Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj zraven reberc

kaj zraven reberc

Za kosilo bom naredila reberca, taka dobro marinirana, začinjena, popoln okus, mi jih v bistvu jemo kot samostojno jed brez priloge, mogoče le košček kruha zraven ali malo solate. Ker imamo kosilo za obiske, bi zraven naredila tudi prilogo, pa ne vem kakšno. Pečen krompir mogoče? Francosko štruco zapečeno z zeliščnim maslom? Prebranec?

Men paše zraven zelenjava na žaru. Bučke, melancani, paprike itd.

Mlince pa solato

idrijski žlikrofi

Pečen krompir s pečeno zelenjavo.

Pa kakšno solato.

Jaz bi dala krompir pečt, potem pa po ene pol ure zraven še kakšno čebulo, korenje, kolerabo, zeleno, pastinak, korenino peteršilja, kakšen kos buče, sladki krompir … to kar se sedaj dobi. Pa s timijanom začini in bo super. Pečeš še ene pol ure.

Ne pozabi na CVIČEK!!!!!!!!!!
Rebrca brez cvička je kot avto brez volana.

Zakaj pa za obiske prilogo, če je vam dobro brez? Jaz zraven dobrih reber tudi ne rabim nič razen velike sklede solate in kak kos kruha.

Sama reberca meni niso samostojna jed.
Če imaš obiske in se ti ljubi kuhati bi jaz ponudila juho, reberca pečen krompir in kislo zelje v solati.
Možnosti je pa veliko vse je odvisno od tvoje volje in časa. Pečen meso lahko kombiniramo iz raznimi omakami, krompirjem, popečeno zelenjavo, rižem, morda samo iz makaronovo solato, tudi fižolom, rukulo…..

Najlažje je naredit krompir. Pire, pražen, pečen… Lahko pa narediš tudi francosko solato.

Krompirjevo solato? Mešano solato vseh vrst v eni skledi? Kruh?

Jaz bi postregla rebrca, vendar brez “e-ja”:), z dodatkom tenstanega krompirja in brez kruha.

hehe, cviček imam en dober Dolenjski, z nekimi nagradami al kaj, baje vrhunski

Če se mi ne bi ljubilo kuhat, ne bi delala reberc, ker je z njimi za eni dve uri dela, pa še ena ura v pečici s stalnim obračanjem 🙂
Dejansko so lahko smostojna jed s solato, ampak ker jih gre v protvan le toliko, da bo premalo za samostojno jed in se ne bodo najedli, potrebujem prilogo. Mogoče bi pa kot zelenjavo res lahko dala dušeno kislo zelje, ker zelje in svinjina se ljubita, pa recimo malo pečenega krompirja, za tiste, ki jim zelje ni dovolj.

Ne morem 2x pečt, pekač in pečica pa zadostujeta za količino, ki bo ravno premalo za 8 ljudi, da bi se najedli samo od reberc. Moram nekaj še dodat zraven.

Samo kakšno zelenjavo zraven. Mmm..

Rebrca so precej težka jed in paše zraven nekaj lažjega. Npr. dušen riž, še bolje pa rizi bizi. Tudi brstični ohrovt paše zraven svinjine, če ga seveda jeste.

Ah, z e-jem al brez, mislim da ste dojele, na kaj mislim in da ni E-jev 😉

Če se mi ne bi ljubilo kuhat, ne bi delala reberc, ker je z njimi za eni dve uri dela, pa še ena ura v pečici s stalnim obračanjem 🙂
Dejansko so lahko smostojna jed s solato, ampak ker jih gre v protvan le toliko, da bo premalo za samostojno jed in se ne bodo najedli, potrebujem prilogo. Mogoče bi pa kot zelenjavo res lahko dala dušeno kislo zelje, ker zelje in svinjina se ljubita, pa recimo malo pečenega krompirja, za tiste, ki jim zelje ni dovolj.[/quote]

Ne vem kakšen imaš to recept, ampak rebrc pa res ni treba skoz obračat. In z njimi je za največ 15 minut dela, da jih natreš z začimbami. Potem jih pa za 2 uri flikneš v pečico in je. Vmes sicer mal rihtaš temperaturo pečice, ampak to ni nobeno delo.

jaz bi krompirjevo solato (kot priloga), pa za malo osvežitve še hren z jabolko in jajčko v solati (kot solata) ali pa zelena solata kot solatna priloga.

Ja morda kreolski fižol, lahko narediš prej in ko pridejo samo postrežeš, ja pa še kakšno lahko sladico, recimo tiramisu v kozacu, ali pa sadno solato.

Kreolski fižol:
3 vrste fižola (belega, rjavega in rdečega – konzerve)
rdeča, zelena in rumena paprika
3 – 4 čebule
česen
poper
kis in olje poljubno kakršnega uporabljaš (jaz dam malo balzamičnega kisa, malo jabolčnega in bučno ali pa olivno olje)
Na malo olja daš grobo narezano čebulo in jo dušiš, da postekleni, dodaš na rezance narezano papriko, podušiš, vendar mora biti paprika tako aldente, dodaš stisnjen česen, poper, sol, poliješ s kisom, dodaš olje – bučno ali olivno alio kar navadno sončnično. Vse skupaj ohladimo in postrežemo.
Mljaska, paše tudi k žaru, lahko stoji par dni

Nujno restan krompir:)))))))

Če ne moreš poleg rebrc pečice uporabljat, potem prebranac odpade. Škoda.
Pelen krompir v ponvi ali krompirjeva solata, pečene paprike iz teglca, solata…

Hm, brstični ohrovt bi tudi šel, imamo radi 🙂

je to krompir, ki ga jedo zaporniki ali kaj je to za eno čudo?

Tole brez kisa in toplo delam že nekaj časa, sem pa odkrila topred nekaj leti, ko je bilo treba porabit paprike 🙂

New Report

Close