kaj zraven reberc
Prebranac dan prej in se samo pogreje. Sem pa s fižolom malo v dvomih, če ne bo vse skupaj preveč težko. Tudi zelje. Krompirjeva solata mogoče, brstični ohrot, pečene paprike in malancani ali bučke, če jim niso več cene nebesih.[/quote]
saj zato pa je krompirjeva s. fajn, ker je lahko hladna… hren z jabolko in jajčko pa je protiutež tudi “težini” mesa.
Prebranac dan prej in se samo pogreje. Sem pa s fižolom malo v dvomih, če ne bo vse skupaj preveč težko. Tudi zelje. Krompirjeva solata mogoče, brstični ohrot, pečene paprike in malancani ali bučke, če jim niso več cene nebesih.[/quote]
saj zato pa je krompirjeva s. fajn, ker je lahko hladna… hren z jabolko in jajčko pa je protiutež tudi “težini” mesa.[/quote]
Našla sem recept za brstični ohrovt, sladko-slano-pekoči, okus podoben kot rebrca, torej bo sigurno to, pa pečene paprike v solati, malo krompirjeve, malo jabolko-hren in malo francoske, pa bo za vsakega nekaj.
Prebranac dan prej in se samo pogreje. Sem pa s fižolom malo v dvomih, če ne bo vse skupaj preveč težko. Tudi zelje. Krompirjeva solata mogoče, brstični ohrot, pečene paprike in malancani ali bučke, če jim niso več cene nebesih.[/quote]
saj zato pa je krompirjeva s. fajn, ker je lahko hladna… hren z jabolko in jajčko pa je protiutež tudi “težini” mesa.[/quote]
Imaš kak fajn recept za jabolo-hren-jajce solato al moram guglat?
Ne vem sicer zakaj ne moreš pečt v pečici reberc in zelja.
Zelje pokuham in ga dam pečt na pooljen peki papir in nanj naložim reberca – jih obračam.
Ja, ko to naredim za več ljudi (10), delam v dveh pekačih, ker mora biti zelje na tanko naloženo, da se dobro “zažge” (prej popečem reberca na počas) Pečeno zelje zgine itak takoj (3kg za 10 ljudi) , pa smo vsi ljubitelji reberc :). Prvo rundo za predjed in drugo za gustirat ob cvičku. Zraven naredim jaz pire krompir, ker je kar nekaj maščobe za polivanje :).
Hvala za idejo, bom naredila jutri.
saj zato pa je krompirjeva s. fajn, ker je lahko hladna… hren z jabolko in jajčko pa je protiutež tudi “težini” mesa.[/quote]
Imaš kak fajn recept za jabolo-hren-jajce solato al moram guglat?[/quote]
količinsko za eno večjo skodelico (ala za puding) naribanega hrena (nariban na drobno) – daš v večjo skledo za solato in takoj, ko ga naribaš preliješ z kisom in malo vode (da ne potemni);
temu dodaš nato 4 trdo kuhana tudi na drobno naribana jajca in 3 olupljena naribana jabolka. na koncu še posoliš, dodaš olje in vse premešaš… in to je to… če je potrebno po okusu dodaš še kis ali vodo – odvisno kako kislo imate radi.
Imaš kak fajn recept za jabolo-hren-jajce solato al moram guglat?[/quote]
količinsko za eno večjo skodelico (ala za puding) naribanega hrena (nariban na drobno) – daš v večjo skledo za solato in takoj, ko ga naribaš preliješ z kisom in malo vode (da ne potemni);
temu dodaš nato 4 trdo kuhana tudi na drobno naribana jajca in 3 olupljena naribana jabolka. na koncu še posoliš, dodaš olje in vse premešaš… in to je to… če je potrebno po okusu dodaš še kis ali vodo – odvisno kako kislo imate radi.[/quote]
Jabolka pustiš, da spustijo vodo al jih kar takoj vmešaš?
