Kaj za vraga je zavarovanje kredita
Ko vzameš stanovanjski kredit, si banka zaračuna zavarovanje kredita, ki ga seveda ti plačaš. Kar pomeni, da če ne boš mogel plačevat, bo zavarovalnica povrnila denar banki, ampak se bo pa usedla na tvoje stanovanje oz. na dediče potem.
Zakaj torej JAZ plačujem to zavarovanje? Zakaj ga ne plača banka zavarovalnici, če gre za to, da banka ne bo imela izgube in bo dobila povrnjen kredit??? Če jaz hočem zavarovati svoj kredit, bom jaz plačal zavarovalnici premijo, kar pomeni, da bo ona namesto mene odplačala moj kredit. To je zavarovanje kredita!!
Mi pa bankam plačujemo, da bodo one imele zavarovano!! V čem je štos? Česa ne vidim?
Koliko plačujete tega mesečno?
Sklene se zavarovanje za npr. če se ti kaj zgodi in dediči zaradi tvojega dolga ne bodo obremenjeni. Če pa ti ne boš mogel plačevati, se ti bo banka usedla potem na nepremičnino in bo šla na dražbo. Če bi pa banki že plačala tvoj kredit zavarovalnica, se bi ti pa potem vedla na vrat zavarovalnica. Ponavadi take stvari pristanejo na dražbi. Ti bi pa vzel kredit, pol naj ga pa drugi odplačilo, magar kar banka sama. Za tvojo premijo zavarovanja npr. 500 evrov, naj pa zavarovalnica poplača se ostalih 45.500 ☺️☺️☺️
Šišmaš, 04.10.2023 ob 21:16
Sklene se zavarovanje za npr. če se ti kaj zgodi in dediči zaradi tvojega dolga ne bodo obremenjeni. Če pa ti ne boš mogel plačevati, se ti bo banka usedla potem na nepremičnino in bo šla na dražbo. Če bi pa banki že plačala tvoj kredit zavarovalnica, se bi ti pa potem vedla na vrat zavarovalnica. Ponavadi take stvari pristanejo na dražbi. Ti bi pa vzel kredit, pol naj ga pa drugi odplačilo, magar kar banka sama. Za tvojo premijo zavarovanja npr. 500 evrov, naj pa zavarovalnica poplača se ostalih 45.500 ☺️☺️☺️
Zavarovanje je, da banka dobi prej del denarja. Celoten postopek zaplembe in prodaje, je precej dolgotrajen… in tudi drag. Seveda tudi tista relativno nizka premija ne krije celotnega kredita
Peter pan, 04.10.2023 ob 21:46
Zavarovanje je, da banka dobi prej del denarja. Celoten postopek zaplembe in prodaje, je precej dolgotrajen… in tudi drag. Seveda tudi tista relativno nizka premija ne krije celotnega kredita
Ampak pri stanovanju moraš itak imeti zavarovano nepremičnino, ker gre pol vinkulacija v korist banke. Tko da se zavarovanju niti ne da izogniti. Kar se tiče pa zav. za primer, če se to kaj zgodi in preživiš, so zraven nafutrali še zavarovalnico, saj zgolj v plačujejo, povrne se pa nič. Banke in zavarovalnice ne bodo šle v svoj minus. Tisti, ki jemljejo na 20, 30 let, naj pač oreng premislijo. In pretehtati vse možne minuse zraven.
Točn tko, 04.10.2023 ob 22:31
Če želiš dobiti bančni kredit, ga moraš zavarovati zato, da banka ne bo oškodovana ob morebitnem neplačevanju obrokov kreditojemalca. Če želiš zavarovati sebe in bližnje zaradi morebitne nezmožnosti plačevanja kradita (bolezen, smrt…), je to drugo zavarovanje, ki ga skleneš z zavarovalnico.
Saj to je ravno pizdarija!! Okej, razumem, da plačujem zavarovanje za kredit, da mi ga plačuje zavarovalnica, če ga jaz ne bom mogla, normalna stvar, da ga jaz plačujem.
Ampak da plačujem jaz zavarovanje, zato da BANKA NE BO OŠKODOVANA, če jaz ne bom mogla plačevati, je pa svinjarija!! To je rizik banke, naj si sama plačuje svoje zavarovanje!!! Plačuješ to zavarovanje, potem se pa itak usedejo na nepremičnino!!
To je podobno sranje kot tisto pri prodaji stanovanja, ko mora kupec poravnati stroške agencije. Kaj za vraga ima kupec s tem? Prodajalec je najel faking agencijo, da mu stanovanje proda, zdaj pa mora njegove stroške plačevati kupec?? Podobno je s tem zavarovanjem kredita za banko. Jaz plačujem zavarovanje banki, da ne bo reva banka oškodovana. Naj si sama plačuje faking zavarovanje, če se boji, da bo oškodovana!!!
