Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakijeva marmelada

Kakijeva marmelada

Se je je katera od vas že kdaj lotila?

Pri nas imamo kakijev kar nekaj na drevesu, vseh ne moremo pojesti, pa sem razmišljala o marmeladi. Ampak kaj, ko sem na netu zasledila, da se je večim sesirila. Ni mi sicer jasno kako je to možno a očitno je. Morda kdo ve zakaj bi do tega prišlo?

Prosim kakšen nasvet iz prve roke.

ga odkupiko, če imate preveč in niste predaleč iz Lj.

Glej, jaz sem vzela ene 8 kg čisto mehkih tipo kakijev, jim dala koščice stran in vrgla v lonec, jih s paličnim zmiksala, dodala na 4 kg ene dva zribana jabolka (pektin), malo cimeta, klinčkov in to sem počakala, da je najprej zavrelo, potem sem še ene 10minut počasi vrela, dodala 1kg želirnega sladkorja, še 7 minut počasi vrela, nalila v lončke in to je vsa umetnost. Delam že desetletje, pa se mi nikoli sesirilo…

Jaz jih iztisnem iz lupine, prepasiram skozi pasirko, zavrem v pečici, dodam 20dag sladkorja na kilogram, še enkrat zavrem v pečici in pospravim v kozarce.
Pokrovčke vedno menjam. Nikoli ne uporabim starih.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Kakije sem narezala in jih posula z želirnim sladkorjem dr. Odker. Polovico zavitka za dobra dva kg. kakija. Nisem ga lupila, uporabila sem zrelejše vanilijeve kakije. Ko je zmes zavrela, sem jih zmiksala s paličnim mešalnikom. Dodala sem nekaj klinčkov in cimeta. Kuhala sem še pribl. 10 min. Na koncu sem dodala še sok ene limone. Marmelado sem nalila v vroče kozarčke, zaprla in jih postavila na glavo v toplo pečico. Čez pet min. sem kozarčke obrnila in vse pustila v pečici, da se je ohladilo.

Drugo rundo sem naredila tako, da sem dvema kilogramoma kakijev dodala dober kg. ananasa. Sledil je popolnoma enak postopek.

New Report

Close