Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako bi pa zdravniki komentirali paciente?

Kako bi pa zdravniki komentirali paciente?

To me je vedno zanimalo. 30 let poslušam, da je zdravstvo zanič, zdravniki slabi, malomarni, zadirčni. mene pa bi zanimala druga plat, kakšni pacienti smo Slovenci. kaj pa kaj zdravniki pravijo, koliko ljudi se neprimerno obnaša, so do zdravnika žaljivi, zadirčni, morda pridejo na pregled v hudo pomanjkljivem higijenskem stanju, čeprav so vnaprej naročeni? Koliko žensk pride morda neprimerno naličenih in oblečenih? Koliko ljudi zabrusi zdravniku, kaj boš ti meni pravil, sej pa vem kaj mi je, ti samo napiši? tega pa nikoli ne izvemo, ker so zdravniki o tem tiho, samo delajo in si mislijo svoje..

Zelo dobro razmišljanje, po mojem bi lahko veliko povedali. Ljudje se ne znamo več obnašati, mislimo, da je vse naše in zaradi nas, kulture itak nobene, same pravice in nobenih dolžnosti, da simulantov ne omenjam. Bi rekla, da ima vsak zdravnik kar precejšen odstotek takih pacientov.

No, recimo primer, ki je najbolj pogost:

Prebavne težave, pacient dobi napotnico za gastroskopijo in laboratorij, na gastro se niti ne prijavi, gre samo v laboratorij. Dobim izvide, ki kažejo na kronično vnetje, dam zdravila, ki jih seveda ne jemlje, težave torej ostajajo. Dam list z dieto, navodila za prehranjevanje – jih ne upošteva. Še dalje zjutraj dva kratka, potem pa do večera špricere, po možnosti s kako žveplano kislico, prehrana instant, gotova jela, burek, pizza, brez kakih juh ali solat. Itak, da peče želodec, dviguje zgaga, driske in bolečine v trebuhu.

Pride čez par tednov kričat, da ne znamo zdravit, da je njemu vedno slabše, da smo šalabajzeri.

Bi se vi trudili z njim? Jaz se moram.

Zdravniki? Kaj pa trgovci?!?

Si ne predstavljam kako je delati z večino ljudi, ki ne pozna pomena osebne odgovornosti. V našem zd se čez 90% ljudi ni odzvalo na pregled v referenčni ambulanti. Pa tako vsi jokajo da ni možno do zdravnika pridt. Isto se ogromno ljudi na te preventivne preglede na splošno ne javi. Večina ne upošteva navodil, sploh glede prehrane, alkohola, cigaretov, načina življenja na splošno. Večina bi neke čudežne tabletke in da dr puf puf s palčko naredi in bodo kot novi. Ali pa hočejo samo bolniško 🙂

New Report

Close