zahvali!?!?!?

Saj mediji tudi objavljajo statistiko na podlagi 500 klicev.

Za tiste, ki se zgražate nad “bogatimi” kosili: mi si v nedeljo tudi radi privoščimo, pa v soboto, če je možno, da skupaj uživamo v druženju in “taboljši” hrani, med tednom pa jemo skromno! Ne mi bluzit, da je narod prebogat. Nekaj je treba kuhat, če pa nekdo kupi (poleg krompirja in domače solate) še bedrca v akciji za 4€, ki jih potem je nekaj oseb, je pa to vse prej kot bogatija.

Danes sem porabila stare zaloge in skrajce od kruha (jih devam v skrinjo in ko se naberejo jih ponucam) in naredila cmoke za jutri. Strošek?
Peteršilj+čebula+malo slanine+malo olja=2€, cmoki so pa za 3x.

Naredila bom še zrezke v omaki (meso 5€+konzerva graha 0,69€+2 korenčka 0,10€+malo čebule in začimb recimo 0,3€)
zelje v solati s fižolom=0,5€

Torej se bo jutri za okoli 8€ do sitega najedlo 5 ljudi. Jako smo bogati, a?

Pa včerajšnji pire krompir sem tudi ponucala za svaljke. In zraven bo omaka, ki bo stala recimo 3€. Bogatija brez primere, kajneda.

Ob tako vsakodnevnem vprašanju sem pričakovala mirne odgovore. Tukaj pa se naj bi ljudje zagovarjali, ker jedo kosilo? Pa kam smo prišli? :((((

Te moram pohvaliti, ker očitno kar znaš kuhati in znaš hrano tudi reciklirati (cmoki, svaljki). Veliko ljudi pač tega ne zna in zato težko spacajo skupaj kosilo za tak denar za pet oseb. Vključno z mano, še nisem sama delala cmokov (no, enkrat, pa mi niso ravno uspeli) in svaljkov sama.

Pri nas bo goveja juha, sv. pleče v omaki, kruhovi cmoki in endivija s fižolom.

Goveja juha z rezanci, govedina iz juhe, pražen krompir, korenje in grah, solata.

In ne vpijte da sem bogata, govedino za juho sem si “privoščila” po nekaj mesecih.
Mislim da goveje juhe nismo jedli od pomladi!

Med tednom pa itak skromno.

Vsi se zgražate nad kao bogatimi jedilniki, ki v bistvu sploh niso!
Od kod pa vam denar za internet in telefon? A ni to luksuz v primerjavi s hrano?!

Sv. vrat brez kosti, pire krompir, omaka z veeeliiiiko jurčki, solata.
Popoldne rolada, kava.
Večerje ob nedeljah nimamo.

dajte raj povedat kakšen meso kupite za zrezke
mi ne maramo mastnega in mož mi učeri
prinese govedino za zrezke mal več kot kilo in da 12e
mene je skor kap
drugač pa bojo zrezki krompir solata

New Report

Close