kako bi reagirale ve?
Frišno ločena. ene pol leta.
otrok ima psihosomatske težave, zaradi ločevanja in pa zaradi učnih težav. zadevo rešujemo (rešujem) s psihologom, psihoterapevtom, razredničarko, specialnim pedagogom, ima napotnico za pedopsihiatra… osebni zdravnik je na zadevi… skratka, rešujem po najboljših možnih močeh. jaz. ne fotr. jaz hodim od poncija do pilata in se ukvarjam z otrokom, učim z njim, preglejujem vse, kar ima, ga vozim na vse možne zadeve….
danes mi bivši pritrese neko žensko, ki se ukvarja s hipnozo. taužentkinstler, ni da ni, s čimer se ne bi ukvarjala. od IVF do fitnesa do prehrane do hipnoze, vse da še kje kaj zasluži. mu povem, da se mi mogoče ne zdi za otroka pri 10 letih neka hipnoza trenutno primerna.
nakar mi pove, da je ženska že OKVIRNO SEZNANJENA z otrokovimi težavami in da se čuti zmožna pomagat. ker da jo je “bivša sodelavka” že o vsem obvestila. pri tem je “bivša sodelavka” seveda trenutna priležnica
in se mi hoče zmešat. v kakem svetu se zdi njemu primerno, da se njegova ljubica in neka kvazi zdravilka ukvarjata z mojim otrokom, pa pojma nimata o njem? v kakem svetu se nekomu, ki je študiral medicino zdi etično o nekem mladoletniku razpravljat z nekom, katerega edini interes v zgodbi je, da #uka z očetom tega otroka?
Da sem razočarana nad bivšim in svoje zdrahe spravljala nad otroka in novo partnerico bivšega moža.
Deluješ popolnoma nezrelo in zadrto. Sprejmi dejstvo da nista za skupaj in bodi hvaležna, da ima tako, kateri je mar za TVOJEGA OTROKA.
Ker te moti le to od koga je prišla ideja in se obnašaš kot 12letnica.
edina oseba ki rabi terpaijo tukaj si TI. moškega terapevta. tvoj otrok?? otrok če je že od koga je od obeh. če že. sploh pa ni niti od vaju. saj ni vajina lastnina. otrok je. ti sploh ne veš kaj so tvoje naloge kot ženske. ti povem? ubogat moža, biti poslušna, ubogljiva prijazna, skrbna, pozorna, bit feminim in SUHA. skrebt za otroka do 5 leta. potem pa pustit da OČE vzgaja naprej. NE , TI?! ATA!! ti skrbiš za dom, hrano, čistočo, za gnezdo. to je tvoje delo. potegni luleka na plano. ker si feminsitka, zato pa si tudi ločenka. ti nisi visoko izobražena, ti si visoko indoktrinirana. daj otroka, možu, pa bo on to bolje rihtal. ti nisi sposobna biti žena in ne mama. lepo naj gre otrok k očetu in boš ti neobremenjena lahko hujšala in si našla, alfasamca, ki bo ime ldost keša in ga boš ceila in spoštovala in ga boš ubogala, mu boš podrejena.
Otroka:(. Vidva naj bi bila odrasla?? Žalostno kaj vse morajo otroci prenesti. Povej. Gre za generalizirano anksioznost ? Vso srečo otroku! In tebi. Jaz se tudi ne bi s hipnozo igrala pri razvijajočih se možganih. Prej skupaj poslušat otroške meditacije, jemat dobre probiotike, dobre multivit. in omega3 in veliko ljubezni in crkljanja, smeha, pozitive, ljubezni, skupaj afirmacije, mogoče tapkanje. Srečno!! Hvala, ker se boriš v pozitivi. P.s
Otrok ima pravico imeti oba rad. Njega se ne tiče vaš seks.
10 letni otrok ima učne težave. Kako močne ? Bo ponavljal razred ? Jaz bi mu prehodno pomagala pri učenju. Če ima slabe ocene, jih pač ima. To se zgodi, sploh pri fantkih, in je prehodno, sploh če sta starša inteligentna. Čustvene težave se bodo tudi izpele, če temu ne boste posvečali preveč pozornosti. Mirno življenje, ljubezen… saj ni edini, ki do se mu starši ločili.
Glede hipnoze pa NE. Sploh izvedene od neke multipraktik babe. Ma pošlji jo nekam, no. To delajo zdravniki, pa še takrat je vprašljivo.
Če imaš skrbništvo in lahko sama odločaš o otroku, potem pač odloči, da ne bo šel na hipnozo.
Osebno se strinjam s tabo. Hipnoza pa sploh ni nekaj brezveznega. Saj, lahko da ženska nima pojma in bo oče samo denar izgubil, če pa karkoli naredi na pol pa lahko prav dobro škodi otroku.
