Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj za zajtrk brez glutena in mleka

Kaj za zajtrk brez glutena in mleka

Hčerka šolarka ima zdaj začasno dieto brez glutena in mleka, skušali se bomo vsaj en čas čim bolj striktno držati.
Torej prosim za ideje za zajtrk, ki bodo vsaj malo okusne za otroke.
Sama sem se spomnila zaenkrat:
– ajdov kruh z ribjim namazom in čaj,
– kamutov kruh z humus namazom,
– jajca s šunko in brezgl. kruhom,
-smoothie iz gozdnih sadežev, banane in kokosovega mleka,
-smoothie s špinačo in banano,

– Iščem še kakšno bolj lahko kombinacijo z gozdnimi sadeži, ampak brez oreščkov.. na primer ajdova kaša z borovnicami in rižjim mlekom, kako prpraviti?
Zna kdo pripraviti božansko dober sendbič z avokadom in humus namazom? Ne vem, ali avokado posolijo in pokapljajo v limono, da ima tako super okus?
-S čim se nadomešča maslo, da je čim bolj nevtralnega okusa? Na primer za namaz z medom? S kokosovim?
Hvala že vnaprej za vaše ideje.

– Prosena kaša, kuhana na enem od rastlinskih brezglutenskih mlek ali pa pečena z dodatkom jabolk ali suhih sliv
– Polenta
– Palačinke iz riževe ali ajdove moke v kombinaciji s sadjem (borovnice, maline, banana…)
– Različne vrste kosmičev brez glutena skupaj z rastlinskim brezglutenskim mlekom in sadjem ali medom
– Jaz si pripravim sendvič z namazom iz avokada tako, da zmečkam avokado, ga posolim in dodam par kapljic limone

Oo, najlepša hvala za te ideje.
Splih ta z avokadom se sliši enostavno.
Polenta je super, ampak ko si jo zamislim z riževim mlekom, se mi ne zdi več slastna jed. Morda dan v riževo mleko cimet in malo medu, pa bo boljša..

New Report

Close