kaj zaboga je vodni stolpec???
aha, ampak kaj pa pomeni to v nevihti?? Da recimo 1200 prepusti vodo v 1 uri (recmo neke “srednje” nevihte), 1500 pa prepusti v 1,2 ure?? …. tko laično….?[/quote]
Tako nekako ja.
Sicer gre pa za mm vodnega stolpca.[/quote]
hvala, ma nervira me ker ko pada nevihta ni isto kot če bi nek tulec, napolnjen z neko višino vode, tiščali na platno….. zato si ne predstavljam kaj naj bi število pomenilo…
Mogoče še kdo iz prakse kaj pove: kako se je recimo v neki situaciji obnašal šotor s stolpcem 1000, 1500, 3000,….. kako je zdržal, kako dolgo,…. karkoli…..
pa si ti že mel kdaj kak šotor al tle sam zaje.bavaš?
Dobr recmo da te jemljen resno.
Ker si tako zagnan ti dam nasvet:
Kupi šotore z 1000mm, 1500mm, 3000mm itd. vrednosti vodnega stolpca in jih doma postavi.
V vsak šotor zbaši nekaj ljudi – enemu bi bilo dolgčas – in jjih zalivaj s šlaufom.
Če hočeš imeti konkretni rezultat, čas od začetka zalivanja do prvih krikov premočenih prebivalcev šotora štopaj.
Ni hudič, da ti v kakšni trgovini tako resnega testa ne odkupijo.
logika ti ni glih jaka strana, a?
nč hudga, bom razložila:
1. če bi že kampirala (beri: bivala v šotorih) kaj takega ne bi spraševala…. ok?
2. sprašujem zato ker prvič kupujem šotor. Torej: velikost, obliko, barvo,… to obvladam
3. vem da je en pomembnejših podatkov vodni stolpec. Ker kupujem družinski šotor (4-6 oseb), bo malo več kot 20€….. zato pa me zanima kaj mi dejansko pove podatek o vodnem stolpcu….
Za kakršnekoli info, sploh iz prakse, hvala…..
No če je pa glih tko da si nova v šotorišču, meni je bistveno:
šotor visok, da lohk normalno hodiš
predprostor velik za mizo in stole okrog, če dežuje je zakon
4-6 oseb >> 3-je tuneli > pomeni dve ločeni spalnici in utiliti za kramo.
Za prvič drugič mogoče tretjič če so majhni otroci sanjsko, ko ste vsi skupaj v eni ‘hiški’, malo pravljično. še posebej za prvič, potem ugotoviš, da je bolj praktično imeti dva manjša igluja.
Seveda so to individualna opažanja in potrebe.
Lej lepo se mejte, ni lepšega kot na morju šotoriti, pa lepo vreme: malo dežka ponoči za romantično škrebljanje, malo vetrčka, da preveri kvaliteto učvrstitve šotora, skratka uživaj!
o, hvala. Zlo prjazno….ja, res smo novi in sem malček na5 in 6 kaj kupiti… ker si bil/a tolk prjazen/a. … bi mogoče pokomentiral/a še tole:
prvo sem spraševala zato ker ima ta le 1200mm:
http://www.ebay.de/itm/2-3-4-5-6-zwei-drei-Personen-Zelt-NEU-OVP-Zelte-Camping-/380453432504?pt=DE_Sport_Camping_Outdoor_Zelte&hash=item5894caacb8
no potem sem najdla tega:
http://www.ebay.de/itm/3-4-5-6-Personen-Zelt-NEU-Tunnelzelte-2000-mm-WS-OVP-Familienzelt-gros-/400308877848?pt=DE_Sport_Camping_Outdoor_Zelte&hash=item5d3444ba18
mi je pa tale huud, a mi ni dati toliko zanj glih zato ker smo frišni…. pa še menim da ima ravno zaradi izgleda kake težave ali pomanjkljivosti…:
http://www.ebay.de/itm/3-4-5-6-Personen-Zelt-NEU-Tunnelzelte-2000-mm-WS-OVP-Familienzelt-gros-/400308877848?pt=DE_Sport_Camping_Outdoor_Zelte&hash=item5d3444ba18
Hvala!
