kaki
…da jih pojeste take kot so oz vsaj kuhat jih ne. Kaki sam po sebi ni glih nevemkako aromatičen, s kuhanjem pa gre še tisti okus ki ga ima k vragu pa tudi struktura sadeža, ki je meni osebno zelo všeč. Sicer pa se mi mota po glavi sladica v kozarcu s kostanjevo kremo (včasih se je to dobilo v štacunah, ne vem če še, ampak dobi se skuhane olupljene kostanje), narezanimi kakiji in stepeno smetano povrh, pa morda malo cimeta.
To nared, čist enostavn, mi je nedolg nazaj ena forumašica (mislm da Pismo rosno) dala recept in full dobr:
olupis in zmiksas 2 do 3 fajn zrele kakije. Zmesas maskarpone, sladkor in stepeno smetano. V kozarce nalagas v plasteh, vmes pa lahko kako plast potreses tudi z nadrobljenimi oz drobno nalomljenimi piskoti.
Kakijeva pita – pri nas jo imamo zelo radi, delam jo pa z navadnimi kakiji