Kaj za večerjo, prigrizek za kolegice
Zdravo!
Odkar delamo na daljavo se ob petkih 3 kolegice dobimo vsakič pri eni na obisku. Dobimo se ob petih in potem smo skupaj do pol devetih. Prišlo nam je v navado, da vsaka pripravi tudi večerjo. Na začetku je bil to narezek, potem smo se tega naveličale in zdaj smo dale skozi že cel kup prigrizkov iz listnatega testa, pico, tortile, tatarec, tople kruhke. Ta teden sem na vrsti jaz in bi rada pripravila nekaj, kar še nismo imele.
Ima katera kakšen dober predlog?
sirova plošča
tapas
1. Rižev narastek
2. Palačinke z marmelado
3. ocvrta jajca s kruhom
4. polento z jogurtom
5. testenine z zelenjavno omako (ali z gorgonzolo)
6. palačinke (noter daš rezino šunke in sira), zaviješ in daš v pekač in v pečico za 15 minut
7. ocvrte miške
8. ocvrt sir
9. dobro zelenjavno juho, za prilogo skuhaš puding
10. zelenjavni tortelini z maslom in naribanim sirom
Če ti odveč lohka tud spečeš kak domač, hrustljav kruh, narediš male kruhke, jih namažeš s tuno, kakim zelenjavnim namazom, itd. Lahko tud nardiš nekaj malih toastov. Lahko tud spečeš kdaj kaka jabolka če jih imate še, jih mal potreseš s sladkorjem po želji(lahko tud s karamelnim, navadnim belim, kokosovim). Ideja s palačinkami tud je dobra, kot sem zgoraj vidla(če imaš kake domače marmelade jih zraven postrezi da si namažete gor). Lahko tud ameriške palačinke in si date gor javorjev sirup. Kak tiramisu mogoče malo za posladkat, pannacotta. Skuhaj kdaj kak puding(vaniljev, čokoladni, lahko po želji seveda daš gor smetano, okrasiš-dekoracija da je lepše). Raffaello(in iz njega oblikuješ male snežake, šal jim narediš snežakom iz dolgih kislih bonbonov, rokice iz klinčkov-sama sem jih oblikovala, pa sem se spomnila. Ne vem če se ti da tolko ustvarjat seveda, ideja pač). Browniji s kremnim sirom, kokosovi poljubčki. Kako vročo čokolado lahko pripraviš, kako posebno kavo skuhaš(kak poseben okus), kak božični čaj itd
Španske vetrce spečeš 🙂
Vsakič kaj drugega da bo bolj zanimivo 🙂
Idej kukr češ 🙂
Obloženi kruhki (avokadov namaz, tunin namaz), topli kruhki, danski obloženi kruhki z rakci in lososom.
Domač črni kruh, suha klobasa in zaseka 🙂
Rižota! Ampak samo, če znaš narediti dobro 😉
Morski sadeži – dagnje na buzaro s špageti, ocvrti rakci…
Skratka vse, kar ni sladkega 🙂 Vsaj pri meni je tako…
Meni so za take priložnosti všeč:
– mini nabodala z mocarelo, češnjevim paradižnikom in klobaso za žar (hrenovko, mesno kroglico, kranjsko klobaso….), zraven ponavadi spečem še sirove palčke iz kvašenega testa
– španska pita, ki se krasno reže in lahko daš noter bolj ali manj karkoli, dobra je vroča, topla in hladna
– razne slane pite (kiš), ki jih narežeš na manjše koščke in zložiš na pladenj
– šmoren iz pečice in sadna solata
– palačinke s šunko in sirom iz pečice (prelito z jajčko in kislo smetano), ki jih lahko serviraš porcijsko ali malo ohlajene narežeš na kolobarčke, zraven kakšne vložene kumarice oziroma nekaj kislega
– slana rulada z zelenjavnim/ribjim/mesnim nadevom
V glavnem karkoli se da razrezati na manjše kose, in servirati na pladnju, da si vsak vzame in se počasi “gricka” cel večer.
Za slano grickanje kupis ze danes pol kilski hlebec kruha, v petek ga narezes v mrezo, kot bi rezal na kockice, samo da ne prerezes do dna, da se dol se skup drzi. Namazes z zeliscnim maslom, oblozis s sunko in ribanim sirom in das v pecico, da se malo zapece in d ase sir stopi. Potem das na desko in si vsak sam trga.
