Kako bi ve ženske odreagirale…
…če bi naročile mizarja, vodovodarja, hišnika, ipd., da vam pride na dom naredit majstersko delo in bi se na vratih pojavila ženska, ki vam je prišla naredit to delo.
Bi bila kaka reakcija, začudenje ali nič. Ste navajene da to delajo moški ali ne?
Bi lahko zaupale (ženski), da bo delo opravljeno dobro?
daisycutter, 09.05.2025 ob 10:11
Valda da bi ji zaupala. Zakaj ji pa ne bi? Kakšen poseben razlog?
Zdi se mi, da imamo zažrto v genih da te stvari delajo moški in se sprašujem kako bi reagirala ženska, če bi se na vratih pojavila 25 let stara punca, vodovodarka, z orodjem.
O čem bi ženska potihem razmišljala v glavi, kaj bi si mislila? Gotovo bi dala kako pripombo, da ni pričakovala ženske
Danilo Tuerek, 09.05.2025 ob 10:21
Zdi se mi, da imamo zažrto v genih da te stvari delajo moški in se sprašujem kako bi reagirala ženska, če bi se na vratih pojavila 25 let stara punca, vodovodarka, z orodjem.
O čem bi ženska potihem razmišljala v glavi, kaj bi si mislila? Gotovo bi dala kako pripombo, da ni pričakovala ženske
Jaz bi bila zelo vesela, da ne bi bilo obveznih pripomb “kdo vam je pa to delal” in zmrdovanja in godrnjanja. En kup mojstrov je težko poklicati samo zato, ker veš da boš moral njihovo slabo voljo prenašati.
Z žensko bi pa lahko kakšno lušno in pametno rekle in se nasmejale….
Čudno, 09.05.2025 ob 10:24
In zakaj bi ženska slabše opraivila delo? Od kje ti take ideje? A hodiš samo k moškim zdravnikom?
KAj zdaj dohtarje mešaš v to. Vprašanje se nanaša na tehnična opravila. Izrecno poudarjeno, vodovodar, hišnik, mizar, ipd.
Mnenje moških me ne zanima, ker se itak samoumevno ve da bi sam o fuku razmisljal, ne o tem kako bo naroceno delo opravljeno.
Ti bi rad videl kakšno striptizeto, ki bi se tako oblekla in te obiskala na domu . Imaš več variant. Lahko, da se v družini s tem ukvarjajo in ji gredo take stvari dobro od rok. Lahko pa je izračunala, da so privatniki super plačani in je šla zato v poklicno šolo. Ko sem delal izpit za avto, je ena punca delala izpit za kamion, ker so bili doma privatniki in je odlično vozila.
daisycutter, 09.05.2025 ob 10:27
Jaz bi bila zelo vesela, da ne bi bilo obveznih pripomb “kdo vam je pa to delal” in zmrdovanja in godrnjanja. En kup mojstrov je težko poklicati samo zato, ker veš da boš moral njihovo slabo voljo prenašati.
Z žensko bi pa lahko kakšno lušno in pametno rekle in se nasmejale….
A bejž ti seksistična replača.
Vodovodarji so vsi zamorjeni in se mrdajo, vodovodarka bi bila pa kar vedno, a priori, dobre volje in nasmejana
Imaš kakšno konkretno, logično razlago (razen seksizma), zakaj bi bilo tako? Zakaj se ženska, strokovonakinja v svojem fohu ne bi pravtako mrdala nad predhodno slabo opravljeni delom?
Ne bi reagirala. Mi je to nekaj najbolj normalnega. Tudi sama sem v moškem poklicu. Ing. elektrotehnike. Ne razumem kaj ima spol pri tem sploh. Saj ne delajo z lulčki
Večina bi pa imela kakšne glupe pripombe ja. Jih poslušam že celo kariero. Če si ženska si pač proglašena za tajnico, čeprav si nekomu ravnokar cel sistem o kateremu se njemu sanja ne (čeprav ima lulčka) postavila. Večina ljudi ni ravno pri brihtnih.
Danilo Tuerek, 09.05.2025 ob 10:05
…če bi naročile mizarja, vodovodarja, hišnika, ipd., da vam pride na dom naredit majstersko delo in bi se na vratih pojavila ženska, ki vam je prišla naredit to delo.
Bi bila kaka reakcija, začudenje ali nič. Ste navajene da to delajo moški ali ne?
Bi lahko zaupale (ženski), da bo delo opravljeno dobro?
dobra ideja, bom razmislila o profesiji.
Bi me kdo naučil avtomobile šraufat?
Čisto zares. Ful dolgo si že želim, da bi znala
Je res, da je žensk v teh poklicih manj, ampak tudi ženske so inzinirke… S tega vidika nimam nobenega manjka zaupanja… Vsega se je ženska enako sposobna naučiti.
Verjetno jih je pa zato manj, ker večina teh del zahteva tudi težja fizična dela, prenašanje težkih bremen, kjer pa ženske po konstituciji že so manj močne od moških…
anonimno183, 09.05.2025 ob 13:17
Je res, da je žensk v teh poklicih manj, ampak tudi ženske so inzinirke… S tega vidika nimam nobenega manjka zaupanja… Vsega se je ženska enako sposobna naučiti.
Verjetno jih je pa zato manj, ker večina teh del zahteva tudi težja fizična dela, prenašanje težkih bremen, kjer pa ženske po konstituciji že so manj močne od moških…
Iz prakse….ko smo hišo prenavljali, sem se vsega naučila – znam štekarje montirat ali menjat, wc kotličke enako, pipe in tuše enako, znam rezat z vbodno ali fleksarco, znam vrtat v steno, les, ploščice ali kovino, ploščice polagat (če ni velika površina) , pleskat, šraufat. Les itak obvladam, ker občasno ljubiteljsko prenavljam staro pohištvo.
Problemi – pri vodovodu je včasih tako zategnjeno, da ne morem odvit – si pomagam s podaljšanim vzvodom. Prio štromu vedno pozabim kera barva je za kero žičko – vedno prej preverim. Pa pri materialih – vrečah, ploščicah – so stvari dostikrat pakirane po 30-50 kil…nesejo drugi, če sem pa slučajno sama pa dam narazen in nesem po večkrat.