Kako bi ocenili kvaliteto prehrane v Sparovih restavracijah oz. menzah
Tja gremo občasno z družino, od 2 do 4 x na mesec, ko nimamo časa kuhati ali gremo po nakupih. Izbira je ogromna, ne komplicirajo glede zamenjave priloge npr. namesto krompirja riž, velika prednost se mi zdi, da je solata raznovrstna in da si jo sestaviš si jo po svojem okusu. Ker vem, da se tam obrne veilka frekvenca ljudi, sem prepričana, da je hrana sveža, okusna mi je vedno (tam ne maram samo cvrtega krompirja, mi je zelo suh in pust). Ocenjujem tudi, da je kvaliteta popolnoma primerjiva z ostalimi, na videz bolj finimi, restavracijami.
To je moje mnenje, kaj pa vaše.
No, meni se pa zdi čisto v redu. Ne za vsak dan, za vsake toliko pa vsekakor. Raznovrstno, od juh, solat, mesnih in vegi jedi, sladic. Potrudijo se pripraviti za vsak okus nekaj, včasih je super, včasih malo manj, zares zanič je bila v 10-ih, 15-ih letih le ena jed, pa še to ni bila njihova krivda (krvavice, v katerih je bilo ogromno hrustanca). Solidna kvaliteta za dostopno ceno. Absolutno ne nek presežek, vendar pa dovolj jestno, da te nasiti, ko nimaš možnosti ali energije kuhati sam. Sicer pa sproti pogledaš kaj je sveže, toplo, okusno …. Zadovoljna! Hvala Interspar Restavracija Vič!
Sicer videno zadnjič v tanajnovejši Intersparovi restavraciji, ki je bila prenovljena pred kratkim, na Viču v LJ – zelo solidno, lepo, pa frekvenca ljudi je taka,da nima kaj stat, sproti delajo – imajo otoke, ni več samo sistem korit pa s šeflo ven. Delajo po postajah – meso posebej, testenine posebej, na žlico nakuhano posebej – kar je prav.
Solatni bar tudi izjemna izbira, lepo. V skupnem septevku ni primerjave s tistim, kar je bilo v tej restavraciji na istem mestu 20 let. Ke pa res, da sosestavine tudi pomembne – sploh kakšno palmino olje za kuhanje je problem pri teh menznih kuhanjih.
In kar je bistveno- če je frekvenca velika, da se veliko hrane obrne sproti, da ne stopi po par ur, da se kuha tako, za sproti, kot se mora, potem ni ovir – se je tudi veliko že spremenilo v zadnjih 20 letih na tem področju, ja.
Občasno grem jest na Vič. Hrana tko tko, kakor nabašeš. Včasih res odlično, včasih prav zanič. In vse vmes. Je pa ratalo kar drago, včasih sem jedel za 4-5 eur, zdaj moraš za isto (osnovna jed + malo solate) pustit 6-7 eur.
Poleg tega se po prenovi tam ne počutim več najboljš. Se mi zdi, da so zdaj tam dobrodošli samo tisti z globljimi denarnicami in vsega prenažrti študentje.
Jah, restavracija Interšpar Vič ni več koncept malcarnice in menza prehrane, kot je bila 20 let, da si se s pladnjem pomikal ob eni sami liniji in so ti s špogali iz kanistra, kjer je stalo noter že od 10ih zjutraj…. Prenova lokacije pa tudi stane, pa verjetno kuhajo sedaj z malo bolj kvalitetnimi sestavinami… zato višje cene…. Ne zato, da bi bilo samo za preseratorje, kar je očitno tebe zmotilo. Časi in koncepti se spreminjajo, tudi na področju ponudbe vnaprej kuhane prehrane za množice:DD
Imaš čez cesto ViaBono pa Kurjega tata za ta cenovni rang in kvaliteto – pa dober tek
Ma ne – v eni taki restavraciji kot je ta tanova v Šparu LJ na Viču, kjer se dnevno obrne toliko folka in pripravi toliko robe, se tega ne bodo šli – si ne upajo…. Raje so dvignili ceno, pa bodo ostali na dobri ali boljši kvaliteti. Tam “žvarovne” ne kuhajo, brez skrbi
Kot je že ena omenila – izogiba se omak – , ja, verjetno se pa še uporabljajo industrijska gostila ala Knorr gastro program za zgostitev omak in omak za pečenke.