Za sladico pa jabolcni zavitek, ce hoce pa kaj lahkega, lahko kaksno skutno pecivo ali jogurtova strjenka ala pannacotta.
Pohančki – kupim mini piščančje fileje in jih spoham, redkvice, mini kisle kumarice, olive, na palčke narezan surov korenček, tri vrste sira oz. sirova plošča po francosko ( npr. brie, gorgonzola, gauda), belokranjska pogača (včasih naredim tako pisano, en del je z makom, drugi s sirom, tretji s koščki kraške pancete, četrti klasičen s kumino in soljo) ali pa na rezine narezana francoska štruca (rezine lahko na tanko premažemo z maslom in popečemo v pečici na s peki papirjem obloženem pekaču), lešniki in grozdje brez pešk. Naredim vsakega malo – zaradi sadja in zelenjave je prigrizek bolj zdrav in poješ manj ‘ta težkih’ stvari.
Oprosti ampak meni je tvoj post za crknit smešen. Delate od doma – a razumete, zakaj? Zato, da niste v stiku, zato da se omeji možnost prenosa okužbe, če bi katera zbolela. Delodajalec se trudi in organizira delo od doma, da bi ja preprečil, da se ne bi okužile, ve pa se ob petkih dobivate:-))))))))
jao kokošnjak
Daj reci svojemu šefu da se đabe trudi, pridite lepoo v ponedeljek vse v pisarno in tam fino vsak dan kofetkajte, pa ne boš imela več problema kaj postreči ob petkih ko se dobite.
Pulled pork burgerji.
Pečenko lahko spečeš en dan prej in jo imate recimo za kosilo. Preostanek lahko uporabiš za tele fenomenalne burgerje. Bombetke lahko kupiš, ti pa predlagam, da jih tudi narediš doma, ker so odlične.
Domači burger kruhki:
-500 gr. bele gladke moke
-21 gr.svežega kvasa
– žlička sladkorja
-2 žličke soli
-žlička domače masti
-polovico lončka jogurta
-1 dcl mleka
Kvas zdrobimo vlačno vodo, dodamo sladkor in ko se dvigne vanj vmešamo jogurt in mast. Naredimo luknjo v moki kateri smo dodali sol, vmešamo kvasni nastavek, dodamo mleko in toliko vode, da dobimo mehko testo. Ne sme se več lepit. Pomokamo posodo in vzhajamo testo vsaj 45 minut. Nato naredimo 6 okroglih kruhkov, jih položimo na peki papir, rahlo sploščimo in spet vzhajamo 20 minut. Pred peko namažemo z maslom in pečemo 20 minut. Ko so pečeni jih spet namažemo z maslom in pokrijemo, da se malo ohladijo.
Pulled pork-natrgana svinjina.
Lahko uporabimo katerikoli kos svinjine. Predlagam pleče ali stegno, ker je bolj sočno. Meso nasolimi in natremo z začimbami en dan prej. Pečemo pokrito pol ure na 220°c, nato znižamo na 150 in pečemo vsaj 4 ure. Vmes pazimo, da je v posodi dovolj tekočine s katero zalivamo med pečenjem. Ko je pečeno pustimo, da se malo ohladi in z vilicami raztrgamo meso kar v pekaču, da se napije tekočine v kateri se je peklo. Dodamo bbq omako, kečap, rdečo mleto papriko, malo sladke sojine omake in premešamo.
Burgerje sestavimo po želji. Mi smo uporabili majonezo za podlago, dodali meso, kečap in mešano kislo solato ali pa namesto solate paradižnik ali pa zmešan nariban korenček s kislimi kumaricami majonezo in malo kečapa.
V glavnem po želji, kar ima kdo rad.
Dober tek vam želim!
Pulled pork burger : To je za desce ob 5ih popoldan ob piru.
Ne pa za 3 zenske ki se dobijo na 4 urnem cveku.
[/quote]
Pa za tiste, ki si lahko protetiko ven vzamejo in sperejo – pulled pork gre grdo za zobe in zobotrebec/še zobna nitka ne nikakor ne pomaga ven zbezat potem 😛
Za ženske je tole:
https://i.pinimg.com/originals/79/22/b2/7922b25ee18a2cfeb4e036cf0c3aa05f.jpg
https://i.pinimg.com/originals/9d/c1/b6/9dc1b60aa5bee27c3a01fe25d8f0bafd.jpg
https://i.pinimg.com/originals/fb/52/c8/fb52c8356ac8f882dca128b1df99da22.png