Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj za prilogo k lososu?

Kaj za prilogo k lososu?

Običajno jemo blitvo in krompir, bi še kaj drugega. Lososa spečem v ponvi, brez dodatkov, tako nam je najboljši. Ne bi raznih omak in rižot z lososom (se mi zdi, da se tam kar izgubi).

Kaj še paše zraven?

Pečen krompir, paradižnikova omaka s feto, tatziki, kuskus. Meni tudi v rižoto losos ne paše, v kakšnih smetanovih omakah mi je pa dober – recimo s širokimi rezanci.

V foliji v pečici pečen sladek krompir, po želji z malo masla, popra in soli. Na pari kuhan brokoli, pokapan z malo oljčnega olja ali preliti z na maslu prepraženimi drobtinami. Ali pa krompirjevo kumarična solata s koprom ali peteršiljem.

Tudi dober domač pire krompir – lahko mešan s cvetačo, pa žličko tartufnega olja… Ali pa samo mlada narezana čebulca, pa malo sojine omake prej noter.. Ali pa samo posut po vhu z mletimi arašidi…

enako tudi samo pire iz cvetače… ali pa čičerike… z enakimi dodatki in začimbami..

Pa losos mariniran ene pol urce v sojimi omaki, pa posut s sezamovimi semeni in na hitro lepo hrustljavo v kosu popečen… Ali pa na grilu, pod havbo, na hitro – dodatek sol, grobo mlet poper in limetin sok – po pečenju, ne prej..

Pri nas največkrat jemo na soli pečenega lososa. Manj vonja in nič dela.

Zraven pa široke rezance in dušen koromač.

Ali pa kose lososa zložimo na pekač, zraven cvetke brokolija, vse skupaj spečemo. Zraven pa še pire krompir in eno tako rahlo pekočo vinaigrete omakco za čez brokoli.

lososa, pa mačkam vrzi!

Beluši, brokoli (ne kuhan, jaz ga naredim z česnom na ponvi), mešana pražena zelenjava, maslena špinača….

Na žaru popečen, zraven zelena solata z naribanim rdečim zeljem ter češnjevi paradižniki.

Pečen v pečici z zelenimi bučkami

Mi imamo radi široke domače rezance v kakšni malo bolj eksotični omaki, če je sezona domače šparglje, ali pa čisto mlad bolj droben pečen krompir, bučke dušene ali pečene…

Leča, seveda. Rdeca ali rjava.

Kako pa pripravite bučke?

Zelena paprika!!!!!!!!!! Včasih čičerika.

New Report

Close