Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj zraven reberc

kaj zraven reberc

Prebranac dan prej in se samo pogreje. Sem pa s fižolom malo v dvomih, če ne bo vse skupaj preveč težko. Tudi zelje. Krompirjeva solata mogoče, brstični ohrot, pečene paprike in malancani ali bučke, če jim niso več cene nebesih.

Prebranac dan prej in se samo pogreje. Sem pa s fižolom malo v dvomih, če ne bo vse skupaj preveč težko. Tudi zelje. Krompirjeva solata mogoče, brstični ohrot, pečene paprike in malancani ali bučke, če jim niso več cene nebesih.[/quote]
saj zato pa je krompirjeva s. fajn, ker je lahko hladna… hren z jabolko in jajčko pa je protiutež tudi “težini” mesa.

Prebranac dan prej in se samo pogreje. Sem pa s fižolom malo v dvomih, če ne bo vse skupaj preveč težko. Tudi zelje. Krompirjeva solata mogoče, brstični ohrot, pečene paprike in malancani ali bučke, če jim niso več cene nebesih.[/quote]

Misliš pasulj?

saj zato pa je krompirjeva s. fajn, ker je lahko hladna… hren z jabolko in jajčko pa je protiutež tudi “težini” mesa.[/quote]

Našla sem recept za brstični ohrovt, sladko-slano-pekoči, okus podoben kot rebrca, torej bo sigurno to, pa pečene paprike v solati, malo krompirjeve, malo jabolko-hren in malo francoske, pa bo za vsakega nekaj.

saj zato pa je krompirjeva s. fajn, ker je lahko hladna… hren z jabolko in jajčko pa je protiutež tudi “težini” mesa.[/quote]

Imaš kak fajn recept za jabolo-hren-jajce solato al moram guglat?

Avtorica, če že z navadnimi rebrci tako kompliciraš (2 uri), je najbolje, da priloge zraven sploh ne delaš.
Drugič raje zavij v toploteko in nabavi hrano….

Zdraven dobrih sočnih rebrc daš še krvavice, pecenice,šunko, kis.zelje, repo, ajdove žgance…..rebrca uuu

Ne vem sicer zakaj ne moreš pečt v pečici reberc in zelja.
Zelje pokuham in ga dam pečt na pooljen peki papir in nanj naložim reberca – jih obračam.

Ja, ko to naredim za več ljudi (10), delam v dveh pekačih, ker mora biti zelje na tanko naloženo, da se dobro “zažge” (prej popečem reberca na počas) Pečeno zelje zgine itak takoj (3kg za 10 ljudi) , pa smo vsi ljubitelji reberc :). Prvo rundo za predjed in drugo za gustirat ob cvičku. Zraven naredim jaz pire krompir, ker je kar nekaj maščobe za polivanje :).

Hvala za idejo, bom naredila jutri.

Veš, včasih je fajn, da kaj zakompliciraš, da nisi samo na instant. Odtehta ves trud.

Imaš kak fajn recept za jabolo-hren-jajce solato al moram guglat?[/quote]
količinsko za eno večjo skodelico (ala za puding) naribanega hrena (nariban na drobno) – daš v večjo skledo za solato in takoj, ko ga naribaš preliješ z kisom in malo vode (da ne potemni);
temu dodaš nato 4 trdo kuhana tudi na drobno naribana jajca in 3 olupljena naribana jabolka. na koncu še posoliš, dodaš olje in vse premešaš… in to je to… če je potrebno po okusu dodaš še kis ali vodo – odvisno kako kislo imate radi.

Ooo kako dobro…jaz krompirja zraven ne bi (rebrca + krompir = overkill), ostalo bi pa 🙂
Samo vprašanje: zakaj naoljiš peki papri?

Tako dela tudi moja mama in je zelo dobro, ampak pri meni ne bo šlo, ker s rebrca pečejo v svoji marinadi in zelje ne gre zraven.
Se da pa zelje lepo zapečt tudi v dobri ponvi na plošči, malo masti in lepo zdušiš, na koncu pa odkriješ, da se zapeče, je tudi odlično in ne potrebuješ pečice.

Jaz bi za prilogo naredila dober tenstan krompir in kislo zelje. S tem ni dosti dela in je zelo dobro. Lahko pa tudi zraven zeleno solato s fižolom in kruh.

