Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj za želodec

Kaj za želodec

Že dva dni me muči kislina in bolečine v želodcu.Kaj bi pomagalo pri teh tegobah?
Najprej bi si sama pomagala,če ne bo boljš bom šla k zdravniku.

Dobro kuhana pšenična zrna

Oglje? Ortanol?

Mi vam Istinu šaljemo, ali većini vam je Istina odvratna.

No acid tablete.

Rupurut vzemi. Meni vedno pomaga.

Probaj zlicko sode bikarbone in 1 deci mlacne vode. Meni zmeraj pomaga 😉

Mene poslušaj , za kislino vzemi RANITAL , dobiš v lekarni brez recepta . Zagotovo pomaga.

Za vsa ta zdravila ki so jih tu navedli – enakovredno deluje soda bikarbona.

Priporočam malo bolj redko mešanico, da ne bo šok za želodec, a lahko greš tudi do predlaganega.
Sam uporabim cca pol žličke na 2-3 dcl mlačne vode.
Raje uporabi jedilno verzijo, ki se dobi v lekarnah, čeprav je tudi navadna sprejemljiva.

Za nekaj dni zamenjaj okolje in prostor. Pomaga, preverjeno.

-soda bikarbona
-pij caje (meta)

Problemi z zelodcem so zaradi tlacenja, goltanja, skrivanja custev. Vsaj premisli o tem.

Po vec letnih tezavah, vseh moznih zdravil in alternativ ti lahko zagotovim, da mi soda ni pomagala. Ko je bilo res hudo vsak dan 3krat caj proti kislini, iberogast kapljice in No acid, ki niso na bazi sode, ampak zelisc. To ki je pomagalo bolj kot nolpaze in podobno. Sploh pa ne rupurut, ki mi je povzrocal se prebavne motnje.

Nimajo vsi težav z želodcem zaradi potlačenih čustev … lahko samo jedo neprimerno alinso pod stresom daljše obdobje. Sem imela priložnost doživeti in sem si največ pomagala s kuro s pšenico. Potem postopoma začela uvajati kuhano zelenjavo, kompote pa protivnetna živila, se odpovedla čaju, kavi, … dokler se stanje ni popravilo. Nisem fan tablet. Vse se da pozdraviti z zelišči in prehrano. To je naš največji vir zdravja, žal pa tudi bolezni, če ne pazimo.

vsako jutro na tešče štamperl domače šlivovice spij.

soda bikarbona
rmanov čaj
gastal
rupurut

želodec nikoli ne sme biti prazen, da ne “je sam sebe”…t.j. proizvaja preveč kisline

nikoli se tudi ne smeš do sitega najest

kaj ti najbolj škoduje, sam pogruntaš ( ni pri vseh enako)

zmerne žel.težave so značilne za zgodnji pomladanski čas….če čez en mesec ne bo bolj, pojdi k zdravniku; ali če bo slabše

Zeliscni caj.
Na tesce presni korenckov sok
Manj hrane
Spanje z vzdignjenim vzglavnikom
Izloci iz hrane to kar ti zgago povzroca
Ibetogast kapljice

Mene so vec let sustrali in se z mojim zdravjem igrali. Da imam zgago. Dali kup zdravili. Samo 1x sem vzela in nehala ker sem dobila hujse bolecine v zelodcu.
Pri meni je bil vzrok pokasljevanje ponoci in zjutraj.Oni so mi trdili da je to zgaga. Jaz pa njim da nimam problemov z zgago.
Dokler po letih nisem pristala na urgenci in je bilo ugotovljeno srce.
Odkar jemljem tbl za srce, kasljem le 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
Ni cudno da se je srce razsirilo od 10 letnega kasljanja.

Na vnet želodec? …… ojoj

Če imaš kislino , potem ne smeš tudi kave , cigaret, alkohola , ker to tudi draži želočno
sluznico.Pri kislini se svetuje tudi dieta , ki traja lahko tudi 1 mesec/pove zdravnik/ in tablete proti kislini.
V lekarni imajo veliko izbiro zdravil brez recepta ,katero bo tebi pomagalo pa moraš sama
ugotoviti in prebrati navodila. Lahko pa greš takoj do zdravnika na pregled.
Ja, sem že slišala , da je ( splošni) zdravnik tudi srčne težave zamenjal z drugimi težavami v telesu ali bolečine v žolčniku /kasneje na UZ ugotovljen kamen /zamenjal za stres itd.
Telo nas tudi opozarja /bolečina itd./, da se nekaj dogaja v njem , samo pravo diagnozo bolezni je treba postaviti . A je to tako težko??

Nimajo vsi težav z želodcem zaradi potlačenih čustev … lahko samo jedo neprimerno alinso pod stresom daljše obdobje. Sem imela priložnost doživeti in sem si največ pomagala s kuro s pšenico. Potem postopoma začela uvajati kuhano zelenjavo, kompote pa protivnetna živila, se odpovedla čaju, kavi, … dokler se stanje ni popravilo. Nisem fan tablet. Vse se da pozdraviti z zelišči in prehrano. To je naš največji vir zdravja, žal pa tudi bolezni, če ne pazimo.
[/quote]

Ja res je, nimajo vsi. Je pa vsaj 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Ni nujno da ima tezave z drugimi, lahko je nezavedno, vsakdanje, preslo v navado. Hrana pa se pospesi. No saj sem napisala, naj razmisli v tej smeri.

Po vec letnih tezavah, vseh moznih zdravil in alternativ ti lahko zagotovim, da mi soda ni pomagala. Ko je bilo res hudo vsak dan 3krat caj proti kislini, iberogast kapljice in No acid, ki niso na bazi sode, ampak zelisc. To ki je pomagalo bolj kot nolpaze in podobno. Sploh pa ne rupurut, ki mi je povzrocal se prebavne motnje.
[/quote]

Hvala. To mi je zanimivo prebrati, ker je nasprotno kot je bilo pri meni. Tudi meni se je vleklo leta, najbrž desetletja, dokler nisem odkril sode, ki mi pomaga enako dobro, kot omenjena zdravila.
Verjetno se res toliko fiziološko razlikujemo, da primejo različne zadeve.

Poveš prosim kateri čaj proti kislini in kje se ga dobi? To bi rad poskusil.

New Report

Close