Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kakanje v pleničko

kakanje v pleničko

Naš 2,5 letnik je že kar nekaj časa podnevi brez pleničke. Vedno pove, ko želi lulati ali kakati.

Problem pa je, ker ne želi kakati nikamor drugam kot v pleničko. Tako jih moramo vedno nositi s seboj.

Takoj, ko opravi svoje, jo želi tudi dati dol, saj ga moti, če je pokakan.

Če mu je ne dam, zadržuje blato, da že joka od tega, kako ga boli trebušček, ali pa se pokaka v spodnje hlačke. Nekako ne more kakati sede, saj je vedno s pleničko kakal stoje.

Ima katera kakšen predlog, kako ga tega odvaditi oz. je katera imela podoben problem in kako ga je rešila?

Hvala za odgovore!

Pozdravljena. Tudi moja hči je stara 2,5 leti, brez plenice je od lanskega junija, ampak ko je treba kakat, hoče plenico. Je pa bolj zaprta in težje kaka in ko jo pritisne in ji dam pleničko, se skriva in skače okrog, preden kaj pridela.
To ji je piršlo že v navado, tako da tudi takrat, ko ima čisto normalno blato, hoče pleničko. Pa jih vmes že nisem kupila in je zadrževala skoraj 4 dni, tako da sem jih seveda spet kupila.
Ful sem se že trudla, da bi jo odvadla, a nikakor ne gre. Tud po pol ure sem sedela zraven nje, ko je bila na kahlici ali stranišču, skupaj sva pritiskali… pa ni šlo.

Se ne obremenjujem več s tem, ko bo pripravljena bo že, čeprav je malo čudno, skoraj eno let brez plenice, le za kakat jo ima.
LP jana

Čau, tudi moj sine je nekaj časa želel kakat v pleničko. Pri nas je bila faza, ki jo je prerasel, a ob veliko pogovorih in razumevanju. Mogoče mu daj na izbiro več stvari, wc, kahlica, plenička… naj sam izbira.

Moja prijateljica je pediatrinja in njen otrok je lulal na wc od drugega leta, za kakanje pa je bilo prav tako kot pri vas in sicer do vstopa v šolo, šele med počitnicami pred prvim razredom mu je uspelo opraviti to potrebo na wc. Pa ni delala neke panike zaradi tega, saj se je rešilo samo, starejši kot so, bolj jim je to v napoto in bolj se zavedajo, da tako ne gre, zato se, ko je dovolj velik, za prekinitev tega odloči otrok kar sam ob primerni vzpodbudi seveda. Imate še veliko časa, da se odvadi, če mu je zaenkrat le tako udobno, naj za zdaj tako tudi ostane.

Naša je tudi stara 2,5 let, pa je že od novega leta podnevi brez pleničke, ponoči ji jo še dam. kaka pa še vedno v spodnje hlačke. Nič ne pove, le v kakšen kot se spravi in je tiho, potem pa takoj pove, da je kakala in obljubi, da bo drugič povedala. Ampak še noče povedat naprej. Tudi naša trdo kaka.
Je ne silim in je ne kregam. Čas bo najbrž prinesel svoje. Je niti ne puščam pokakane, ampak takoj vse odstranimo.
Zalulat pa ni problem, vedno pove.

Moja hčerka ima sedaj 4 leta. brez plenič je bila zelo hitro. ZA lulanje ni bilo proble za kaaknje je želela pleničko da ej šla v svoj kot in je tam opravila. Nimse delala panike sedaj je mimo tudi kaka že v školjk. tako da plenic ne rabimo tudi v vrtecu so mi rekli da naj ne delam panike da jo bo tudi to minilo. tako da počakaj ko bo čas bo kar sam to naredil. moja se je odločla da gre na školjko in od takrat kakamo na školjko. tako da nobene panike

Daj mu še malo časa, nosi pleničko s sabo, kaj kmalu bo pleničko prerasel in šel sam na stranišče. Otroci se včasih kar težko ločijo od “potičke/klobasce”. Moj sin se je od danes na jutri odvadil močiti plenico brez kasnejših nesrečic, velika potreba je bila pa daljša zgodba. In se je srečno končala.

Pozdravčke, neja

Prav tako je bilo z mojo hčerko in tako je tudi sedaj s skoraj 3 letnim sinom (junija bo 3).

Lula na WC, kaka samo v pleničko. Sem ga poskušala nagradit z novo igračko, če bi šel na WC, ampak noče. Igračko je vseeno dobil:))

Jaz ga nič ne silim! Bo že šel enkrat v stranišče, tudi hči je:

Ne ga silit!
Zamisli sebe, da nebi šla 4 dni na WC – groza.

Ja, očitno ni osamljen primer :)) Sem si malo oddahnila.

Drugače smo pa probali že z vsem – pregovarjanjem, sedenjem na školjki, ponovno smo uvedli kahljico, čeprav je skoraj nikoli ni uporabljal, ampak je raje lulal na stranišče z nastavkom, probali smo z nagradami, obljubili igrače… PA NIČ..

Ja, bomo pač čakali, da se sam odloči in upam, da nam uspe prej kot pri vstopu v vrtec :))

Hojal

Nimam še otrok se pa zelo dobro spomnim kako je moja stara mama vse svoje vnuke navadila kakanja v kahlico pri 2,5 letih.

Stvar je bila taka, da nas je dajala mal večkrat sedet na kahlico čez dan, seveda nam je kahlico predstavila kot najboljšo igračo in ko smo naredili klobasico noter smo vsi stali zraven in ploskali, tudi nagradila nas je vedno za opravljeno potrebo. Velikokrat je sedela zraven, brala knjigice, mi smo sedelli na kahlicah in poslušali, vmes si pa še klobasico naredil:):)

Tako smo vsi njeni vnuki pri treh bili brez plenic, kakali v kahlico in to je bilo to. Ponavadi je narobe to, da se jim zdi WC prevelik in jih je strah – imajo strah pred sedenjem tam gor in zato je fino, če se otroku že pri enem letu kupi kahlica jo nekaj časa uporablja za igranje – se čez to, da se punčka vsede gor in kaka in lula navadi da bi tudi sam in ponavadi potem ni težav. Imam nekaj prijateljic ki so naredile točno to in večina so otroci pri 2,5 – 3 letih brez problema brez plenic in povejo za lulanje in kakanje.

Sej bo šlo, pustite času čas…

LP

Urška

Daj mu še čas, saj to še ni taka starost… Imeli smo pri zadnjem enak primer, ko je tudi za lulanje želel plenico, ne le za kakanje… pa sem si vedno rekla, da je to že zelo veliko, da ve kdaj “potrebuje” plenico. Zame je bil moj otrok suh in čist, čeprav je lulal in kakal v plenico. Jaz sem rekla dovolj plenic pri 3,5 letih in jih enostavno nisem več kupila.
Ti pa moraš biti previdnejša, saj pri kakanju lahko pride zaradi zadrževanja do zaprtosti… zato res ne hiti. Tista plenica ali dve v torbi je še najmanj..

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

mi smo imeli problem samo, ko je šlo za javne sanitarije, pa so bile umazane, takrat je hotela plenico.

New Report

Close