Imaš kak fajn recept za jabolo-hren-jajce solato al moram guglat?[/quote]
količinsko za eno večjo skodelico (ala za puding) naribanega hrena (nariban na drobno) – daš v večjo skledo za solato in takoj, ko ga naribaš preliješ z kisom in malo vode (da ne potemni);
temu dodaš nato 4 trdo kuhana tudi na drobno naribana jajca in 3 olupljena naribana jabolka. na koncu še posoliš, dodaš olje in vse premešaš… in to je to… če je potrebno po okusu dodaš še kis ali vodo – odvisno kako kislo imate radi.[/quote]

Jabolka pustiš, da spustijo vodo al jih kar takoj vmešaš?
Kaj pa, če bi narezal na mini kockice jajca in jabolka?

Glede na to, da so rebra mastna, solato iz kislega zelja in kozarec rdečega vina.

temu dodaš nato 4 trdo kuhana tudi na drobno naribana jajca in 3 olupljena naribana jabolka. na koncu še posoliš, dodaš olje in vse premešaš… in to je to… če je potrebno po okusu dodaš še kis ali vodo – odvisno kako kislo imate radi.[/quote]

Kaj pa, če bi narezal na mini kockice jajca in jabolka?[/quote]
jabolka kar naribaš notri zraven – in predvsem takoj notri k hrenu, ki je polit s kisom, da jabolka tako tudi ne potemnijo, ampak ohranijo barvo, če jih boš naribana pustila posebej, ti bodo potemnela – nič jih ne ožemaš, ampak kar ribaš direkt v veliko skledo k hrenu (prelitim s kisom).
eni jajca narežejo na mini kockice, meni so bolj všeč naribana – se okusi bolj premešajo… jabolka naribaš kot za štrudelj…
če vse naribaš je še manj dela kot z rezanjem na kockice – vsaj meni se zdi 🙂

Kaj pa, če bi narezal na mini kockice jajca in jabolka?[/quote]
jabolka kar naribaš notri zraven – in predvsem takoj notri k hrenu, ki je polit s kisom, da jabolka tako tudi ne potemnijo, ampak ohranijo barvo, če jih boš naribana pustila posebej, ti bodo potemnela – nič jih ne ožemaš, ampak kar ribaš direkt v veliko skledo k hrenu (prelitim s kisom).
eni jajca narežejo na mini kockice, meni so bolj všeč naribana – se okusi bolj premešajo… jabolka naribaš kot za štrudelj…
če vse naribaš je še manj dela kot z rezanjem na kockice – vsaj meni se zdi :)[/quote]

Hvala. Bom naribala vse, da bo vse enake oblike.
Štrudelj je pa megastično boljši, če jabolka narežeš na kockice. Je mogoče več dela, ampak se splača 🙂

če vse naribaš je še manj dela kot z rezanjem na kockice – vsaj meni se zdi :)[/quote]

Hvala. Bom naribala vse, da bo vse enake oblike.
Štrudelj je pa megastično boljši, če jabolka narežeš na kockice. Je mogoče več dela, ampak se splača :)[/quote]
stvar okusa – jaz jabolka za štrudelj naribam – in mi je tako super všeč… kot rečeno stvar okusa…

sicer pa z vidika prepleta okusov – pri štrudlju, ker tam se še peče in jabolka – čeprav narezana na kocke, spustijo s peko in toplotno obdelavo tudi več sokov…
ta solata je pa hladna – in bi po tej logiki po mojem zadržala v sebi zase sok in se ne bi tako lepo premešalo in okusi spojili v solati. Glede na moje izkušnje in okus mi je vse naribano najboljše.

Jaka

Jaz bi pa skuhala kot prilogo široke rezance in jih malo polila z omako od pečenih reberc in seveda zeleno mešano solato z radičem!!👌😋

Meni paše zraven rebrc:

~ali jih nafilam s kruhovim nadevom in je to priloga

~ali posebej naredim kruhovo štruco

~ali mlinci

-ali pomfri

Zraven obvezno zelena solata, radič in fižol

Morajo pa biti rebra pečena v nulo, mehka kot putr, da jih jem.

Pečem jih dolgo, v pokriti posodi.

Odgovor na objavo uporabnika
za prilogo, 10.02.2017 ob 12:43

Za kosilo bom naredila reberca, taka dobro marinirana, začinjena, popoln okus, mi jih v bistvu jemo kot samostojno jed brez priloge, mogoče le košček kruha zraven ali malo solate. Ker imamo kosilo za obiske, bi zraven naredila tudi prilogo, pa ne vem kakšno. Pečen krompir mogoče? Francosko štruco zapečeno z zeliščnim maslom? Prebranec?

zelje in krompir, valjda.

New Report

Close