Štajerska1972, 05.10.2023 ob 07:05
kredit: banka je v zasebni lasti, in nihče te ne sili, da vzameš vkredit.
In kaj ima to veze? Poleg tega ne nakladaj, kako je v zasebni lasti!! Ko je treba dokapitalizirati banke, jih pa z državnim denarjem, ne?
Država je konec leta 2013 v kapital NLB, Nove KBM in Abanke vložila 2,8 milijarde evrov. Za ta denar bi lahko zgradila dva tira med Divačo in Koprom po trenutni predvideni ceni.
Ne seri torej o zasebni lasti! Če bi šlo za to, bi te banke leta 2013 pač propadle, če vršijo korupcije in kraje. Zakaj jih torej niso pustili propasti kot pustijo vsa podjetja v zasebni lasti?? Dokler jih pa država dokapitalizira, pa nimajo kaj oni odločat, kdo bo kaj plačal, če vzame kredit. Zakonsko bi moralo biti urejeno, da za zavarovanje kredita plača jebena banka sama.
kredit, 04.10.2023 ob 20:49
Ko vzameš stanovanjski kredit, si banka zaračuna zavarovanje kredita, ki ga seveda ti plačaš. Kar pomeni, da če ne boš mogel plačevat, bo zavarovalnica povrnila denar banki, ampak se bo pa usedla na tvoje stanovanje oz. na dediče potem.
Zakaj torej JAZ plačujem to zavarovanje? Zakaj ga ne plača banka zavarovalnici, če gre za to, da banka ne bo imela izgube in bo dobila povrnjen kredit??? Če jaz hočem zavarovati svoj kredit, bom jaz plačal zavarovalnici premijo, kar pomeni, da bo ona namesto mene odplačala moj kredit. To je zavarovanje kredita!!
Mi pa bankam plačujemo, da bodo one imele zavarovano!! V čem je štos? Česa ne vidim?
Koliko plačujete tega mesečno?
se strinjam ja, velik nateg.,ampak večina to sploh ne razmišlja,kar nekaj plača. Ker banka mora ta riziko prevzet, sej zato je na trgu. ti pa plačaš lahko posebej zavarovanje, da ob primeru nesreče kredit ne bo padel na pleča ostalih družinskih članov. Ampak to je nižji znesek kot ti ga zaračuna banka. In pa problem je ta, da ti marsikje brez tega zavarovnja sploh ne dajo kredita. tako da itak ni izibire.
Štajerska 1972, 05.10.2023 ob 08:04
kredit:
Seveda so v zasebni lasti. Povsod po svetu so, problem je samo v tem da države jamčijo za denar komitentov. Torej če ne bi država vložila leta 2013 denarja v bančni sistem, bi se vsa država sesula, ljudje in podjetja bi izgubili ves denar, ki so ga imeli na računih…….Ne pametuj če ne veš.
Sesula bi se država zato, ker so ravno zaradi tega, ker banke vedo, da jih bo država finančno podprla z milijardami, brez razmisleka dajale ogromna posojila raznim oligarhom, politikom in magnatom. Brez kritja!! Kdo to počne, če je v zasebni lasti in ve, da ne bo država ničesar krila? A misliš, da so ti politiki bankrotirali? Itak da ne, ker osebno niso bili prav nič odgovorni! A je banka bankrotirala? Seveda ne, ker je vedela, da ni osebne odgovornosti in da bo itak država krila vse! Če bi bila pravila igre drugačna, a misliš, da bi nebrzdano dajali ogromne kredite nekomu samo zato, ker ima zveneče ime?
nihče ti ne bo dal kredita na lepe oči. kredit je vedno zavarovan, kakor hitro preseže nek znesek, ki je za banko previsok riziko
ali s hipoteko, ali z zavarovanjem pri zavarovalnici.
pri hipoteki ti banka proda hišo in se iz tega poplača, pri zavarovanju pa gre banka na zavarovalnico in se poplača, zavarovalnica pa gre potem do tebe in te toži.
zavarovanje kredita ni vaše zavarovanje, ampak je zavarovanje BANKE.
