Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako angležu razložiti DVOJINO?

Kako angležu razložiti DVOJINO?

Kako naj nekomu angleško govorečemu razložim da imamo v slovenščini dvojino?
Kako mu naj povem kaj to sploh je?

Čisto enostavno; poveš, da imamo za 1 osebo ali stvar ednino in za 3 ali več oseb oz.stvari množino, ravno tako kot oni. In da imamo za točno dve stvari ali osebi dvojino (saj tudi oni uporabljajo frazo “two of us” za midva).
Večji problem vidim, kako mu razložiti vse vrste sklanjatev 🙁

Če ni totalen runkl in je že kdaj slišal za latinščino, komot. Sicer se dvojini reče DUAL (ednini Singular, mn Plural, upam, da to veš) in se jo pač razloži brze problema, da pač imamo obliko za 2 osebi in 2 predmeta. Oni je pa nimajo, mi papač nimamo 3 miljone časov in čaovnih sosledij. Za povprečno inteligentne in izobražene ljudi bi taka razlaga res ne smela biti problem.

Vprašaj ga, če je že slišal za besedo BOTH. No, to.

če mu razlagaš v slovenščini zakaj mora je pametno uporabiti dvojino in drugače ne gre – pač razložiš, da je razlika, če rečeš: mi sexamo ali midva sexava 🙂
sem že velikrat razlagala tujcem in tud tanajbolj butastim je ravno s to primerjavo počas potegnilo in da zakaj je dvojina d best

…naj malo pregoogla. Pa sej mu ni treba vsega vedeti. Saj ti znaš Angleško.

Ko preberem takle odgovor, si vedno mislim, tisti izrek : za hlapce …… le ni tako provokativen, sploh če se to dogaja v sloveniji.
Kamor pride slovenc se vedno trudi s jezikom/govorom tam kjer je, italjan, nemec, anglež . govorijo po svoje in jebe se jim če jih ne razumeš , zakaj že ??

😀 Tale razlaga pa zmaga!

New Report

Close