Kaj pa, če bi narezal na mini kockice jajca in jabolka?
količinsko za eno večjo skodelico (ala za puding) naribanega hrena (nariban na drobno) – daš v večjo skledo za solato in takoj, ko ga naribaš preliješ z kisom in malo vode (da ne potemni);
temu dodaš nato 4 trdo kuhana tudi na drobno naribana jajca in 3 olupljena naribana jabolka. na koncu še posoliš, dodaš olje in vse premešaš… in to je to… če je potrebno po okusu dodaš še kis ali vodo – odvisno kako kislo imate radi.[/quote]
Jabolka pustiš, da spustijo vodo al jih kar takoj vmešaš?
Kaj pa, če bi narezal na mini kockice jajca in jabolka?[/quote]
jabolka kar naribaš notri zraven – in predvsem takoj notri k hrenu, ki je polit s kisom, da jabolka tako tudi ne potemnijo, ampak ohranijo barvo, če jih boš naribana pustila posebej, ti bodo potemnela – nič jih ne ožemaš, ampak kar ribaš direkt v veliko skledo k hrenu (prelitim s kisom).
eni jajca narežejo na mini kockice, meni so bolj všeč naribana – se okusi bolj premešajo… jabolka naribaš kot za štrudelj…
če vse naribaš je še manj dela kot z rezanjem na kockice – vsaj meni se zdi
Jabolka pustiš, da spustijo vodo al jih kar takoj vmešaš?
Kaj pa, če bi narezal na mini kockice jajca in jabolka?[/quote]
jabolka kar naribaš notri zraven – in predvsem takoj notri k hrenu, ki je polit s kisom, da jabolka tako tudi ne potemnijo, ampak ohranijo barvo, če jih boš naribana pustila posebej, ti bodo potemnela – nič jih ne ožemaš, ampak kar ribaš direkt v veliko skledo k hrenu (prelitim s kisom).
eni jajca narežejo na mini kockice, meni so bolj všeč naribana – se okusi bolj premešajo… jabolka naribaš kot za štrudelj…
če vse naribaš je še manj dela kot z rezanjem na kockice – vsaj meni se zdi :)[/quote]
Hvala. Bom naribala vse, da bo vse enake oblike.
Štrudelj je pa megastično boljši, če jabolka narežeš na kockice. Je mogoče več dela, ampak se splača
jabolka kar naribaš notri zraven – in predvsem takoj notri k hrenu, ki je polit s kisom, da jabolka tako tudi ne potemnijo, ampak ohranijo barvo, če jih boš naribana pustila posebej, ti bodo potemnela – nič jih ne ožemaš, ampak kar ribaš direkt v veliko skledo k hrenu (prelitim s kisom).
eni jajca narežejo na mini kockice, meni so bolj všeč naribana – se okusi bolj premešajo… jabolka naribaš kot za štrudelj…
če vse naribaš je še manj dela kot z rezanjem na kockice – vsaj meni se zdi :)[/quote]
Hvala. Bom naribala vse, da bo vse enake oblike.
Štrudelj je pa megastično boljši, če jabolka narežeš na kockice. Je mogoče več dela, ampak se splača :)[/quote]
stvar okusa – jaz jabolka za štrudelj naribam – in mi je tako super všeč… kot rečeno stvar okusa…
sicer pa z vidika prepleta okusov – pri štrudlju, ker tam se še peče in jabolka – čeprav narezana na kocke, spustijo s peko in toplotno obdelavo tudi več sokov…
ta solata je pa hladna – in bi po tej logiki po mojem zadržala v sebi zase sok in se ne bi tako lepo premešalo in okusi spojili v solati. Glede na moje izkušnje in okus mi je vse naribano najboljše.
za prilogo, 10.02.2017 ob 12:43
Za kosilo bom naredila reberca, taka dobro marinirana, začinjena, popoln okus, mi jih v bistvu jemo kot samostojno jed brez priloge, mogoče le košček kruha zraven ali malo solate. Ker imamo kosilo za obiske, bi zraven naredila tudi prilogo, pa ne vem kakšno. Pečen krompir mogoče? Francosko štruco zapečeno z zeliščnim maslom? Prebranec?
zelje in krompir, valjda.