če hočete dediče zavarovat pred tem, da jim kreditojemalci ne bodo pobrali hiše, morate sami sklenit življenjsko zavarovanje v ta namen. tisto zavarovanje, ki ste ga plačali banki VAS NE KRIJE. KRIJE SAMO BANKO
tako, da ločite osebna zavarovanja od zavarovanja kredita. zavarovanje kredita ni namenjeno vam, ampak samo banki. vi boste v vsakem primeru morali ta kredit poplačat.
aja, zavarovanje kredita se ne plačuje mesečno, ampak samo ob sklenitvi kredita v enkratnem znesku
če pa ti plačuješ zavarovanje mesečno, ti je pa banka prodala osebno zavarovanje, tu pa naj bi bil ti končni upravičenec
ne vem, ljudje ste tako finančno nepismeni, sklepate neke pogodbe za visoke zneske, pa sploh veste ne, kaj obsegajo
Čebela_adela, 05.10.2023 ob 08:40
nihče ti ne bo dal kredita na lepe oči. kredit je vedno zavarovan, kakor hitro preseže nek znesek, ki je za banko previsok riziko
ali s hipoteko, ali z zavarovanjem pri zavarovalnici.
pri hipoteki ti banka proda hišo in se iz tega poplača, pri zavarovanju pa gre banka na zavarovalnico in se poplača, zavarovalnica pa gre potem do tebe in te toži.
zavarovanje kredita ni vaše zavarovanje, ampak je zavarovanje BANKE.
če hočete dediče zavarovat pred tem, da jim kreditojemalci ne bodo pobrali hiše, morate sami sklenit življenjsko zavarovanje v ta namen. tisto zavarovanje, ki ste ga plačali banki VAS NE KRIJE. KRIJE SAMO BANKO
tako, da ločite osebna zavarovanja od zavarovanja kredita. zavarovanje kredita ni namenjeno vam, ampak samo banki. vi boste v vsakem primeru morali ta kredit poplačat.
Ja, dobro jutro, a ne govorim že ves čas tega?? Seveda ločujem to dvoje, zato pa pravim, da bi morala banka sama plačat zavarovanje, s katerim pokrije SVOJ RIZIKO!! Tako so vam možgane oprali, da se vam zdi čisto normalno, da človek plačuje zavarovanje nekomu drugemu, da ta drugi ne bi imel manjko, če pride do neplačevanja! Če se banka boji, da bo imela izgubo, naj si plača svoje zavarovanje! Jaz bom pa svoje, če se bojim, da ne bom mogla odplačevati!
Ja, lahko se zadeva plača v enkratnem znesku, lahko pa mesečno, to sploh ni poanta cele štorije, v vsakem primeru si ti plačilni.
kredit, 05.10.2023 ob 10:49
Ja, dobro jutro, a ne govorim že ves čas tega?? Seveda ločujem to dvoje, zato pa pravim, da bi morala banka sama plačat zavarovanje, s katerim pokrije SVOJ RIZIKO!! Tako so vam možgane oprali, da se vam zdi čisto normalno, da človek plačuje zavarovanje nekomu drugemu, da ta drugi ne bi imel manjko, če pride do neplačevanja! Če se banka boji, da bo imela izgubo, naj si plača svoje zavarovanje! Jaz bom pa svoje, če se bojim, da ne bom mogla odplačevati!
Ja, lahko se zadeva plača v enkratnem znesku, lahko pa mesečno, to sploh ni poanta cele štorije, v vsakem primeru si ti plačilni.
banka naj plačuje, da bo tebi kredit dala? pa da bo ziher, da ji ga boš vrnil?
🤣🤣🤣🤣🤣
Čebela_adela, 05.10.2023 ob 11:11
banka naj plačuje, da bo tebi kredit dala? pa da bo ziher, da ji ga boš vrnil?
🤣🤣🤣🤣🤣
Ne, banka si naj plačuje, če hoče pri zavarovalnici kriti svoj riziko.
Kredit že jaz plačujem banki, brez skrbi. Pa svoje zavarovanje tudi. Če se pa banka boji, da ji ne bom plačala, naj se pa zavaruje, ne? A misliš, da se je zavarovala, ko so znani frisi sposojali milijone, banke so jih pa kreditirale? Brez vseh zavarovanj, ker zanje veljajo drugi vatli, ne? Samo opranoglavci tvoje vrste bodo še naprej verjeli, da morajo plačati vse, kar se banka izmisli, ker pač ti sprašuješ za kredit. Ali pa delaš na banki, hahahaha.
Šišmaš, 04.10.2023 ob 21:59
Ampak pri stanovanju moraš itak imeti zavarovano nepremičnino, ker gre pol vinkulacija v korist banke. Tko da se zavarovanju niti ne da izogniti. Kar se tiče pa zav. za primer, če se to kaj zgodi in preživiš, so zraven nafutrali še zavarovalnico, saj zgolj v plačujejo, povrne se pa nič. Banke in zavarovalnice ne bodo šle v svoj minus. Tisti, ki jemljejo na 20, 30 let, naj pač oreng premislijo. In pretehtati vse možne minuse zraven.
Navadno je veliko odvisno od Banke in vedno obstaja nekaj fleksibilnosti za pogajanja.