Bolj pomembno pri teh masovnih kuhanjih za množice pa je, kakšna maščoba se uporablja – palmino olje je najbolj škodljivo – bolj kot domača mast pa repično olje naprimer.
ja, jaz isto
ponavadi si izberem nabor solat in kakšna jetrca na grilu
včasih vzamem kakšne skutine palačinke… ali pa klasika, puranji dunajc s krompirjem, tu ni kaj falit.
naučila pa sem se, da se moram izogibat njihovim omakam. tisto pa ima bljak okus
[/quote]
Pa so vam res dobre te solate po restavracijah, menzah? Meni so vse brez okusa, take plastične delujejo, zato solat zunaj sploh ne jem.
http://www.sparslovenija.si/spar/2019/aktualnozakupce/restavracija/jedilnik-04-19.pdf
Piše zgoraj na letaku pod “Dnevna ponudba”, da se ali zadnevno juho, ali menu solato ali menu sladico doplača po 0,8o centov za eno stvar – torej – če hočeš vse troje kot “komplet kosilo”, boš doplačala polg tistega še 2, 40 eur…. pri menujih pod 1, 2, 3, ali R….. A bo ?
Pa so vam res dobre te solate po restavracijah, menzah? Meni so vse brez okusa, take plastične delujejo, zato solat zunaj sploh ne jem.
[/quote]
To je odvisno kaj si predstavljaš pod pojmom “solata”; Tu gre za velik solatni bar. ki je založen z marsičem, kar se doma ne kuha v majhnih količinah (samo za solate).
Jaz si naložim vse možne vrste kuhane hladne zelenjave – vsake po malo. Vse to podložim z malo zelene solate in motovilca, dodam narezane paprike in gobice, prelijem z jogurtovo in včasih malo česnove ali francoske polivke… pa je pošten obrok.
Ni to povprečna gostilniška solata.
[/quote]
solate so dejansko zelo dobre tam
od klasičnih solat:
imaš recimo veliko zeleno solato, pa radič s krompirjem, ribano črno redkev, zelje s fižolom
potem imaš kuhana jajca, kuhano zelenjavo, koruzo, rdečo peso, več vrst kuhanih zelenjav, ribano zelje s korenčkom v majonezi (coleslaw), testeninske solate, mesne solate, solate z morskimi sadeži, solata s tuno…
pač, lahko je kot klasična solata, ali pa dejansko kot samostojna jed.
meni je najbližja restavracija špar v mariboru in mi je ok. sicer sem zadnjič bolj pozno popoldne prišla na kosilo in sem vzela postrv – napaka. riba je bila čisto trda in zasušena ter napojena z maščobo. hm. tudi krompir z blitvo (priloga) je bil ena žalost. ampak lahko bi predvidevala, da bo postrv slaba izbira.
solata mi je všeč, niso pa mi všeč njihove velike sklede, ker so tak zaprn material, da me skomina, ko z vilicami potegnem po skledi. brrrrrrrr.
parkar sem bila v btcju pri njih, pa mi je bilo bolj všeč kot v mb, ker imajo bistveno večjo ponudbo solat.
Izredno slabe kvalitete. Znanka dela tam in mi je že parkrat povedala. Večina stvari iz vrečk, omake iz praškov, zamrznjena hrana (pomfri, grah, korenje, …), zgoščevanje z moko je standard. Sestavine najcenejše (recimo špar budget majoneza v solatah, najcenejši sir za pohanje, najcenejše meso …). Solata (listnata je sicer vedno sveža), ostale solate pa ne nujno: kar zmanjka, se naslednji dan dodela in vmeša v tisto prejšnjega dneva (testeninska solata, francoska, fižolova, krompirjeva, kuhana zelenjava). Nekatere solate so sestavljene tako, da se porabijo nekateri ostanki prejšnjih dni (meso, šunka, sir). Fižol iz konzerve. V krompirjevi solati sladkor. Edino kar je užitno, je sveže kuhan bel riž in bela pašta.
Meni je ta hrana neužitna, v preteklosti sem kdaj pa kdaj šla na kako solato, zdaj pa že dolgo ne več, se mi zdi, da ima vsa enak okus, plastičen, neokus. Bljak.