Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Kajenje – argumenti proti

Kajenje – argumenti proti

Veliko se pise,kako je kajenje skodljivo.Vendar opazam,da je kljub vsem opozorilom zdravnikov,strokovnjakov,…se vedno veliko kadilcev (se najvec kadilk),ki se ne zavedajo,kaksno skodo si delajo.
Ne unicujejo si le notranjih organov in jih zakajajo (crna pljuca?),ampak vplivajo tudi na izgled in povedati moram na podlagi lastnih izkusenj,da je to cisto res.
Imam prijateljico,ki se vsak dan zakaja in hodi konec tedna na pijancevanje dolgo v noc,spije kak liter vodke in je ze skoraj pravi kronik.Drugace je prav kul punca.Vendar sem opazila spremembe na njej,odkar pocne,kar pocne.Mlada,a ima nekaksne gubice,koza je pusta in brez svezine,nekam temna in ne sijoca.Zobje in nohti so postali rumenkasti.
Ne vem zakaj to pocne,saj ji vidno skoduje…sploh ne razumem vseh tistih,ki se vztrajno ostajajo pri cigaretah,saj te le skodujejo (na znotraj in navzven) in nimajo nobenih pozitivnih ucinkov,zaradi katerega bi se jih se naprej posluzevali.
Enkrat sem brala nek clanek,kjer je neka uspesna hrvaska manekenka rekla: “Nikoli ne delam cesa,ki bi mi kakorkoli skodovalo.Ne pijem in ne kadim.Zdravo se prehranjujem in telovadim.Rada se imam.” In tega se vedno spomnim.
Ne zanikam,tudi sama sem vcasih kaksnega prizgala in mi je blo pac kul,zdaj pa me je ob vsej tej poplavi bolezni (raka in podobnega),propadanja izgleda in obcutka,da sem od necesa odvisna, ne zamika vec.
Mislim,da ni vredno,da se unicujemo z necim,kar nam ne prinasa nic pozitivnega.Jaz mislm,da je kajenje ze zdavnaj mimo 🙂
Lep vecer!!!

New Report

Close