kaj zraven reberc
Za kosilo bom naredila reberca, taka dobro marinirana, začinjena, popoln okus, mi jih v bistvu jemo kot samostojno jed brez priloge, mogoče le košček kruha zraven ali malo solate. Ker imamo kosilo za obiske, bi zraven naredila tudi prilogo, pa ne vem kakšno. Pečen krompir mogoče? Francosko štruco zapečeno z zeliščnim maslom? Prebranec?
Sama reberca meni niso samostojna jed.
Če imaš obiske in se ti ljubi kuhati bi jaz ponudila juho, reberca pečen krompir in kislo zelje v solati.
Možnosti je pa veliko vse je odvisno od tvoje volje in časa. Pečen meso lahko kombiniramo iz raznimi omakami, krompirjem, popečeno zelenjavo, rižem, morda samo iz makaronovo solato, tudi fižolom, rukulo…..
Če se mi ne bi ljubilo kuhat, ne bi delala reberc, ker je z njimi za eni dve uri dela, pa še ena ura v pečici s stalnim obračanjem
Dejansko so lahko smostojna jed s solato, ampak ker jih gre v protvan le toliko, da bo premalo za samostojno jed in se ne bodo najedli, potrebujem prilogo. Mogoče bi pa kot zelenjavo res lahko dala dušeno kislo zelje, ker zelje in svinjina se ljubita, pa recimo malo pečenega krompirja, za tiste, ki jim zelje ni dovolj.
Če se mi ne bi ljubilo kuhat, ne bi delala reberc, ker je z njimi za eni dve uri dela, pa še ena ura v pečici s stalnim obračanjem
Dejansko so lahko smostojna jed s solato, ampak ker jih gre v protvan le toliko, da bo premalo za samostojno jed in se ne bodo najedli, potrebujem prilogo. Mogoče bi pa kot zelenjavo res lahko dala dušeno kislo zelje, ker zelje in svinjina se ljubita, pa recimo malo pečenega krompirja, za tiste, ki jim zelje ni dovolj.[/quote]
Ne vem kakšen imaš to recept, ampak rebrc pa res ni treba skoz obračat. In z njimi je za največ 15 minut dela, da jih natreš z začimbami. Potem jih pa za 2 uri flikneš v pečico in je. Vmes sicer mal rihtaš temperaturo pečice, ampak to ni nobeno delo.
Ja morda kreolski fižol, lahko narediš prej in ko pridejo samo postrežeš, ja pa še kakšno lahko sladico, recimo tiramisu v kozacu, ali pa sadno solato.
Kreolski fižol:
3 vrste fižola (belega, rjavega in rdečega – konzerve)
rdeča, zelena in rumena paprika
3 – 4 čebule
česen
poper
kis in olje poljubno kakršnega uporabljaš (jaz dam malo balzamičnega kisa, malo jabolčnega in bučno ali pa olivno olje)
Na malo olja daš grobo narezano čebulo in jo dušiš, da postekleni, dodaš na rezance narezano papriko, podušiš, vendar mora biti paprika tako aldente, dodaš stisnjen česen, poper, sol, poliješ s kisom, dodaš olje – bučno ali olivno alio kar navadno sončnično. Vse skupaj ohladimo in postrežemo.
Mljaska, paše tudi k žaru, lahko stoji par dni