Banki definitivno ni v interesu, da bi mogla prodajati vašo nepremičnino. To je povezano z dodatnim delom, stroški in predvsem z zelo slabo reklamo, če je potrebno nekoga sodno izseliliti.
Zato je v banki v interesu, da imate čim več zavarovnja, ki bi preprečile potrebo po zaplembi nepremičnine.
-Zavarovano morate imeti hišo za primere požara, strele, potres…. To dobro imetu tudi brez kredita, če ravno niste milionarji.
-Navadno zahtevajo tudi življensko zavarovanje, če se vam kaj(bog ne daj) hujšega zgodi in umrete.
Zavarovanje kredita je tretje zavarovanje, ki je navadno odvisno od drugih stvari. Če imate dovolj velik polog, so navadno banka fleksibilne glede tega pravila.
Drugače pa pojdite do različnih ponudnikom in se vprašajte… nikoli se ne odločite na podlagi ene ponudbe…
Kredit
Torej greva na tak primer. Jaz bom kreditojemalec in ti boš banka. Greva na kavo in ti rečem, daj mi 50 tisoč, jaz ti pa to vrnem v 5 letih in to z obrestmi. Si upaš to narediti? Valda, da boš hotela imeti garancijo, da bom jaz sploh odplačal kredit in to garancijo boš zahteva od mene. Boš rekla ti mi v zameno za to, da ti jaz dam 50 tisoč, 3 leta vsak dan kuhaš kosilo, ker se meni ne da in to je potem meni dovolj, da grem tvegat s teboj. Zraven tega, jaz rabim tebe, ne ti mene, zato ti postavljaš pogoje.
Edino, kar bi bilo še najbolj fair play, da bi banka po zadnjem tvojem obroku, tebi to zavarovanje (npr. X/mesecev, yz let) vrnila nazaj, saj si dejansko odplačal ves kredit z obrestmi. Pri hipotekarnem pa mogoče vnaprej določen znesek.
Lp
Peter pan, 05.10.2023 ob 16:55
Navadno je veliko odvisno od Banke in vedno obstaja nekaj fleksibilnosti za pogajanja.
Banki definitivno ni v interesu, da bi mogla prodajati vašo nepremičnino. To je povezano z dodatnim delom, stroški in predvsem z zelo slabo reklamo, če je potrebno nekoga sodno izseliliti.
Zato je v banki v interesu, da imate čim več zavarovnja, ki bi preprečile potrebo po zaplembi nepremičnine.
-Zavarovano morate imeti hišo za primere požara, strele, potres…. To dobro imetu tudi brez kredita, če ravno niste milionarji.
-Navadno zahtevajo tudi življensko zavarovanje, če se vam kaj(bog ne daj) hujšega zgodi in umrete.
Zavarovanje kredita je tretje zavarovanje, ki je navadno odvisno od drugih stvari. Če imate dovolj velik polog, so navadno banka fleksibilne glede tega pravila.
Drugače pa pojdite do različnih ponudnikom in se vprašajte… nikoli se ne odločite na podlagi ene ponudbe…
Ni večjega idiota, kot si ti. zakaj se sploh še oglašaš v temah, kjer v vsaki temi kažeš neznanje in debilne ovce?
Bankam je super, če dobijo nepremičnino saj je nepremičnina v 89% mnogo več vredna, kot pa je bil kredit. Stroški so mali za prodajo in polastitev banke nad nepremičnino v sorazmerju s tem kar je banka vložila ti bedak bedasti. Si sploh kaj razgledan kreten, kdaj že slišal za kolaps nepremičninskega trga in podobno?
Banke so s krediti, ker jih ljudje niso več zmogli odplačevati zasegle še pa još domov ljudi. Amerika največji dokaz. Ko so pa banke zajebale so jih pa državljani dokapitalizoral kot pri nas v slo.
Dej poberi se cepljeni kreten in nehaj bluziti vsakodnevno svoje neznanje in zavajat folk!
podobno, 05.10.2023 ob 06:34
To je podobno sranje kot tisto pri prodaji stanovanja, ko mora kupec poravnati stroške agencije. Kaj za vraga ima kupec s tem? Prodajalec je najel faking agencijo, da mu stanovanje proda, zdaj pa mora njegove stroške plačevati kupec?? Podobno je s tem zavarovanjem kredita za banko. Jaz plačujem zavarovanje banki, da ne bo reva banka oškodovana. Naj si sama plačuje faking zavarovanje, če se boji, da bo oškodovana!!!
To je pač strošek, ki ga prodajalec/banka prevalita na kupca/kreditojemalca. Če ti pogoji prodaje/najemanja kredita niso všeč, ga pač ne vzameš.