Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Kaj za res lepo kozo na obrazu

Kaj za res lepo kozo na obrazu

Kaj lahko oz.s cim si mazati za lepo napeto kozo na obrazu 40 letnice

Ništrc! Sama se držim homeopatskega pristopa ohranjanja kože, več ali manj samo vodo in občasno piling. Če dovolj spiš, se koža na obrazu sama regenerira.

Za Bae najprej: hahahaahaaaa. Nalepi sliko, da te vidimo. Avtorica sprašuje za lepo napeto kožo, ne kako izgledati kot postarana ženska. To, da lahko zase ne narediš nič, vemo vsi, da je vedno opcija.

Avtorica, na trgu je vendar kup izdelkov. Nasveti pa so vedno nehvaležni. Zakaj – ker vsaki koži drugače paše, vsaka reagira na en izdelek drugače. Poskusi različne stvari, ne boj se poskusiti tako cenejše kot dražje izdelke. Na koži moraš v roku treh dni opaziti razliko, če ne, krema nima učinka, kot bi ga morala imelti. Vsakih par let pa kremo zamenjaj, saj se koža spreminja in z leti tudi njene potrebe.

Namažeš se z brez maščobno majonezo, ki pride iz dveh drugačnih jajčkov kot taprava.

Za lepo kožo imajo največ zaslug:
1. geni
2. zdrava prehrana in veliko vode
3. veliko gibanja na zraku a ne pretiravanje na soncu
4. nega
Nega z mazili je šele na zadnjem mestu. Kože so različne in različno reagirajo. Poizkušaj in izbiraj. Ko ti nekaj ustreza uporabljaj, dokler ti koristi.
Delaj si tudi naravne maske (jogurt, med, limonin sok, avokado, kumarice…. itd… pobrskaj za recepti)
Sama imam 50 let… kožo imam lepo brez posebne kozmetične nege. Tako pravijo tudi drugi ki me vidijo – pravijo da ne kažem svojih let.
V zadnjih nekaj mesecih se mi je koža na obrazu poslabšala (postala je rdečkasta in na določenih predelih suha) zato sem začela uporabljati negovalno kremo eucerin (za rdečico) za obraz. Trenutno mi dobro dene. Za čiščenje pa zjutraj in zvečer uporabim miceralno vodo (čisto navadna iz Lidla “Cien” se mi najbolje obnese)
Prej sem občasno za nego uporabljala 100% aloa vera gel (posebej poleti, po plavanju in sončenju) ali kokosovo olje, ali karitejevo maslo… občasno naravno glineno masko (za čiščenje).
Zdaj torej redno, nekaj mesecev negujem kožo z eucerinom (sem sicer nagnjena k alergijam in dermatozam zato malce bolj pazim, kaj dam nase in vase 🙂

Za res lepo kožo je najbolj važno kaj daš vase. Prehrana, veliko vode in čim manj kemije na kožo! Pozanimaj se malo o naravni ‘kozmetiki’. Te male kremice za velike denarčke so samo za velike zaslužke na račun obupanih ovc.

Pij vodo, ne obremenjuj kože z make upa navlako in ne glej jeznorito. :).
Na gene pa ne moreš vplivat. jaz mam podedovan zegen za lepo kožo.

Več kot 90% (mladostni videz kože) je v aktivnem izogibanju soncu. Slednje je zelo enostavno preverljivo, samo pogledate svojo kožo naprimer pod pazduho in nato na obrazu, rokah itd…

Po moji izkušnji precej pomagajo prehranska dopolnila, ki vsebujejo MSM. Sem tvojih let in opažam razliko, odkar jih uživam. Trenutno sem najbolj zadovoljna z napitkom Kolagen Shot, predvsem ker ni tako ogabnega okusa kot ostali 🙂 vpliva pa tudi na lase, nohte..ne samo na kožo.

Sama uporabljam vodo, tonik in araganovo olje. Skoraj nikoli ne uporabljam pudra, samo maskaro.
Pazim še, da dovolj pijem in jem čim manj mlečnih izdelkov. Pa odkar sem dobila par kg več, je koža bolj napeta:)

Ja res je, na stara leta prav pride kakšen kilogram viška, se gube malo zlikajo 😉 Drugače se pa strinjam, najbpomembneje je, da človek spije dovolj vode, si zagotovi dovolj spanca in se zaščiti pred soncem. Za celovito nego pa je pomembna tudi prava krema… Jaz sem jih že kar nekaj zamenjala, ker se koža spreminja in ji v različnih obdobjih pašejo različne sestavine.. Trenutno že nekaj časa uporabljam lux-factor 4D kremo in sem zelo zadovoljna, ker zelo ustreza moji koži. Upam, da je še dolgo ne bo treba menjati, ker je koža res videti odlično 🙂

Joooj s tem vprašanjem se tudi jaz že kar nekaj časa ubadam. Vem ,da lahko veliko naredim s hrano in kakšnim dopolnilom, ampak trenutno potrebujem tudi novo kremo.. Tako, ki bo zdržala cel dan tudi pod ličili in da bo koži ugajala, da ne bo zategovanja.. Gubice se počasi pojavljajo in bi jih rada malo upočasnila.. Ima katera kakšen nasvet?

Predvsem vam svetujem, da se ne obremenjujete in ste kar se da skromne, zadovoljne in srecne.. to pozene kri po zilah in na obraz in vas dela lepe in koza je bolj napeta. Gubice je treba znati nosit, to so leta modrosti in samozavescanja.. to je okras, ki nastane sam. Ce vidim 40,50 letnice brez gub kaj drugega lahko vidim kot samozanikanje in strah pred sprejetjem.. predvidevam po uporabi polnil in botoxa..in poznam ta tesnobni obcutek. Da se ohrani naravno lepoto je pomembno, da smo notranje lepi in srecni, da smo ponosni na mini gubice, da ohranjamo lepoto na naravne nacine in da smo pri drugih zapisani kot srcne in lepe osebe. To je resnicna lepota, vse ostalo je blamaza in lahka manipulacija, ki hrani lacno duso z zrakom.

Predvsem vam svetujem, da se ne obremenjujete in ste kar se da skromne, zadovoljne in srecne.. to pozene kri po zilah in na obraz in vas dela lepe in koza je bolj napeta. Gubice je treba znati nosit, to so leta modrosti in samozavescanja.. to je okras, ki nastane sam. Ce vidim 40,50 letnice brez gub kaj drugega lahko vidim kot samozanikanje in strah pred sprejetjem.. predvidevam po uporabi polnil in botoxa..in poznam ta tesnobni obcutek. Da se ohrani naravno lepoto je pomembno, da smo notranje lepi in srecni, da smo ponosni na mini gubice, da ohranjamo lepoto na naravne nacine in da smo pri drugih zapisani kot srcne in lepe osebe. To je resnicna lepota, vse ostalo je blamaza in lahka manipulacija, ki hrani lacno duso z zrakom.

New Report

Close