ej, laufa super….ogromno stvari sm kupila preko ebay.de (daljince, gume, akumulator za osebni avto, električni skuter, original frizerske škarje Jaguar (v Slo 350€, iz DE 120€), 3M profi selotejpe, Sata lakierpištolo, celo zaganjač z el. pumpo za novejši Opel (v Slo je ponaredek 500€, iz DE sem ga dobila za 140€!!!!)…… ni da ni ….. u, celo Bamijo (mogoče jo poznaš kot okro) !!! je v Slo ni za dobit….
pa nisem registrirana na ebay, niti nimam Paypala :-)))))))
važno: zgoraj pod ceno piše Versand: Artikelstandort = iz kje je prodajalec,
takoj spodaj pa kam pošilja: Versand nach: …. če piše tam: Deutschland & Osterreich…. ga zelo zelo težko prepričaš da ti bo prodal/poslal …..
lej, ko klikneš na link pejd z miško dol ….. ko prideš čiiiiist spodaj, piše:
Rechtliche Informationen des Anbieters
tam imaš email od prodajalca, jst mu pišem z gmaila, se zmeniva, mi pošlje svoj IBAN in SWIFT – potem pa lahko preko klika ali teledoma ali…. nakažeš denar …. denar tja potuje cca 1-2 dni, paket sem pa še nobeden ni potoval več kot 7 dni (če je vikend vmes), večino dobiš v roku 3 dni od takrat ko prodajalec prejme denar
nikoli nobenega problema….zaenkrat ;-)))))
OK, ne vem ali gre za sarkazem ali ne … vseeno…. ja, sm faca
ne, zaenkrat NOBENE TEŽAVE (da ne bi dobila, pokvarjeno,….karkoli). Aha: enkrat sem naročila eno veliko škatlo frizerskega mteriala Schwarzfopf …. od 500ml 24 lakov sta manjkala 2 – sem mu pisala na mail – mogoče ne boš verjel/a: čez 3 dni sta bila laka pri meni!!!!
Če mi ne bi poslal bi mu poslala še en mail da bom obvestila ebay.de – garantiram da bi prav hitro oddal paket. Kolikor jaz razumem se zeloooo “bojijo” ebaya …. tam so stvari zelo stroge, ne kot pri nas v Banana republiki.
Je pa tko: vedno pogledam zgoraj desno: {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Positive Bewertungen – če bi bil ta pod 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ne bi šla v nakup …. to je čist moje osebno mnenje … moraš pa vedet da je ebay NSČELOMA zelo zelo varen glede goljufov …… to ne moreš primerjati z Bolho, Salomonom,… mi smo še v ledeni dobi glede lumpov…
Naslednje: še nikoli nisem kupila kaj rabljenega…. vedno sem kupovala NOVE stvari – torej človek ima firmo. Če ima firmo še bolj pazi na svoje ime … njega vežejo zelo strogi pogoji poslovanja z e-bayem… vem da če bi jaz kot registriran kupec naročila nego robo preko ebay, potem si premislila, on ne more “narediti ” storna – ga moram jaz narediti na ebay – če ga ne naredim, ebay od njega terja (in tudi) dobi penale – ker mislijo da jih je hotel našponati ….. hočem povedati da boš težko naletel na nateguna (govorim za ebay.de – mislim pa da je povsod tako)
Poštnina za 4 gume je bila 21,5€.
Pri poštnini ni pravila … eni imajo zelo nizko (pošiljajo pa veliko preko regular post: Deustche poste – ta pošta je kupila DHL … zato je poštnina dosti nizka)
eni pa ti zakasirajo za poštnino fuuullll – jaz pošljem poizvedbo par prodajalcem in vidim kako pa kaj …. tale na linku s šotori ma poštnino 12,0€ ….. en drugi: mu je na oglasu pisalo cca 12€, a mi je odgovoril da je poštnina za SLO 22,9€…. tak da res ni pravila, morš za poštnino za Slo kar vprašati ….. al pa spodaj pri oglasu lahko izbereš državo in vidiš stroške – a to ni ziher….