Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj za odišavljenje prostora?

Kaj za odišavljenje prostora?

Kaj uporabljate za osvežitev, odišavljanje prostorov? Rabila bi nekaj, po čemer ne boli glava, torej čimbolj naravno, pa da učinkuje…

Kaj in kje naj nabavim?

Razmišljaš pravilno – nobenih svečk, indijskih paličic, raznih el. vložkov, sprejev….

Najbolj naravno je, da večkrat na dan prezračiš prostore. Da v stanovanju ne kadite. Da imate čim manj zaves, preprog….1x tedensko čiščenje bi kar zadostovalo, da se v prostoru ne nabira svinjarija in smrad.
V kuhinji še posebej pazite na zračenje in čistočo. Zapirajte vrata.

Meni najbolj odišavi stanovanje, ko likam sveže oprano perilo. Ali pustim priprta vrata kuhinje, ko pečem kruh.
Po kakšnih obiskih, ko spucam in prezračim in ker imamo centralno kurjavo in suh zrak – prinesem v dnevno sobo lonec vročega čaja (vseeno kateri – lipov, kamilični….) da se izpuhti in zadiši.

Vse to kar zadostuje – pa zračenje oblačil (bund, plaščev) na balkonu, podstrehi…kar imaš na voljo in kadar ni vlage v ozračju.

Jaoo, kako meni smrdi, če gremo npr. v picerijo – in potem cunje smrdijo v stanovanju, ko pridemo domov.. Zato gremo (če se le izide) na pol urni sprehod, pa še dobro je za prebavo, haha!

zavri malo cimeta in klinčkov

na radiator daj pomarančno lupino … dovolim tudi mandarino 🙂

Ja, se strinjam z vsem napisanim…in tudi vse to tudi upoštevam, problem je drugje (v hiši nismo sami) in smrad prihaja od tam. In se ga z zračenjem ne da odstranit. Bi bila bolj kakšna temeljita dezinfekcija potrebna, ampak ena oseba pač ni ravno navajena na to. Pa ne bom nič več pisala, ker bo cel kažin nastal 🙁

Imam naravni sivkin sprej, ki sem ga sama naredila iz sivkinega koncentrata in je fajn, samo tisto je bolj za zvečer, ker je tak pomirjujoč vonj.

Sveže zlikano perilo je tudi zakon :)))

Bom poiskala kaj naravnega.

Celo pomarančo nabodeš s klinčki in to pustiš v prostoru.

Redno zraci prostore pa ti ne bo smredlo v bajti. Drugace pa pomarancni olupek das na radiator ali pa par kapljic etericnega olja zmesas z vodo in das v izparilnik.

Klinčke rahlo popečeš na plošči … ali pomarančne olupke. To ubije vse neprijetne vonjave.

V hodnik oz. proti prostoru, od koder prihaja smrad, nastavi smrekove veje …

Pa moje sožalje.

New Report

Close