Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj zraven čevapov

kaj zraven čevapov

Kaj pripravljate zraven mesa iz žara za prilogo? Gorčico, majonezo, ajvar, kaj še?

Tzatziki, zelenjavo na žaru in zelenjavne solate.

Ajvar, cebulo in kruh. :))

Kajmak

Kajmak
[/quote]

Mast na mast- ne hvala.

Kot že napisano- osvežilne solate: pečena paprika, zelena solatam( kristalka) s koruzo ali kuhanim fižolom, paradižnikova solata z mlado čebulo, solata iz čičerike, leče, paprike in čebule, mladi stročji fižol z bučnim ali olivnim oljem. Mlada čebulca, narezana na pol ali četrtine… Namaz iz kumaric, namaz iz paprike ( ala Eta)..

Dober kruh, tudi pita kruh…

Ajvar, gorčico in lepinjo.

Glasne smrdljive prdce

Poleg zelenjave, tzatzikija, ajvarja, čebule,…lutenica….malancani, mlad krompir…

+ mrzlo pivo za žejo. :-)))

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

majonezo k čevapom???

Pečene bučke s česnom, korenčkova solata.

Mast na mast- ne hvala.

Kot že napisano- osvežilne solate: pečena paprika, zelena solatam( kristalka) s koruzo ali kuhanim fižolom, paradižnikova solata z mlado čebulo, solata iz čičerike, leče, paprike in čebule, mladi stročji fižol z bučnim ali olivnim oljem. Mlada čebulca, narezana na pol ali četrtine… Namaz iz kumaric, namaz iz paprike ( ala Eta)..

Dober kruh, tudi pita kruh…
[/quote]

Jap, tud kdaj kakšna osvežilna solata paše. Največkrat pa imam zravn kr ajvar, pa tud čebulo. Ampak to je bilo že napisan, pa sm se spomnla na kajmak. Tud ta kdaj paše h čevapom.

[/quote]

To pa obvezno.

Meni k čevapom ne spada nič drugega kot čebula, ajvar in kajmak. Nobena zelenjava na žaru in še manj solate – v kakršnikoli obliki.

Mi pa paše kasneje kakšen lahek sladoled, sorbet ali rahlo ohlajeno sadje.

Glih za večerjo sem imela čevape 🙂 zraven pa ajvar in paradižnikovo solato s čebulo, fižolom, bučnim oljem. Fajn je tudi lepinja in kajmak…

Prebranac pa zeljnato solato z bucnim oljem. Da dol pades.

A so to slučajno tiste kumare v jogurtu? Njama… tisto prav paše polet ampak najraje samo s kruhom ali krompirjem.

Zraveč čevapov pa obvezno:
Čebula
Paradižnik
Kajmak
opcijsko ajvar… če pa res nimaš okusa jih lahko tud s kečapom, senfom in majonezo ješ…

Me je presenetilo, kako se enim kajmak ne poda zraven. Ja, k čemu ga pa potem strežete? K vegi zaseki?

[/quote]

Veliko mrzle pive.

ajvar k čevapom? samo na hrvaškem in sloveniji…..

Veliko mrzle pive.
[/quote]

In veliko čebule.

Meni so dbest turški melancani (ne vem pravega imena, prosim za info)
To so rezine melancanov pečene na olivnem olju, potem pa posute s česnom, limoninim sokom in prelite z tekočim jogurtom. Pustiš par plasti tega da odstoji v hladilniku, vsak dan je boljše :))

gajbo pive!

na osebo!

Čebula in popečena lepinja. Mogoče še kajmak, vse ostalo samo kvari simfonijo.

New Report

Close