Če že mora biti hipnoza( da bivši vztraja), poišči nekaj, čemur zaupaš. Mogoče koga, ki deluje v okviru zdravstva.
Drugače je pa res odvisno, za kakšno psihosomatiko gre in v kakšnem stanju je otrok.
Najboljše zanj je, da vidi, da ga imata oba starša zelo rada in se trudita, ne glede na razlike, ki ju razdvajajo. To je vsa umetnost vzgoje ločenih staršev.
frišno ločena, 10.02.2025 ob 16:31
Frišno ločena. ene pol leta.
otrok ima psihosomatske težave, zaradi ločevanja in pa zaradi učnih težav. zadevo rešujemo (rešujem) s psihologom, psihoterapevtom, razredničarko, specialnim pedagogom, ima napotnico za pedopsihiatra… osebni zdravnik je na zadevi… skratka, rešujem po najboljših možnih močeh. jaz. ne fotr. jaz hodim od poncija do pilata in se ukvarjam z otrokom, učim z njim, preglejujem vse, kar ima, ga vozim na vse možne zadeve….
danes mi bivši pritrese neko žensko, ki se ukvarja s hipnozo. taužentkinstler, ni da ni, s čimer se ne bi ukvarjala. od IVF do fitnesa do prehrane do hipnoze, vse da še kje kaj zasluži. mu povem, da se mi mogoče ne zdi za otroka pri 10 letih neka hipnoza trenutno primerna.
nakar mi pove, da je ženska že OKVIRNO SEZNANJENA z otrokovimi težavami in da se čuti zmožna pomagat. ker da jo je “bivša sodelavka” že o vsem obvestila. pri tem je “bivša sodelavka” seveda trenutna priležnica
in se mi hoče zmešat. v kakem svetu se zdi njemu primerno, da se njegova ljubica in neka kvazi zdravilka ukvarjata z mojim otrokom, pa pojma nimata o njem? v kakem svetu se nekomu, ki je študiral medicino zdi etično o nekem mladoletniku razpravljat z nekom, katerega edini interes v zgodbi je, da #uka z očetom tega otroka?
Jaz ne bi dovolila nobene hipnoze ali karkoli alternativnega na otroku (niti v tem čustvenem kaosu niti drugače). Nobenih stvari, ki vplivajo na duha. Za pomoč so psihiatri, psihologi in socialni delavci, to je tudi to, kar ti že delaš.
Otrok sedaj potrebuje mirno okolje, da predela težko situacijo ločitve. Pa kvalitetno preživet čas z vsakim posebej z veliko ljubezni in čuječnosti. Čas nikakor ni primere za za spoznavanje moževe ljubice, če je še zelo prizadet. Še manj pa, da ji bo razlagal, kaj ga muči ali da bi se ji čustveno odpiral. Jaz bi se vprašala, če je ta tvoj bivši sploh normalen, če to predlaga.
Xyz837, 10.02.2025 ob 18:53
10 letni otrok ima učne težave. Kako močne ? Bo ponavljal razred ? Jaz bi mu prehodno pomagala pri učenju. Če ima slabe ocene, jih pač ima. To se zgodi, sploh pri fantkih, in je prehodno, sploh če sta starša inteligentna. Čustvene težave se bodo tudi izpele, če temu ne boste posvečali preveč pozornosti. Mirno življenje, ljubezen… saj ni edini, ki do se mu starši ločili.
Glede hipnoze pa NE. Sploh izvedene od neke multipraktik babe. Ma pošlji jo nekam, no. To delajo zdravniki, pa še takrat je vprašljivo.
specialna pedagoginja je diagnosticirala disleksijo, motnjo pozornosti, motnjo eksekutivnih funkcij. kar pomeni, da moramo z otrokom delati kup usmerjenih vaj, ki bodo vse te motnje popravile in izboljšale. z otrokom se ukvarja kar nekaj ljudi, ki ima strokovne kompetence v otroški psihologiji, pedagogiki in tako dalje
ocene so mi najmanjši problem. ocene so nepomembne pri celi stvari, ker imam fokus na tem, da se naslovi problem, to je, da se otrok nauči veščin, ki mu bodo pomagale bolj uspešno izdelovati šolo v kasnejših letih.
in potem bivši in tanova privlečeta neko šarlatanko, ki nima nobenih kvalifikacij za delo z otroki, ukvarja se z kupom stvarmi, ki kar kričijo po tem, kako na najlažji način ljudem izpulit po sto evrov in mislita da bosta s čira čara hokus pokusom v treh seansah otroka popravila, da ne bo več “problem”.